Obavijesti

Sport

Komentari 100

Brbić: Stigla je lova od Anasa, Hajduk sigurno neće propasti

Brbić: Stigla je lova od Anasa, Hajduk sigurno neće propasti
1

Igor Tudor ispunio je samo jedan od tri cilja koje je pred njega postavila uprava. No Hajdukov predsjednik Marin Brbić kaže da nema govora o smjeni, a kamoli krahu...

VIDEO

Uoči sezone Uprava je pred Igora Tudora postavila tri cilja - plasman u doigravanje Europske lige, razvoj mladih igrača i što duži ostanak u utrci za naslov. Ispunjen je tek prvi cilj, a kako nije bilo ni ozbiljnijih transfera, ulica bruji o smjeni uprave, trenera i financijskoj propasti Hajduka do Nove godine.

- Ne može Hajduk propasti, Hajduk živi vječno - kazao je u šali predsjednik Hajduka Marin Brbić i dodao:

- Hajduk sigurno neće propasti. Istina je da neki ciljevi nisu ispunjeni i da od transfera nismo uprihodili ono što smo planirali, no na sreću Al Ittihad je počeo plaćati dug za Anasa Sharbinija, polovinu su već uplatili i to će nam pomoći da bez većih potresa dočekamo zimu. 

- Jedini ozbiljniji sudski spor je s obitelji Pokrovac za Niku Kranjčara, no mi smo tu u dobroj poziciji. Što se tiče smjena uprave i trenera, mi smo sređen klub u kojem se točno zna tko i kako mijenja i za sada o tome nema govora - kaže Brbić.

Za subotu je sazvana sjednica nadzornog odbora, na kojoj će se analizirati početak sezone, a sportski direktor Vučević i Tudor će podnijeti svoja izvješća.

- Nije tajna kako nismo zadovoljni nekim stvarima, no nogomet je varljiv. Jedna sudačka odluka protiv Istre i tri minute u derbiju s Dinamom okrenuli su cijelu sliku. Da smo dobili penal protiv Istre i sačuvali vodstvo u sudačkoj nadoknadi derbija, danas bismo za Dinamom zaostajali 8 bodova manje - kaže predsjednik "bilih".

U nedostatku rezultata Tudor bi morao razvijati mlade igrače, no protiv Zagreba su igrali redom stariji, Vršajević, Maloča, Milović, Jozinović, Anđelković, Gotal, Mezga i Milevski.

- Volio bih da mladi poput Vlašića, Balića, Hairlahovića, Malokua... igraju više, no niti smijem, niti se želim miješati u trenerove odluke. Tudor samostalno donosi odluke, ali i odgovara - pojašnjava Brbić, koji nije želio odgovoriti na hipotetsko pitanje o Tudorovoj smjeni u slučaju poraza u subotnjem gradskom derbiju.

- Ne želim pričati na tu temu, pokušajmo razmišljati pozitivno. Nadam se da će to biti pravi derbi i da ćemo pobijediti. Dosta smo se približili sa Splitom, zaboravili neke nesuglasice iz prošlosti, i koristim prigodu da im zahvalim što su nam izašli u susret i zamijenili domaćinstvo. Bez toga ne bi ni uspjeli rekonstruirati travnjak. Nadam se da će Park mladeži biti pun i da će se navijati bez vrijeđanja bilo koga.

Još uvijek se ne zna hoće li Poljud biti spreman za derbi s Rijekom.

- Činimo sve, to bi nam puno značilo zbog povećanog prihoda od prodaja ulaznica. Zemljani radovi će biti sigurno gotovi, no o vremenu zavisi hoće li se trava u tako kratkom roku primiti za podlogu. Ako sve bude u redu, riskirat ćemo i manja oštećenja. Travnjak stoji oko milijun kuna, no nakon Rijeke je reprezentativna pauza i sve se stigne popraviti.

U tijeku su pregovori s Milićem, Milovićem i Vršajevićem o produženju ugovora, no ne ide sve prema planu, te su moguće i drastične mjere.

- Svaki igrač je zasebna priča i ne mogu o detaljima. Razgovaramo, nadamo se najboljem, no vidjet ćemo što će biti. Niti jednu mogućnost ne mogu isključiti, pa tako ni mogućnost da neko završi i na tribinama - dodao je Brbić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 100
VIDEO

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!
NOVO LICE

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!

Kao što se već govorilo, kandidat je svojevremeno bio i legendarni hrvatski vaterpolist, a danas državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Josip Pavić, no on više nije u opticaju za spomenutu poziciju
Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu