Obavijesti

Sport

Komentari 279

Novi poraz 'bilih' od Zagreba: 'Kalinić je ostao na pola puta'

Novi poraz 'bilih' od Zagreba: 'Kalinić je ostao na pola puta'
22

Zagreb je pobijedio Hajduk 2-0 u prvoj nedjeljnoj utakmici 26. kola HNL-a. Gabrijel Boban i Krovinović bili su strijelci, Mudražija dobio crveni, a Sušić propustio penal

VIDEO

Ne ide Hajduku protiv Zagreba ove sezone. I treći put "bili" nisu uspjeli pobijediti "pjesnike" koji su u 26. kolu MAXtv Prve lige slavili u Kranjčevićevoj ulici 2-0 iako su posljednjih 17 minuta igrali s desetoricom.

Hajduk je u prvom poluvremenu imao blagu inicijativu i dvije šanse u završnici. Anton Maglica pucao je prvo glavom, potom i nogom iz blizine, ali oba puta njegov je udarac zaustavio sjajni golman domaćina Dominik Livaković.

Zagreb je prvi udarac u okvir gola uputio tek u 54. minuti, pucao je Valentino Stepčić. Bila je to najava vrlo uzbudljivog drugog poluvremena i vodećeg gola "pjesnika". Do njega je došlo u 66. minuti. Lovro Medić uposlio je Gabrijela Bobana koji prebacuje istrčalog Kalinića za veselje dobro ispunjenih tribina stadiona u Kranjčevićevoj.

Ni penal ni crveni nedovoljni za gol Hajduka

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Samo sedam minuta trajala je radost zagrebaša, a onda je Robert Mudražija napravio glupost dobivši dva žuta unutar devet minuta, drugi je bio i za penal zbog faula na Vlašiću. Lopte se prihvatio Tino-Sven Sušić i solidno pucao, no pročitao ga je Livaković i potvrdio sjajnu predstavu.

Nije tu bio kraj nevolja za Hajduk. Iako su gosti imali igrača više, četiri minute potom primili su novi gol iz kontre. Stepčić je ovaj puta bio asistent, a Filip Krovinović strijelac novim lobom preko Kalinića. Do kraja je Livaković još nekoliko puta spašavao domaćine gola, a Hajduk se morao pomiriti s drugim porazom u trećoj ovosezonskoj utakmici protiv zagrebačkih bijelih.

Ovim je porazom Hajduk ostao na četvrtom mjestu s 37 bodova, četiri manje od Lokomotive, dok se Zagreb primaknuo na 33 boda i drži petu poziciju.

Špaco: Kalinić je kod oba gola ostao na pola puta

Zagreb je dobio 2-0 i tu je kraj priče, rekao je Stanko Poklepović nakon poraza u Kranjčevićevoj i nastavio:

- Utakmica i nije bila nešto osobita. Za to je kriv i loš teren. Rekao bih da je to bila igra golmana. Njihov je obranio dva zicera, a naš je kod oba gola ostao na pola puta i to je bila razlika. Golmani su napravili ovaj skor.

Špaco se osvrnuo i na to što je Hajduku danas nedostajalo.

- Prije svega, gol. Ne možemo reći da nam je falio Marko, Janko ili Jure. Nismo proveli sve što smo zamislili. Momčad mi je još pomalo "mliječna" - rekao je Špaco.

Željko Kopić, (pomoćni) trener Zagreba, pohvalio je psihološku pripremu svojih igrača.

- Bili smo na izuzetnoj mentalnoj razini. Znali smo što možemo očekivati od Hajduka. Zagreb, za razliku od 90 posto lige, uvijek gleda kako igrati prema naprijed, dok je ostatku momčadi najvažnije napraviti blok - kazao je Kopić.

MAXtv Prva liga, 26. kolo:

  • Zagreb - Hajduk 2-0 (G. Boban 66', Krovinović 76')
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 279
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

Real Madrid u drami izbacio  Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid u drami izbacio Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale

Real Madrid izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u lutriji penala bio bolji od Manchester Cityja, a hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić promašili su penale za svoje momčadi
ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama
DRAMA DO KRAJA

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama

Još šest kola ostalo je do kraja sezone, a Rijeka i Dinamo sastat će se na Rujevici u 33. kolu. Susret koji bi mogao odrediti puno toga u utrci za naslov