Obavijesti

Sport

Komentari 63

Bilić: Balotelli je i genijalac i luđak, imamo i mi par takvih

Bilić: Balotelli je i genijalac i luđak, imamo i mi par takvih
1

Ne uzdamo se u tradiciju, nego u ono što se dogovorimo u svlačionici uoči utakmice. A imam nevjerojatnu vjeru da ćemo pobijediti, rekao je Slaven Bilić

VIDEO

Slaven Bilić stigao je na konferenciju za novinare u Poznanju gdje će Hrvatska u četvrtak igrati drugo kolo skupine C na Euru 2012. godine protiv Italije. Konferencija za novinare počela je u 16,15 sati.

- Zadovoljni smo našom igrom protiv Irske, a ne samo rezultatom. Kao i na svakoj utakmici bilo je i stvari s kojima smo manje zadovoljni, ali ovaj put nije ih bilo puno. Analizirali smo greške te ćemo ih pokušati ispraviti protiv Italije - uvodne su riječi izbornika Bilića.

Konačni sastav za 'azzurre' nije htio otkriti.

Zadovoljni smo igrom protiv Irske. Analizirali smo greške te ćemo ih pokušati ispraviti protiv Italije

- Sastav uvijek otkrijem sat vremena prije utakmice, igrači ga saznaju nešto ranije. To je moja praksa, koju neću mijenjati ni ovaj put - rekao je Bilić.

Od Italije nikad nismo izgubili.

- Tradicija je dobra, uvijek je to ugodno za čuti, lijepo to izgleda na papiru, ali ovo je jedna nova Italija, ovi igrači gotovo nemaju veze s prošlim momčadima... Na žalost, to ništa ne znači. Ne uzdamo se u tradiciju, nego u ono što se dogovorimo u svlačionici uoči utakmice. A imam nevjerojatnu vjeru da ćemo pobijediti - izjavio je izbornik te nastavio:

- Zreliji smo nego 2008., ova momčad je zajedno već šest godina, to je neprocjenjivo. Nema nikakve škole niti teorije koja može nadomjestiti to zajedništvo.

Tradicija je dobra, uvijek je to ugodno za čuti, lijepo to izgleda na papiru, ali ovo je jedna nova Italija

Pobjeda nad 'azzurrima' osigurala bi nam drugo uzastopno četvrtfinale.

- Već sam rekao da imamo dvije meč lopte, ali ne pripremam tako momčad. Rekao sam im da imamo jednu meč loptu i nju moramo iskoristiti. Tako se ponašamo. Ali, bez brige, pitat će se puno tu i Italiju. Mi ćemo pokušati diktirati tempo. Vjerojatno nećemo u cijelosti uspjeti, ali neće ni oni

Osvrnuo se i na sretnu kapu koja mu je već u tri navrata donijela sreću.

- Kapu stavim na glavu svaki put kad je kiša, nema tu ničeg posebnog. Jednostavno je stavim da mi kiša ne pada po glavi.. Ako će protiv Italije padati kiša, naravno da ću je staviti.

Na pitanje talijanskih novinara što misli o Mariju Balotelliju, Bilić je rekao:

- Balotelli? Gledajte, (napravio je slovo u od palca i kažiprsta, ali ih nije spojio). Ovdje (kod palca) su genijalci, pa vam to ide u krug (do kažiprsta). Na vrhu su luđaci, ali vidite da su genijalci i luđaci uvijek najbliže! Luđaci su najbliže genijalcima. Ali imamo i mi takvih!

Kapu stavim na glavu svaki put kad je kiša, nema tu ničeg posebnog. Jednostavno je stavim da mi kiša ne pada po glavi

Pirlo ili Modrić?

- Za mene je Modrić u najmanju ruku, kao Pirlo! Ali po meni je bolji od Pirla!

Na Bilićeve izjave nadovezali su se i Vedran Ćorluka te Niko Kranjčar.

- Naravno da će biti teško protiv Talijana, puno teže nego protiv Iraca. Moramo do tri boda jer nam to osigurava prolaz u drugi krug. Ne razmišljamo tko će igrati protiv nas u talijanskom napadu, mislim da tko god istrči bit će težak za čuvanje. To je prednost Italije, koja ne može pogriješiti s napadačem - rekao je Čarli, a Niko je dodao:

- Vjerujem u sebe i svoje suigrače, znamo da se možemo boriti s najboljim, a sutra ćemo to dokazati i protiv Italije.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 63
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu