Obavijesti

Sport

Komentari 34

A sad adio: Zagreb se nada da će ih iz 2. lige iščupati licencije

A sad adio: Zagreb se nada da će ih iz 2. lige iščupati licencije
4

'Pjesnici' su se porazom od Cibalije u Kranjčevićevoj oprostili od Prve lige. Nije pomogao ni “trener svih trenera” Ćiro, koji je za ispadanje okrivio sebe i igrače

VIDEO

Tužan sam i žalostan, nevjerojatno mi je da Zagreb ispada iz lige, ali budimo realni, nije to došlo preko noći, rekao je Pero Močibob, jedna od najvećih igračkih legendi Zagreba.

“Pjesnici” su se porazom od Cibalije u Kranjčevićevoj oprostili od Prve lige. Nije pomogao ni “trener svih trenera” Ćiro Blažević.

- Isključivi krivci za ispadanje smo igrači i ja - ponavljao je Ćiro nakon debakla protiv Cibalije.

No Močibob se s njim ne slaže.

- To nije istina, nije kriv Ćiro, a ni i igrači. Nije problem u njima. Pa klub već dulje vrijeme krivo vode - kaže Pero Močibob i nastavlja:

- Žao mi je. Možda smo mi bivši igrači trebali dati više klubu. Znam da su neki moji bivši suigrači to i pokušali, ali ih nitko nije slušao.

Močibob je sa Smolekom, Rukljačom i Tuckom za Zagreb igrao 70-ih godina. Pamti se legendarna utakmica za popunu prve lige kad je protiv Osijeka pao rekord Maksimira.

- Nas su uvijek dolazile gledati tisuće ljudi. Nije mi jasno zašto su klub ovoliko srozali. Pa oni imaju najbolje uvjete. U moje bi se vrijeme igrači preselili i živjeli u Zagrebu. Tko zna, možda je ovako i bolje. Dođeš do dna, a onda kreneš pravim putem - završio je Močibob.

Mnogi već neko vrijeme, a pogotovo nakon ispadanja iz prve lige, prstom upiru u predsjednika kluba Dražena Medića. 

- Naravno da je i na upravi odgovornost za ispadanje - kaže Medić, koji tvrdi da su bivšim poznatim igračima vrata kluba uvijek bila širom otvorena.

No Medić smatra kako priča oko ispadanja još nije završena.

- Mi se ne predajemo. Dobili smo licenciju za prvu ligu za iduću sezonu i još se ‘čupamo’. Ta licencija sigurno nije mrtvo slovo na papiru. Rezultatski smo podbacili, ali neki klubovi imaju problema s licencijama, tako da će tu biti još svega - uvjerava Medić.

Realno, tanka je nada Zagrebu ako se uzda u licencije. Klub će morati krenuti praktički ispočetka.

Hrvoje Štrok s “pjesnicima” je proživio najveće uspjehe. Bio je prvak 2002. godine, a sad je kao kapetan dočekao i ispadanje u niži rang.

- Krivi smo svi, od igrača pa nadalje. Neke utakmice koje smo morali dobiti odigrali smo grozno, ali što je, tu je. Ima tu dosta mladih dečki koji moraju nastaviti dalje. Meni na ljeto istječe ugovor, tako da ću vjerojatno za kraj karijere naći neki drugi klub - rekao je Štrok.

Ispadanja iz lige znači i Ćirin oproštaj od klupe Zagreba. Kad je dolazio na klupu, rekao je da će to biti njegov labuđi pjev i da će Zagreb najljepše pjevati. Nije uspio u svojoj misiji i možda će se tako razočaran Ćiro čak i oprostiti od klupe nakon svoje velike karijere.

Uspon i pad kluba koji je 2002. uspio u nemogućem

Ispadali sedam puta 

Samo u ‘70-im godinama Zagreb je triput ulazio i ispadao iz 1. jugolige. Zadnji put je ušao 1992., no nije u njoj i zaigrao. Počeo je HNL.

Finalisti Kupa 

Zagreb je u HNL-u često bio pri vrhu, a 1997. odigrao je jedini finale Kupa. Sopić, Jurčec, Baturina, Scoria, Škrinjar i ostali ‘pali’ su od Dinama 2-1.

Povijesna titula 

Cico Kranjčar odveo je Olića, Štroka, Lovreka, Franju, Vasilja i društvo do naslova prvaka 2002. Samo te sezone prvak nije bio Dinamo ili Hajduk.

Medićeva era 

Dražen Medić je predsjednik Zagreba od 2004. Sukobljavao se s igračima, navijačima i sucima, a Zagreb je dvaput bio treći. Sad je drugoligaš.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 34
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka
Navijači Hajduka o novom predsjedniku: Ivane, nevrime je! Ako Perišić sada ostane...
ON ĆE NASLIJEDITI JAKOBUŠIĆA?

Navijači Hajduka o novom predsjedniku: Ivane, nevrime je! Ako Perišić sada ostane...

Ivan Bilić trebao bi biti predsjednik Hajduka. Bivši torcidaš glavni je kandidat, a jedan je fan napisao: 'Nadam se da će uspostaviti normalnu atmosferu bez ikakvih prgavih familija, mitomanije i da neće dopustiti da igrače postrojava itko drugi osim trenera