Obavijesti

Sport

Komentari 30

Bek koji zabija: Zabio Herthi i Werderu, na redu je - Subašić

Bek koji zabija: Zabio Herthi i Werderu, na redu je - Subašić
5

Nisam se dogovorao sa Subašićem za ‘turu’ po Monte Carlu, neću imati vremena za to, kaže Tin Jedvaj (18), koji je već postao zvijezda u Bayeru iz Leverkusena...

VIDEO

Bila je to golčina koje se ne bi postidjeli niti najbolji napadači današnjice. S 15-ak metara desnom nogom od prečke u gol, bez sumnje najbolji potez Tina Jedvaja u dosadašnjoj karijeri.

Bio je to 2000., jubilarni gol Bayer Leverkusena u Bundesligi. Gol za pamćenje navijačima “apotekara”.

- Lijepo je ušla, nema što - rekao je Tin, kojemu je gol protiv Werdera bio drugi u posljednja dva kola Bundeslige. Prvo je protiv Herthe zabio i asistirao, a isto je u petak navečer uspio i protiv Werdera (3-3).

- Šteta samo što nismo pobijedili. Baš nije bilo sreće za nas u toj utakmici, a bili smo puno bolji - rekao je desni bočni Bayera.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ustalio se Tin na toj poziciji, nije mu to prirodna pozicija, više voli igrati na stoperu, ali te su pozicije zauzeli Spahić i Toprak.

- Trener me zasad vidi na boku i moram biti zadovoljan - kaže Jedvaj.

U posljednje je dvije utakmice Bayer kod kuće primio pet golova, previše za ovakvu momčad.

- Igramo izrazito napadački nogomet, pa zbog toga primamo dosta golova. Trener inzistira da svi idemo naprijed. Takva je naša nogometna filozofija, igramo moderan nogomet - rekao je Jedvaj, koji se javio nakon jučerašnjeg jutarnjeg treninga.

- Ujutro imamo trening, a poslije toga je odmor u kampu. Živim u Düsseldorfu, 30-ak kilometara od stadiona. Sa mnom je prijatelj koji me vozi na treninge jer još nemam vozačku dozvolu. Kako provodim slobodno vrijeme? Prošetam gradom, a najradije odem malo do zoološkog vrta - kaže nasmijani Jedvaj.

Već preksutra “apotekare” čeka prvo kolo Lige prvaka i gostovanje kod Monaca. Skupina je baš po mjeri za njemačku momčad, tu su još Zenit i Benfica. Bayer bi morao biti prvi favorit.

- Važno je da odmah protiv Monaca dobro krenemo. Nisam se dogovorao sa Subašićem za ‘turu’ po Monte Carlu, neću imati vremena za to - kaže Tin, koji je u dresu “kockastih” debitirao nedavno u Puli protiv Cipra.

Odigrao je 15-ak minuta.

- Naravno da je to bio poseban osjećaj, iako je bila riječ o prijateljskoj utakmici. Nisam igrao protiv Malte, ali polako, ima vremena, kvalifikacije su tek počele - ne uzbuđuje se previše Jedvaj.

Idućeg bi mjeseca Tin mogao nazad u mladu reprezentaciju, koja protiv Engleske igra dodatne kvalifikacije za plasman na Euro. Iako između te dvije utakmice A reprezentacija igra protiv Bugarske.

- Ako izbornik odluči da idem igrati za mlade, neće biti nikakvih problema. Kad je Hrvatska u pitanju, spreman sam na sve. Samo neka se Kovač i Gračan dogovore, meni je svejedno za koga ću igrati - priznaje nova zvijezda Leverkusena.

Mučio se Jedvaj u Italiji, u Romi nije dobio pravu priliku, ali naš ugledni menadžer Marko Naletilić ni tad nije imao dvojbe.

- Polako, Tin će biti top zvijezda - rekao nam je prije nekoliko mjeseci Naletilić, koji se tad osvrnuo i na probleme naših igrača na Apeninima. 

Očito talijanska liga nije “obećana zemlja” za naše mlade igrače. Sreću je izvan Serie A odlučio potražiti i Ante Rebić, koji je otišao na posudbu u njemački drugoligaš Leipzig. Nijemci očito puno lakše šansu daju mladim igračima, talijanska liga je čvršća i tvrđa, iskustvo je važnije...

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener