Obavijesti

Sport

Komentari 135

Martin Škrtel zašivene glave pogodio za remi 'redsa' u 97.

Martin Škrtel zašivene glave pogodio za remi 'redsa' u 97.
9

Nevjerojatnu utakmicu na Anfieldu odigrali su Liverpool i Arsenal (2-2). "Topnici" su okrenuli početno vodstvo "redsa", a onda ih je u 97. minuti šokirao Martin Škrtel...

VIDEO

Martin Škrtel priča je dana u Engleskoj. Nakon što mu je u 52. minuti derbija protiv Arsenala na Anfieldu Olivier Giroud stao na glavu i zadao ozljedu vrijednu zašivanja na travnjaku, Slovak se vratio s povezom i u sedmoj od devet minuta sudačke nadoknade zabio gol za bod "redsa" (2-2). I to, pogađate, glavom.

Prema onome što su obje momčadi pokazale veliki dio prvog poluvremena utakmice, teško se moglo očekivati da će gledatelji moći uživati u spektaklu. Liverpool je tek sporadično prijetio i dominirao u posjedu lopte (u nekim trenucima s 80-postotnom prednošću), a Arsenal je boravio na svojoj polovici. Najaktivniji su u tom razdoblju kod domaćina bili Lazar Marković i Adam Lallana s nekoliko pokušaja koje je spremno zaustavljao Wojciech Szczęsny.

Ako je koji gledatelj s tribina požurio na osvježenje u utrobu Anfielda, propustio je dva gola u samom finišu prvog poluvremena. Igrala se 45. minuta kada je Liverpool napokon pronašao način kako probiti obranu "topnika"; Henderson je s desne strane uposlio Philippea Coutinha, a Brazilac preciznim udarcem od desne stative poslao loptu u mrežu. 1-0, lijepa prednost za odmor. Ili ipak ne.

Naime, u sudačkoj nadoknadi, samo dvije minute poslije, Arsenal se vratio u igru. Slobodni udarac s desne strane nije uspjela očistiti domaća obrana, Mathieu Flamini najviši je u skoku i prebacuje loptu na drugu stativu za svog imenjaka Debuchyja koji uz "pomoć" glave Martina Škrtela izjednačuje.

Drugo poluvrijeme počelo je nehotičnom ozljedom Škrtela kojega je u prolazu kopačkom po glavi pokupio Olivier Giroud, a Slovaka su liječnici šivali na terenu i tako uzrokovali višeminutni prekid. Škrtel se vratio u igru s povezom na glavi, a Liverpool napadačkoj inicijativi. No ovaj put izostajalo je pravih prilika, a Arsenal je u jednom od rijetkih izleta u protivničku polovicu opet zabio.

Lijepu su akciju po lijevoj strani odigrali Giroud i Santi Cazorla nakon koje je Francuzu ostalo tek pospremiti loptu s nekoliko metara udaljenosti u bliži kut. Bio je to nevjerojatni šesti gol iz zadnjih šest Arsenalovih udaraca u okvir gola (Newcastleu je zabio četiri). Igrala se 65. minuta.

Glavnu su ulogu potom uzeli treneri i napravili brojne rošade, među kojima Fabio Borini sigurno neće biti proglašen džokerom s klupe Brendana Rodgersa. Talijan je ušao u 74. minuti, potom i stvorio najbolju šansu za domaćina četiri minute prije isteka 90. kada je glavom pucao pod prečku, a Szczęsny mu obranio. Nakon toga brzinski je dobio dva žuta kartona i ostavio svoju momčad na cjedilu kada je devetominutna sudačka nadoknada počela teći.

Liverpool je bacio sve karte u napad, a onda je u 97. minuti stigla nagrada. Adam Lallana ubacio je iz kornera, a Škrtel bio najviši u skoku i zavijene glave zakucao loptu u prvi kut za veliki remi "redsa" s igračem manje. Mogao je Arsenal u 100. minuti još jednom šokirati Anfield, ali je Brad Jones skinuo solidan šut Santija Cazorle s 20-ak metara.

Po bod svakoj momčadi vjerojatno je najpravedniji ishod ove utakmice koja će Arsenal ostaviti na šestom, a Liverpool dići na deseto mjesto premijerligaške ljestvice. Za "redse" nije konkurirao hrvatski reprezentativac Dejan Lovren koji je ozlijedio preponu u četvrtfinalnoj pobjedi u Capital One kupu protiv Bournemoutha.

