Obavijesti

Sport

Komentari 183

Antina utakmica života: Za ovo sam pripremio najbolje odijelo

Antina utakmica života: Za ovo sam pripremio najbolje odijelo
1

I dok sam bio u nižim ligama, uvijek sam nosio odijela. Utakmica je za mene kao nedjeljna misa, kaže Čačić, na kojem se ni u tragovima ne može primijetiti nervoza

VIDEO

Subota, 10. listopada 2015., ostat će poseban dan za Antu Čačića. Prve se, kažu, pamte... Vodio je Dinamo u Ligi prvaka, gostovao kod dvostrukog europskog prvaka Porta, pamti sigurno i obračun s Carlom Ancelottijem na Parku prinčeva, ali kad večeras čuje “Lijepu našu”, znat će da je dosegnuo trenerski vrhunac.

- Miran sam, ne vidim razloga za nervozu. Vjerujem da sam zajedno sa stožerom napravio sve što sam mogao i da ćemo biti u pravom izdanju večeras - kaže nam Čačić dok vrti posljednje filmove uoči utakmice karijere.

Posebno odijelo već je spremno. Uostalom, uvijek je Ante Čačić imao stila, gospodski odjeven dolazio je na utakmice i kad je bio mnogo, mnogo niže...

- Još sam tamo ‘80-ih nosio košulju i sako. Svi su tad utakmice vodili u trenirkama, to je bilo normalno, a ja sam uvijek dolazio u odijelu. Znam da je nekima to bilo čudno, možda su me neki i gledali kao da nisam normalan, no utakmica je za mene uvijek bila svetkovina. Ma to vam je za mene kao nedjeljna misa - kaže nam Čačić.

Sako i elegantna košulja neizostavan su dio modnog izričaja, ali kravatu rijetko stavi. Međutim, rekli smo već, ovo je za Čačića posebna večer.

- Ovoga puta imat ću kravatu, već je spremna - nasmijao se Ante, na kojem se ni u tragovima ne može primijetiti nervoza ili nesigurnost.

Mnogi igrači, ali i treneri, imaju neke svoje posebne rituale prije važnih utakmica.

- Nisam ja jedan od takvih trenera, kod mene nema ‘gatanja’ - rekao je Čačić i dodao:

- Sve je uobičajeno na dan utakmica.

Pod tim “uobičajenim” hrvatski izbornik misli na lagani doručak, pripremu još nekih posljednjih detalja prije utakmice, sastanak s igračima, zatim ručak, odmor i odlazak na stadion. Ništa ne može Čačića, tvrde upućeni, izbaciti iz ritma.

Samopouzdanje mu sigurno daju i reakcije igrača, koji su ovih dana u neformalnim razgovorima puni hvale za novog izbornika. Svidjele su im se jako novosti i promjene u načinu rada i komunikacije koje je donio iskusni Ante. Mobitel se, primjerice, ponovno može koristiti za ručkom i u autobusu, može se i kasnije doručkovati, dopuštene su papuče u šetnji hotelom, a to je samo dio detalja kojima je novi izbornik donio nešto opušteniju, ugodniju atmosferu.

“Senatori“ poput Olića i Pranjića ugodno su iznenađeni novim izbornikom, a doznajemo kako je Čačić dobro “sjeo” i hajdukovcima u reprezentaciji.

Očito je Čačić u svojem prvom izborničkom tjednu bio blag, dobar prema igračima, a kažu da se dobro dobrim vraća... Sad je vrijeme da mu igrače vrate dobrom igrom i sigurnom pobjedom protiv Bugarske.

- Moramo napraviti svoje, moramo dobiti ove dvije utakmice - stalno ponavlja Čačić.

Prošao je svašta jer riječ je o čovjeku koji je u utorak proslavio 62. rođendan, no ovo mu je najveći izazov. Pregrmio je i onaj val kritika, ali najteže dio tek ga čeka. U 20:45 počinje Čačićeva utakmica života.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 183
VIDEO

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica
'Oni su tipovi s kojima ne želite se zakačiti'. Stariji Jokić davio je curu i noževima gađao Nikolu
TKO SU BRAĆA JOKIĆ

'Oni su tipovi s kojima ne želite se zakačiti'. Stariji Jokić davio je curu i noževima gađao Nikolu

Braća Nikole Jokića ponovno su u središtu javnosti nakon što je najstariji brat Strahinja šakom udario navijača na NBA utakmici. I ranije su često izazivali incidente, svađali se s holivudskim glumcima i prijetili igračima