Obavijesti

Sport

Komentari 64

Bez srca bolje nije moglo: Kad bi se bar ugledali na taj Stoke

Bez srca bolje nije moglo: Kad bi se bar ugledali na taj Stoke
1

Navijači nakon susreta Hajduka i Stokea jedino za što mare je borbenost engleske momčadi. Isti žar i požrtvovnost na terenu htjeli bi vidjeti i kod momčadi Hajduka

VIDEO

Kad bi igrači Hajduka u svakoj utakmici igrali borbeno, sa srcem, kao što su to u prvoj utakmici kvalifikacija za EL činili igrači Stokea, Poljud bi uvijek bio krcat. Često su im zadnjih godina navijači poručivali, kako od njih ne očekuju i traže ništa drugo, doli da na terenu ostave srce i zadnji atom snage. A upravo to su napravili igrači Stokea, i ta im je razlika u pristupu i borbenosti na koncu donijela i minimalnu prednost pred uzvrat u Splitu.

- Imali smo previše respekta, Stoke nas je na početku utakmice potisnuo, nismo im se mogli othrvati  - kazao je Danijel Subašić.

- Tehnički i taktički gledano, Stoke nije nimalo bolja momčad od Hajduka. Realno, Anas Sharbinini Marin Tomasov znaju više s loptom nego njihova kompletna momčad, no što im to vrijedi, kad to ne mogu ili ne znaju prikazati na terenu. Igrači Stokea, s druge strane, svoje prednosti koriste do maksimuma i to je ono što čini razliku - istaknuo je Balakov razlog zbog kojeg je u sinoćnjem ogledu na kraju slavio Stoke.

- Morali smo igrati drugačije, ali rani gol i pritisak domaćina preokrenuo je utakmicu u drugom smjeru. Stoke je domaćinska momčad, koja forsira pritisak na protivnika, skok-igru... – kazao je nakon utakmice Balakov, koji nije bio pretjerano razočaran ishodom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Ovo je tek 'prvo poluvrijeme', mogli smo nekim izmjenama poboljšati našu igru, no nisam želio pretjerano riskirati jer je bilo bolje sačuvati 0-1 pred uzvrat u Splitu, gdje ćemo igrati drugačije - obećao je Balakov. 

- Osim rezultata, koji je otvoren i pruža prigodu za plasman u daljnje natjecanje, malo toga može veseliti navijače Hajduka. Za pobjedu od 2 gola razlike i plasman, puno toga će trebati promijeniti. Prije svega pristup. Rezultat nije pozitivan, ali je povoljan i očekujem da igrači u uzvratu, pred punim Poljudom, pokažu pravo, hajdučko lice i da dostignu prednost Stokea iz prvog susreta – nada se predsjednik Hrvoje Maleš.

Premda je u prijateljskim utakmicama Hajduk znao obilato napuniti mrežu velikih engleskih momčadi poput Manchestera (6-0), WBA (5-1), Aston Ville (4-0), Arsenala (2-0)..., službene oglede s Englezima Splićani ne pamte po dobrome. Šest puta susretali su se s klubovima s Otoka i svih šest puta ispadali. Tottenham je bio bolji 1967.(0-2 i 3-4), a  Leeds United 1973.(0-1, 0-0). Arsenal je protiv Hajduka slavio 1978. (2-1 i 0-1), a Tottenham je ponovio svoj uspjeh 1984. i 1991. (2-1 i 0-1, te 1-0 i 0-2). Posljednji koji je prekinuo snove 'bilima'  bio je 2002. Fulham (0-1 i 2-2).

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 64
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...