Kronologija:

Liverpool - Arsenal 2-2 (Coutinho 45', Škrtel 90+7' / Debuchy 45+2', Giroud 65')

  • 100' KRAJ. Kakva utakmica na Anfieldu, Liverpool je u posljednjim minutama iščupao vrijedan bod protiv Arsenala.
  • 100' Umalo novi gol Arsenala! Pucao je Cazorla, ali Jones je pročitao njegov šut.
  • 90+7' GOOOL! Martin Škrtel izjednačuje! Adam Lallana ubacio je iz kornera, a slovački stoper glavom koju su mu prije 40-ak minuta morao šivati zabio u bliži kut za oduševljenje prepunih tribina Anfielda!



  • 90+4' Cazorli je Borini ostavio ožiljak na lijevoj strani rebara i poderao dres. Mijenja i Wenger; Nacho Monreal umjesto Alexisa Sáncheza.
  • 90+2' Crveni karton! Fabio Borini u kratkom vremenu dobiva dva žuta kartona i ostavlja Liveprool s desetoricom.
  • 90+1' Zbog Škrtelove ozljede, između ostalog, igrat će se devet minuta sudačke nadoknade.
  • 90' Oxlade-Chamberlain vani, Campbell unutra. Splasnuo je pritisak "redsa".
  • 86' Velika šansa Liverpoola, brani Szczęsny! Pucao je Borini nakon Sterlingova ubačaja, ali poljski golman iščupao je loptu koja je išla pod prečku.
  • 83' Ulazi Lambert, izlazi Touré. Kod Arsenala Coquelin mijenja strijelca Girouda.
  • 75' Dok je Arsenal precizan, Liverpoolove lopte odlaze pored okvira. Pucao je Lucas iz blizine, fijuknula je lopta malo kraj desne Szczęsnyjeve stative.
  • 74' Prva zamjena na utakmici. Izlazi Marković, ulazi Borini.
  • 72' Ubojit je Arsenal pred protivničkim golom u zadnje vrijeme. Zadnjih šest udaraca u okvir pretvorili su se u golove (četiri Newcastleu, dva Liverpoolu).
  • 66' Uzvraća odmah Liverpool. Sterling se našao u sjajnoj situaciji na 12-13 metara od Arsenalova gola, ali pucao je traljavo.
  • 65' GOOOL! Arsenal vodi! Olivier Giroud odigrao je dupli pas sa Santijem Cazorlom po lijevoj strani napada "topnika" i pospremio loptu u prvi kut. Preokret na Anfieldu.



  • 62' Evo opet Liverpoola... Szczęsny je izletio sa svog gola, Sterling došao prvi do nje u duelu i vratio za Gerrarda koji glavom gađa preko gola.
  • 57' Škrtelu je liječnička ekipa zašila ranu i stavila povez oko glave, nakon višeminutnog prekida napokon se nastavlja utakmica.
  • 52' Olivier Giroud nehotice staje na glavu Škrtelu, ostao je ležati branič Liverpoola na travi.



  • 46' Počelo je drugo poluvrijeme.
  • 45+2' GOOOL! Arsenal izjednačuje! Nakon slobodnjaka "topnika" Mathieu Flamini visoko je skočio i prebacio loptu na drugu stativu gdje Mathieu Debuchy uz pomoć glave Martina Škrtela šalje loptu u mrežu. 1-1, kraj prvog poluvremena.



  • 45' GOOOL! Philippe Coutinho donosi vodstvo Liverpoolu! Henderson je ukrao loptu na desnoj strani i poslužio Brazilca koji je ušao u šesnaesterac i preciznim udarcem od desne stative poslao loptu u mrežu. "Redsi" imaju prednost potpuno zasluženo.



  • 35' Marković sam pred Szczęsnyjem! Dobio je Srbin odličnu dubinsku loptu i našao se oči u oči s golmanom Arsenala, ali nije uspio zabiti. Nogom je to skinuo Szczęsny.
  • 23' Prošla je polovica prvog dijela, Arsenal se lagano diže i sve je češće pred golom Liverpoola, ali ne uspijeva ući u šesnaesterac.
  • 12' Prva ozbiljnija šansa za Liveprool. Lallana je pucao na dodavanje Markovića, Szczęsny je to skrenuo u korner.
  • 10' Nakon prvih deset minuta nema previše opasnih situacija. Dojam je da su "redsi" bolje ušli u utakmicu.
  • 3' Liverpool je zaprijetio iz slobodnjaka već u prvom napadu. Pucao je Gerrard s 25 metara, otišlo je to koji metar pored desne stative.
  • 1' Počela je utakmica!
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 135
VIDEO

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica