Obavijesti

Sport

Komentari 129

'Dao bih sto Amerika' omiljena pjesma najboljem golmanu SP

'Dao bih sto Amerika' omiljena pjesma najboljem golmanu SP
4

Ljetuje u Dubrovniku već godinama, a otkrio mu ga je trener iz Bayerna, Toni Tapalović. Od hrvatskog je prvo naučio psovke, a sada ga govori vrlo dobro...

VIDEO

Već nekoliko godina Dubrovnik u ljetnim danima ugosti i Manuela Neuera (28). Ovo će ljeto u prekrasan hrvatski grad doći kao prvak svijeta i najbolji golman Mundijala u Brazilu.

Još dok je igrao u Schalkeu "zaljubio" se Bayernov golman u Hrvatsku. Naučio je tada, uz Ivana Rakitića, a još više uz prijatelja i današnjeg trenera Tonija Tapalovića, hrvatski jezik i neke naše pjesme. Tapalovići su vlasnici hotela i restorana Dubrovnik u Gelsenkirchenu. Od tamo i dobro poznavanje naših običaja. Prije nekoliko mjeseci bio je u Münchenu u jednom hrvatskom zavičajnom klubu. Sjajno raspoložen i raspjevan, pjevaču je u prolazu viknuo:

- Halo, sviraj mi "Dao bih sto Amerika".

Pjevač je ostao šokiran Neuerovim tečnim hrvatskim. Počeo je s prvim taktovima pjesme, a najbolji svjetski golman uzdignutih ruku počeo je vrlo uspješno pjevati hit Jasmina Stavrosa.

- Stvarno mu je to draga pjesma? Uh, ugodno sam iznenađen. Oduševljen sam njegovim obranama, iako je možda u finalu zbog onog prekršaja morao biti isključen - rekao je Stavros.

Priznao je naš pjevač da je navijao za Argentinu...

- Jesam, ali ako i ovo ljeto dođe u Dalmaciju, na uho ću mu pjevati "Dao bih sto Amerika" - najavio je novu gažu Jasmin Stavros.

U Dubrovnik je Neuer često dolazio s Tapalovićem i Lukasom Podolskim, suigračem iz reprezentacije. Dolazi i s djevojkom Kathrin Gilch, koja prvo treba tražiti godišnji. Naime, iako joj je dečko nogometna zvijezda, i dalje kao frizerka radi u salonu u Münchenu.

Skroman i vjeran pokazao se Neuer prije tri godine, kad je dolazio u Bayern. Inzistirao je da tada s njim kao trener golmana dođe i naš Toni Tapalović. Iako je imao samo 30 godina, zbog ozljede je završio igračku karijeru i počeo raditi s Manuelom.

- Sjajno radimo, želim Tonija i dalje imati uza sebe jer sam siguran da ću još napredovati - rekao je tada Manuel Neuer.

U Bayernu su ga poslušali i danas, eto, imaju najboljeg golmana svijeta.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 129
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'
RIJETKO POJAVLJIVANJE U JAVNOSTI

Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'

Davor Šuker, bivši hrvatski nogometni reprezentativac i predsjednik HNS-a, koji se rijetko pojavljuje u javnosti, bio je u utorak u Livnu, očevu rodnom kraju, gdje je posjetio stadion Zgona i oduševio se radom kluba