Obavijesti

Kolumne

Komentari 150

Bez trenera na klupi Hrvatska bi prošla skupinu u Brazilu...

Da živim tisuću godina, nitko me ne bi uvjerio da oni na terenu nisu kužili gdje i zašto škripi, i krivo mi je što sami nisu korigirali postavu. Jednostavnije ne može...

VIDEO

Najbliža idealu, momčadi bez trenera, hrvatska je nogometna reprezentacija bila u Ćirino doba. I rezultati su bili sjajni. Tu sam malo radikalan. Tko Jordanu, Baliću, Prosinečkom, Bobanu ili sad Modriću i Rakitiću može o igri reći nešto što ovaj već ne zna?!

Nije li trener poput, odbojkaškog, Karpolja, koji se dokazao sam stvorivši nekoliko stotina vrhunskih igračica, a olimpijske medalje je osvajao od 1980. do 2004., ili Fergusona, taj klasama poput španjolske repke, ako je motivirana, gladna, samo smeta. Ili, ako je pametan kao del Bosque, ne smeta, naprosto ih pusti da rade što znaju. Jednostavno, imaš li Modrića, Mandžukića, Rakitića, Srnu, Kovačića... tu trener ne treba. Imaš li levate, nema pomoći da im daš i Fergusona.

I, žao mi je što dečki na terenu, kao što kaže legenda o košarkaškoj repki iz Montreala, coachu nije otkazala poslušnost. Žao mi je što nisu imali toliko petlje pa se na terenu postavili sukladno onome što su, duboko sam uvjeren, razumjeli. Da živim tisuću godina, nitko me ne bi uvjerio da oni na terenu nisu kužili gdje i zašto škripi, i krivo mi je što sami nisu korigirali postavu.

Dalje, besplatan savjet Hrvatskom nogometnom savezu, formuliran kao oklada. Kladim se da će reprezentacija, ne bude li izgledala kao da je vodi Mamić, proći skupinu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Eto, jednostavno da jednostavnije ne može biti. Nije važno je li Mamić odredio trenera i igrače. Koji igraju, povremeno ulaze, sjede na klupi ili samo putuju. Samo, ne smije ni izgledati kao da je netko od njih Maminjov. Možda po tom kriteriju neki solidni klupski igrač ne bi išao na kakvo svjetsko ili europsko. Ali ako nije jedan kroz jedan da mu je mjesto u ekspediciji, teško da će biti štete. A sad zamislite hrvatsku reprezentaciju koja zadovoljava uvjet da ne izgleda kao da je na nju Mamić ma i najmanje utjecao pa ocijenite moj prijedlog. Ili nemojte.

Eto, ja ću početi raspravu. Nije li ljupko kritizirati Hajduk, ismijavati ga što se neki ljudi na Hajduku uče, dok repku vodi trener koji odgovara opisu prelaska s kartinga u svemirski brod?

Vidi sve članke ovog autora
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 150
VIDEO

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!
DAMIR MIŠKOVIĆ ZA 24SATA

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!

Plus+ Naslov iz 2017. nas je financijski unazadio dvije godine, a vjerojatno će i ovaj. Ali ovaj put imamo puno ponuda za sve naše igrače, ali najviše za jednog. Uvjeren sam da će Rijeka biti prvak, kaže Damir Mišković
ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?
UPOZNAJTE 15 FINALISTICA

ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?

Tek će jedna od nekoliko tisuća djevojaka, koje se godišnje diljem svijeta prijavljuju na najprestižnije natjecanje na svijetu, Miss Universe, ima priliku za svjetski mandat i krunu.