Obavijesti

Sport

Komentari 26

Četvorica bivših: Stiže Hajduk, a mi ga čekamo u 'izbjeglištvu'

Četvorica bivših: Stiže Hajduk, a mi ga čekamo u 'izbjeglištvu'
4

Nije nam svejedno kad vidimo što se sve događa 200-tinjak kilometara od nas, žene su nam u Splitu, ali ovdje je zasad sigurno, kažu Dnjiprovi Splićani čekajući Hajduk

VIDEO

Četiri Hajdukovca u redovima Dnjipra, Ivan Strinić, Nikola Kalinić, Mladen Bartulović i maser Ivan Porobija, s posebnim osjećajima očekuju današnji ogled dva 'njihova' kluba u okviru doigravanja Europske lige, baš kao što proživljavaju i ratnu svakodnevicu u Ukrajini. 

Iako Dnjipropetrovsk nije direktno ugrožen ratom, sama činjenica kako Uefa ne dopušta odigravanje međunarodnih utakmica jasno govori o potencijalnoj opasnosti. 

- Na sreću, za sada ne osjećamo nikakve probleme, normalno živimo, treniramo i igramo utakmice domaće lige u Dnjepropetrovsku. Jedino europske utakmice igramo u Kievu - kaže Ivan Strinić, čija su supruga Ivana i kćer Marta trenutno u Splitu. 

- Nije razlog rat, supruga je u visokom stupnju trudnoće, krajem rujna bi trebala roditi, a otvorena je i mogućnost da do kraja prijelaznog roka promijenim klub - pojašnjava Strinić, koji priznaje kako će mu biti čudno istrčati na Poljudu u 'krivom' dresu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Teško će biti dok ne počne utakmica, no kad lopta krene s centra, isključiš se i razmišljaš samo kako što bolje odigrati. Svi smo mi profesionalci, osjećaji su jedno, a posao nešto posve drugo. Igrač sam Dnjipra i moram dati maksimum da prođemo dalje. Nakon ispadanja iz Lige prvaka, neulazak u Europsku ligu bi bio veliko razočaranje za sve nas - dodaje Strinić, koji smatra kako će im izostanak ozlijeđenih Mateusa i Konopljanke biti veća prepreka od atmosfere na Poljudu u uzvratu. 

- Njih dvojica su naši ključni napadači, dvojac koji daje dimenziju više, i sigurno će nam bez njih biti teško. A što se tiče atmosfere na Poljudu, svi suigrači su dobro upoznati s onim što ih čeka, ali riječi su jedno, tek kad istrče na teren svatko će se morati znati nositi s pritiskom s tribina. 

Hajduk prati, ali ne poznaje puno igrača. 

- Maloča je bio tu dok sam i ja igrao, poznajem i Bradarića i Vlašića jer sam surađivao s njihovim očevima te Tudora, s kojim sam igrao, a bio je i pomoćnik Reji dok sam igrao u Hajduku. Pratim njegov rad i veseli me da sigurno neće igrati bunker, tako da nas očekuju dvije otvorene i dobre utakmice. Šteta što prvu igramo u Kijevu, pred svega desetak tisuća gledatelja, no radujem se krcatom Poljudu u uzvratu. Iako, kako je krenulo, bit će mi malo i 50 ulaznica koliko već imam narudžbi - kazao je Strinić.

Nikola Kalinić: Jedva čekam krcati Poljud

Supruga Vanja i sedmomjesečni sinčić Mateo su kod kuće, no uskoro će i oni doći u Ukrajinu, jer želim da budemo zajedno. Kod nas je sigurno, da je drugačije sigurno ih ne bih vodio - kaže Nikola Kalinić, koji je zbog ozljeda Matheusa i Konopljanke dobio priliku trenera Mirona Markeviča.

- Dnjipro je veliki klub, ima puno dobrih igrača i treba iskoristiti svaku priliku koju dobiješ. Nije mi drago zbog ozljeda suigrača, no što je tu je, pokušat ću dati sve od sebe. Jedva čekam utakmicu i pun Poljud. Znam da ću ovaj put biti na 'krivoj strani' ali meni je na Poljudu uvijek bilo drago igrati - otkriva Kalinić, koji je zabio i u svom zadnjem nastupu na Poljudu, u dresu reprezentacije Gruziji. 

Na tribinama će biti puno njegovih prijatelja, rodbine, ali i supruga i sin. 

- Sin Mateo ima svega sedam mjeseci, ali supruga ga mora dovesti. Tko zna kad će imati priliku gledati tatu na Poljudu. Jedino sam za njega siguran da će navijati za mene, za ostale ne znam, svi su veliki navijači Hajduka - poručio je Kalinić, koji šanse za prolaz procjenjuje na 50-50. 

Ako zabije Hajduku, neće slaviti.

- Hajduk je moj klub, klub koji mi je dao sve, u Hajduku sam naučio većinu onoga što danas znam i bilo bi nepošteno i nekorektno da slavim gol. Iz poštovanja prema klubu i Torcidi nikad ne bih slavio - rekao je Kalinić.

Bartulović oženio Ukrajinku

Za razliku od dvojice suigrača, čije su supruge Hrvatice, Mladen Bartulović oženjen je Ukrajinkom Natali, koju je upoznao u Dnjepropetrovsku, gdje i žive. Supruga i tatina ljubimica Nikolina obožavaju nogomet, a navijat će za Mladena. 

- Kod nas je na sreću sve mirno, iako, nije nam svejedno što se događa 250 km od nas u Donjecku. Šteta što ne možemo igrati domaće utakmice na svom terenu, jer imamo super podršku navijača, no što je tu je. Ovdje svi očekuju naš prolaz u grupnu fazu EL, sve ostalo bilo bi katastrofa nakon ispadanja od Kopenhagena - kaže Bartulović, koji je najduže u Ukrajini, gotovo deset sezona od kad je otišao s Poljuda.

- Naježio sam se pri pomisli da ću opet istrčati pred puni Poljud. Neće mi biti svejedno, ali što je tu je, svi smo mi profesionalci i igramo za svoj klub.

Prognoze ne voli, ali smatra kako je Dnjipro favorit. 

- Sve osim našeg prolaza bilo bi veliko iznenađenje i veliko razočaranje za nas. Slagali smo momčad za Ligu prvaka i samo bi ulazak u Europsku ligu koliko, toliko zacijelio rane zbog ispadanja iz Lige prvaka - dodao je Kalinić.

Maser "čudotvorac"

Maser Ivan Porobija zatvara četverokut bivših Hajdukovaca u redovima Dnjipra. Ovaj Omišanin, koga zbog 'zlatnih ruku' zovu i 'čudotvorac' liječio je i liječi brojne poznate sportaše. Od Blanke Vlašić, preko Dina Rađe, Ivice Križanca, Ivana Perišića, Marka Livaje, do Strinića, Kalinića..., a Konopljanka je rezervirao njegove usluge, ako ode u inozemstvo, i Ivan će s njim. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...
SPLITSKI FENIKS

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...

Plus+ Što je dopušteno Jupiteru nije volu, bila je Jakobušićeva krilatica koja se razbila na splitskim hridima. Predsjednik je "jupiterima" dopuštao da se s gostujućih utakmica, umjesto klupskim autobusom, vraćaju autima...

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla
SVE JE SLUŽBENO

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla

Hrgović ima 17 profesionalnih borbi i još nije izgubio. Čak 14 puta pobijedio je nokautom. Dubois ima 20 pobjeda i dva poraza, od Usika i Joycea
Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra
BIO U BOLNICI

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra

Odmah nakon utakmice je Ante Budimir prevezen u Sveučilišnu bolnicu u Navarri. Testovi su pokazali da je pretrpio traumu u predjelu prsnog koša. Slomio je tri rebra, a primio je i sredstva protiv bolova, napisao je klub