Obavijesti

Sport

Komentari 75

Jose, nisam još za mirovinu: Frank zabio 'svom' Chelseaju

Jose, nisam još za mirovinu: Frank zabio 'svom' Chelseaju
6

U današnjem derbiju Premier lige dva najveća kandidata za naslov prvaka Engleske na Etihadu su podijelila bodove. Za Chelsea je zabio Schürrle, a za City Lampard...

VIDEO

Tko će kome nego svoj svome! Frank Lampard zabio je Chelseaju i tako prekinuo pobjednički niz londonske momčadi u novoj sezoni Premier lige.

Manchester City i Chelsea u derbiju petog kola remizirali su 1-1 na Etihadu. Goste je u vodstvo doveo Andre Schürrle, a crveni karton zaradio Pablo Zabaleta.

No apsolutna je priča dana  svakako legenda Chelseaja i engleskog nogometa, Frank Lampard (36). Neuništivi je Englez zabio gol klubu čije je boje branio punih 13 godina. Golom Chelseaju Lampard je tako postao i prvi igrač koji je zabio protiv 39 različitih klubova u Premier ligi.

I kao da sve to nije dosta, upravo zahvaljujući njegovom golu Chelsea je prosuo prve bodove ove sezone u prvenstvu. No prije ulaska legendarnog veznjaka činilo se kako će neki drugi igrači obilježiti derbi. Prije svih Zabaleta, Costa i Schürrle. No krenimo redom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Manchester City dominirao je do 66. minute, imao 60% vremena loptu u nogama, stvarao kakve takve prilike, no nikako nije mogao zabiti. A onda na scenu stupa Zabaleta koji nevjerojatnom glupošću praktički nudi pobjedu Chelseaju.

Najprije je napravio nepotreban i grub prekršaj na Diegu Costi, prgavi ga je Brazilac još malo i sapleo nogama, a Zabaleti nije trebalo puno da krene u obračun. Primio je Costu za vrat i vjerojatno odmah postao svjestan što je učinio. Od ranije je već imao žuti karton i Mikeu Deanu nije preostalo ništa drugo nego da ga pošalje na tribinu. Po izlasku s terena Argentinac je sklopljenim rukama molio navijače za oprost.

Gotovo odmah u sljedećem napadu stigla je kazna. Hazard je probio desnu stranu, savršeno ubacio prizemnu loptu na drugu stativu, a tamo Schürrle mirno sprema loptu iza Harta i u tom se trenutku činilo da će Chelsea nastaviti svoj savršeni niz u Premiershipu. 

A onda stvari u svoje ruke uzima Lampard. U igru je ušao u 78. minuti i samo sedam minuta kasnije zabio za remi. Loptu je ubacio Milner, a Lampard zabija  nogom u padu. Naravno, nije slavio... Kakav igrač i jasna poruka Mourinhu da još nije za mirovinu.

Manchester City - Chelsea 1-1 (85. Lampard; 71. Schürrle)

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 75
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama
DRAMA DO KRAJA

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama

Još šest kola ostalo je do kraja sezone, a Rijeka i Dinamo sastat će se na Rujevici u 33. kolu. Susret koji bi mogao odrediti puno toga u utrci za naslov
Neki uopće ne igraju, a Dinamo koštaju oko 2,5 milijuna eura!? Zajec će kresati budžet za plaće
ZAJECOVE PROMJENE

Neki uopće ne igraju, a Dinamo koštaju oko 2,5 milijuna eura!? Zajec će kresati budžet za plaće

Plus+ Dinamo partnerski klub, gdje bi slao talente na posudbu, traži među regionalnim prvoligašima, a na ljeto slijedi rezanje budžeta za plaće. I 'modri' na igrače neće trošiti više od 16 milijuna eura godišnje