Obavijesti

Sport

Komentari 87

BBC predstavio Dinamo u pet činjenica: Ogi bio želja Celtica

BBC predstavio Dinamo u pet činjenica: Ogi bio želja Celtica
3

Ugledni britanski javni servis BBC na svojim je internetskim stranicama predstavio Dinamo u pet činjenica, među kojima ističu kako je Vukojević umalo došao u Celtic

VIDEO

Najavu večerašnje utakmice između Celtica i Dinama u Europskoj ligi ponudio je i ugledni BBC na svojim internetskim stranicama. U tekstu pod naslovom "upoznajte hrvatskog prvaka" autor Kenny Crawford detaljno je predstavio maksimirski klub.

Celtic vodi Dinamo u broju sljedbenika na Twitteru; 235.000 naprama 8000, no to im neće donijeti nikakve bodove u Europskoj ligi."

Za Celtic je ovo mjesec u kojem može podvući crtu slabog rujna, tvrdi autor, dodavši kako je Dinamo posljednji put u Glasgowu gostovao 1998. kada je za njega nastupio Mark Viduka prije no što je ostvario transfer baš u Celtic.

Glavna napadačka uzdanica Celtica, u odsutnosti Šveđanina Johna Guidettija, mogao bi biti Stefan Šćepović, Srbin koji će u hrvatskom protivniku imati dodatnu motivaciju da zabljesne.

Najbolji strijelci

- Pitam se što bi Celtic dao da ima napadača koji je već zabio 11 golova ove sezone? Pa, Dinamo ima dvojicu koji pripadaju toj kategoriji - piše Crawford aludirajući na Hillela Soudanija koji je zabio hat-trick Astri u prvom kolu EL te uspješno nastupio za Alžir na SP-u u Brazilu. 

Igor Kralj/PIXSELL

Drugi je Duje Čop, neiskusan na reprezentativnom nivou, no zato efikasan u dresu Dinama, piše autor.

Bivša Celticova želja

- Škotski nogometni komentatori bit će zahvalni što nikad nisu morali izgovarati ime Ognjena Vukojevića - tvrdi autor pozivajući se na priče oko transfera bivšeg hrvatskog reprezentativca iz Dinama u Celtic još 2008.

Trener

Opisujući Zorana Mamića, novinar BBC-a piše kako hijerarhija u Dinamu "pomalo nalikuje na obiteljski posao" jer je trener mlađi brat izvršnog predsjednika Zdravka Mamića, ali da je "stariji brat napravio dobar izbor" jer je Zoran pobijedio u 27 od 47 utakmica na klupi te odveo klub do devete uzastopne titule u hrvatskom prvenstvu.

Daniel Kasap/PIXSELL

- Mamić je Dinamov čovjek, počeo je i završio igračku karijeru u "modrima" te skupio 150 nastupa, a bio je i član brončane generacije Hrvatske na SP-u 1998. - dodaje se u članku.

Na posudbi iz Manchester Uniteda

Pažnju najuglednijeg britanskog medija privukao je i Ángelo Henríquez, Čileanac koji na Maksimiru boravi na posudbi iz velikog Manchester Uniteda.

- To nije prvi put kako je 20-godišnjak otišao kako bi igrao u prvoj momčadi. U Wiganu 2013. nije bio produktivan, ali u Zaragozi je zabio šest golova - piše Crawford dodajući kako je forma Čileanca u uzlaznoj putanji jer je zabio tri gola u četiri utakmice u hrvatskom prvenstvu te dva u tri nastupa za reprezentaciju.

I čovjek koji je dobio tri žuta kartona u jednoj utakmici...

Nisu u BBC-u mogli izbjeći spominjanje Josipa Šimunića i njegova legendarna tri žuta kartona protiv Australije 2006. (2-2) koje mu je dodijelio engleski sudac Graham Poll.

Marko Prpić/PIXSELL

- Celtic će se nadati da Šimunić više neće biti takve sreće - stoji u članku uz zaključak da Poll nakon te pogreške više nije sudio na SP-u u Njemačkoj te da je predsjednik Fife Sepp Blatter izjavio da je Australija mogla tražiti ponovljenu utakmicu da su izgubili i ispali.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 87
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe