Obavijesti

Sport

Komentari 9

Benitez i Moyes: Oba trenera žele se oprostiti s pobjedom

Benitez i Moyes: Oba trenera žele se oprostiti s pobjedom
1

Želimo pobijediti, stoga ne očekujem nikakav neriješeni rezultat, odrješito je rekao Benitez koji se želi oprostiti od momčadi trijumfom i osvajanjem 3. mjesta u ligi

VIDEO

Ovo je utakmica u kojoj će jedna strana navijača jedva pustiti suzu za svojim menadžerom, dok će druga žaliti što iz njihovog kluba nakon 11 godina odlazi čovjek koji je Everton učinio stabilnim i velikim klubom. Rafa Benitez osvojio je trofej Europske lige, postigavši nešto što nitko nije, a to je da Chelsea u istom trenutku ima dva najveća europska trofeja, Ligu prvaka od prošle godine i Europsku ligu od ove godine. Bez obzira na to, Chelsea se rješava svog privremenog menadžera i od ljeta će momčad preuzeti netko drugi (sve se više spominje Mourinho).

Kako god bilo, plavi iz Londona tražit će u posljednjem kolu svoju 22. pobjedu u sezoni jer bi u protivnom Arsenal mogao zauzeti njihovu poziciju koja vodi u grupnu fazu Lige prvaka. U slučaju da Arsenal pobijedi 2:1, a Chelsea odigra neriješeno 0:0, tada bi ova dva velikana morala igrati majstoricu zbog istog broja bodova i iste gol razlike i istog broja postignutih golova, a to nikako ne žele u klubu sa Stamford Bridgea, stoga će protiv Evertona Rafa Benitez krenuti po posljednju pobjedu za kormilom Chelsea.

- Mi želimo pobijediti, stoga ne očekujem nikakav neriješeni rezultat - odrješito je rekao Benitez koji se želi oprostiti od momčadi trijumfom i osvajanjem trećeg mjesta u Premijer ligi.

- I Arsenal i Tottenham igraju važne utakmice, stoga se i njih nešto pita, no ako mi odradimo posao kako treba, drugi nas neće zanimati. Bilo bi šteta da prospemo sav trud koji smo uložili da na kraju budemo među tri najbolje ekipe - zaključio je Španjolac na klupi Chelsea.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Chelsea će u ovoj utakmici protiv Evertona biti bez Hazarda koji je i dalje ozlijeđen, baš kao što su Terry i Bertrand. Njih trojica su jedini izostanci u redovima plavih, svi ostali su na raspolaganju menadžeru Benitezu.

Što se tiče Moyesa, ovo je također i njegova posljednja utakmica na klupi ovog kluba. Nakon 11 dugih godina u kojima je devet puta odveo Everton među osam najboljih klubova u Premier ligi, David Moyes odlazi i preuzima velikana Manchester United, rekli bismo sasvim zasluženo. Uspjeh koji se posebno cijeni u njihovom gradu, naravno od strane navijača Evertona je taj što su već drugu godinu zaredom završili iznad gradskog rivala Liverpoola. 

No Everton sad čeka oproštaj od menadžera, ali i vrlo teška utakmica. Chelsea treba pobjedu, pitanje je koliko su svježi nakon finala u Europskoj ligi, no niti Everton nije baš blistava momčad kad su u pitanju gostujuće utakmice, oni su naime osvojili samo 21 od moguća 63 boda na gostovanjima. Svejedno, David Moyes se poput Beniteza želi oprostiti s pobjedom od svoje momčadi.

- Ne možemo na tablici dolje, niti možemo gore tako da je za nas ovo jedna relativno opuštena utakmica, no ne želim da ju shvatimo tako. I dalje možemo postići rekordni broj bodova u sezoni i stoga nam je cilj osvojiti tri boda. Radili smo dobro cijele sezone i bio bih najsretniji kad bi se oprostio od igrača i kluba te navijača s tri boda danas - izjavio je uskoro bivši menadžer Toffeesa, David Moyes.

Moyes će u ovoj utakmici biti bez veznjaka Osmana, kao i bez univerzalnog igrača te kapetana Phila Nevillea koji se također oprašta od kluba, ali i aktivnog igranja po završetku ove sezone.

Tekst preuzet sa dvoznak.com - adrese za pametno klađenje

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram
Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska