Obavijesti

Sport

Komentari 31

Brazil protiv Engleske traži revanš za poraz u veljači...

Brazil protiv Engleske traži revanš za poraz u veljači...
1

Svjetski velikani večeras će odigrati prvu utakmicu na obnovljenoj Maracani. Brazil brusi formu za Kup konfederacija, a Englezi obilježavaju 150. godišnjicu saveza...

VIDEO

U službenom reotvaranju slavne Maracane, zatvorene prije 30 mjeseci zbog renoviranja, Brazil će ugostiti Englesku s kojom je prije četiri mjeseca snage odmjerio u Londonu kada je poražen 1-2. Bila je to prva utakmica pod vodstvom Luiza Felipea Scolarija u novom mandatu od čijeg je povratka na klupu Brazil pobijedio samo jednom u pet nastupa pa je, osim želje za osvetom za spomenuti poraz, motiv kod domaćina još veći. Osim motiva, veliki je i pritisak kojega kod "najnogometnijeg naroda" ionako ne nedostaje, ovaj put dobrim dijelom i zbog nepozivanja Ronaldinha u reprezentaciju za nadolazeći Kup konfederacija za koji Brazil večeras igra pretposljednju provjeru.

Prva je ovo utakmica u kojoj će Brazil nastupiti bez Ronaldinha, Kaka i Ramirez nisu pozvani za Kup konfederacija zbog čega je Scolari bio kritiziran, a tijekom tjedna pripremali su se bez Fluminenseovog trojca; Jeana, Diega Cavalierija i Freda kao i bez Atléticovih Révera i Bernarda zbog klupskih obveza. Najveća je novost u sastavu, pored spomenutih nepozvanih igrača, Lucas Moura na poziciji Hulka.

Unatoč svečanoj atmosferi, utakmica je od strane domaćina shvaćena ozbiljno, a David Luiz vjeruje i u pomoć klimatskih čimbenika:

- Engleska je momčad sastavljena od sjajnih igrača, spoj su mladosti i iskustva i bit će teška utakmica. Sunce je ovdje intenzivnije pa se nadam da će osjetiti vrućinu kao što i ja osjećam hladnoću kad sam u Engleskoj. Ovo je prilika da našim navijačima pokažemo da ćemo sve snažniji bivati uoči Svjetskog prvenstva.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Uoči pretposljednje provjere pred Kup konfederacija, na današnjeg protivnika osvrnuo se i brazilski izbornik Scolari:

- Engleska nas je pobijedila u Londonu, ali u borbi su za SP pa je ovo i za njih važna utakmica. Imaju dobru momčad kojoj su pridodali dobre tehničke igrače. U posljednjih 10-15 godina Engleska je znatno napredovala i vjerujem da ćemo vidjeti dobru utakmice, a ne igranje dugim loptama. Ovaj izbornik uvrstio je dosta mladih igrača pa su sada bolji nego prije iako su Španjolska, Njemačka pa možda čak i mi još uvijek ispred.

Sljedeću prijateljsku utakmicu Brazil za sedam dana igra protiv Francuske u Porto Alegreu, a protiv Engleske u veljači ove godine doživjeli su prvi poraz od 1990. što je bila tek četvrta pobjeda Engleske nad Brazilom koji je u posljednjih 9 međusobnih ogleda svaki put postigao barem pogodak.

Englezi se vraćaju večeras na Maracanu po prvi put nakon 1984. godine kada su također slavili ovdje, s 2:0. Sa dosta skepse su otišli u Rio de Janeiro, ali ne zbog rezultata ili kadrovskih problema nego zbog sigurnosti na stadionu. Naime, engleski mediji su "iskopali" nekoliko informacija od lokalnih novinara kako stadion još uvijek nije 100% spreman primiti veliki broj gledatelja, kao ni to da je teren u dobrom stanju. Englezi kao Englezi odmah su se uhvatili te teme, no ono što je važnije je ogled ovih nogometnih velesila koji će se odigrati večeras pred brojnom publikom.

Nakon mršavih i ne baš uvjerljivih 1:1 protiv Irske, javnost traži večeras daleko bolje izdanje od Hodgsonovih igrača. I sam Hodgson se nada kako će Engleska ponoviti predstavu iz veljače kad su na Wembleyju savladali baš Brazil s 2:1. Najžešći kritičar nakon remija protiv Irske bio je nekadašnji napadač Engleske, legendarni Gary Lineker koji je izjavio kako je Hodgson unazadio igru i vratio ih u "Mračno doba", nakon čega je Hodgson pokušao obraniti momčad i igru protiv Iraca ovim riječima:

- Ne planiram ništa mijenjati, ako mislite da smo igrali loše, idite i napišite to, ja neću sjediti ovdje samo kako bi se slagao s vama. Mislim da smo igrali dobro, a kad god bi izgubili loptu, tada bi se jedan od naših napadača vraćao u sredinu da zatvori rupe, baš kao što je radila Borussia u finalu protiv Bayerna - rekao je Hodgson, a njegova poveznica Engleske s Borussijom nasmijala je dvoranu punu novinara jer Englezi su protiv Irske izgledali daleko od igre koju ima momčad Jurgena Kloppa.

Kapetansku traku od Ashleyja Colea preuzet će Frank Lampard koji će protiv Brazila upisati 97. nastup za Tri lava. U tih 97 utakmica Lampard je postigao 29 pogodaka i zajedno s Rooneyjem bit će velika prijetnja po vrata Julia Cesara. Hodgsonu su u napadu otpali Carroll, Sturridge i Welbeck, tako da je ostao samo na Rooneyju, dok bi mu se s krila trebao u napadu pridružiti i Theo Walcott koji se nada sličnom scenariju kao i u veljači kad je slavila Engleska.

- Čast mi je igrati za Englesku na bilo kojoj poziciji - rekao je Walcott nakon što su ga novinari pitali da li mu više odgovara pozicija isturenog napadača.

- Bit će to vrlo teška utakmica za obje momčadi. Oni igraju pred svojim navijačima, imaju motiva da nam se osvete za poraz na Wembleyju, dok mi želimo ponoviti baš tu igru, koja nam je najbolja u zadnjih godinu dana. Mislim da Brazil nije jak kao što je nekada bio, no svejedno se radujem ovom izazovu - zaključio je mladi krilni napadač Topnika u redovima Engleske.

Od reprezentacije su se oprostili Terry i Ferdinand tako da Hodgson uigrava novi stoperski tandem Cahill-Jagielka, a u vezi će zaigrati kapetan Lampard, Carrick i Milner koji je dobio samo nekoliko minuta protiv Irske. U odsustvu Gerrarda i Cleverleyja, ovo je dosta solidna opcija koju ima na raspolaganju engleski izbornik, pogotovo kad se zna da je Lampard odigrao sjajnu sezonu u Chelseaju.

Tekst preuzet sa dvoznak.com - adrese za pametno klađenje.

Prijateljska utakmica:

Brazil - Engleska (21 sat)

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića