Obavijesti

Sport

Komentari 37

Cico Kranjčar o Henríquezovu debiju: Nije lako nositi plavi 9

Cico Kranjčar o Henríquezovu debiju: Nije lako nositi plavi 9
1

Pehist: U šest minuta novi napadač Dinama, Čileanac Ángelo Henríquez bio je u dvije čiste šanse protiv Splita. Obje je promašio, ali ni najveći nisu zabijali u debiju...

VIDEO

Plavi devet je kultni broj. Imali su ga najveći igrači i nije ga lako nositi. Ipak je to velik pritisak, rekao je Zlatko Kranjčar, jedna od najvećih devetki u povijesti zagrebačkog Dinama.

Dražan Jerković s brojem 9 je u 315 utakmica za Dinamo zabio 300 golova. Nosili su je Zambata, Kranjčar, Šuker, Vlaović, Viduka... Zadnji koji je nosio devetku bio je Andrej Kramarić. Nakon što je otišao, devetka punih godinu dana nije imala vlasnika. Sve do dolaska Ángela Henríqueza. Zato se njegov debi posebno gledao.

- Niti ja u debiju nisam zabio. Prvi sam put devetku nosio 1974. protiv Hajduka. Taj dan nikad neću zaboraviti. Bila mi je velika čast. Uoči utakmice razmišljao sam tko je sve nosio taj broj prije mene. Od Wölfla, Jerkovića, Zambate... Izgubili smo 1-0 - rekao je Zlatko Kranjčar.

No na prvi gol s devetkom na leđima nije dugo čekao.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Protiv Vojvodine sam primio loptu negdje oko centra, predriblao nekoliko igrača i zabio s 25 metara - prisjetio se Cico.

Henríquez se raspitao tko je nosio taj broj i doznavši koliko su ti igrači zabili za Dinamo, ozbiljno se zamislio.

- Prihvaćam odgovornost. Ne bojim se - rekao je uoči debija.

Zoran Mamić ubacio ga je u igru u 72. minuti i u samo šest minuta Čileanac je bio u dvije "mrtve" šanse. Obje je promašio. Bio je toliko ljutit da je nakon utakmice odjurio u hotel bez riječi i pozdrava.

A to nije u redu. "Plavi devet" mora biti uzor navijačima i suigračima. Polako, Ángelo, ni Cico nije zabio u debiju. A postao je jedan od najvećih.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 37
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića