Obavijesti

Sport

Komentari 111

Bilić: Skinut ćemo skalp 'furiji'! Spremni smo za nešto veliko

Bilić: Skinut ćemo skalp 'furiji'! Spremni smo za nešto veliko
1

Na konferenciji za novinare pred najvažniju utakmicu generacije , kako ju je i sam Bilić nazvao, izbornik 'vatrenih' poručio je jasno Talijanima '2-2 je uobičajen ishod!'

VIDEO

Slaven Bilić na posljednjoj konferenciji za novinare uoči najvažnije utakmice skupine, one protiv Španjolske osvrnuo se na priče oko dogovora dviju reprezentacija oko ishoda susreta. Talijanskom je taboru na priče oko namještanja Bilić poručio:

- Vrijeđaju me takve stvari. Vjernici smo. Ne možemo vjerovati u Boga i raditi takve stvari. Taj dio mozga mi nemamo - rekao je hrvatski izbornik i dodao:

- Budite mirni, bez straha'. Pa što ako bude 2-2, nije to 7-7! I 2-2 je moguć ishod!

Komentirao je i napise o rasizmu i vrijeđanju talijanskog napadača Maria Balotellija kojeg su hrvatski navijači gađali i bananama na zagrijavanju.

- To je problem cijelog svijeta. Vrijeđa me kao roditelja, kao vjernika... Dolazim iz moderne, otvorene zemlje u kojoj je svatko dobrodošao. Takve navijače ne želim na stadionu, ne želim da nas bodre, da navijaju za nas. Trebamo sve učiniti da šačicu tih navijača istrijebimo iz zemlje! - bio je žestok Bilić.

'Uvijek skinemo skalp velikima'

- U proteklih sedam godina mi smo u 10 najboljih momčadi. Cijeni nas cijeli svijet. Sjećam se naše prve utakmice, prijateljska sa Španjolskom 1994. Valenciji. Pobijedili smo i skrenuli pozornost na sebe. Na SP-u 2002. smo pobijedili Italiju. Uvijek 'skinemo skalp' nekom velikom. Ovo je nova generacija koja ima nešto na terenu i izvan njega, njihova energija je fantastična i spremni su za nešto veliko.

Bolji i od Messija jer moto je: Nema predaje!

Uz izbornika je na konferenciji bio i kapetan Dario Srna i on vidno raspoložen i motiviran uoči ogleda sa Španjolskom. Srna je objasnio zašto Hrvatska na Euru briljira.

- Čak i Messi ne igra uvijek za Argentinu kao što igra za Barcelonu. Ni Ronaldo ne igra za Portugal kao za Real. A mi igramo bolje za reprezentaciju nego za klubove. Hrvatska je jako mala zemlja, borimo se do kraja i to je naš cilj. Ne smo u nogometu nego i u svakom sportu. Zato smo uvijek u vrhu. Uostalom, naš moto je: Nema predaje!

Na pitanje upućeno našem najboljem napadaču Mariju Mandžukiću da se usporedi s Mario Balotellijem odgovor je ipak dobacio kapetan:

- Mandžo je još luđi od Ballotelija!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 111
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu