Obavijesti

Sport

Komentari 34

Davor Šuker: Žalba na kaznu Uefe? Previše imamo grijeha...

Davor Šuker: Žalba na kaznu Uefe? Previše imamo grijeha...
1

ZNA SE Disciplinska komisija Uefe ima svoj sustav i zna se što možemo očekivati sljedeće. Hoćemo li se žaliti? Napravit ćemo ono što je optimalno, rekao je Šuker

VIDEO

Vratio se Davor Šuker iz Rusije sa ždrijeba kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2018. jučer oko podne. Tri dana se čekalo da predsjednik HNS-a kaže svoje mišljenje o najtežoj Uefinoj kazni za Hrvatsku u povijesti.

No krenulo se s pričom o skupini u kojoj ćemo igrati. “Kockaste“ u lovu na Rusiju čekaju Ukrajina, Turska, Island i Finska.

- Skupina je dobra. Imamo neke nove protivnike, ali i one s kojima smo se već obračunavali - počeo je Šuker i nastavio:

- Tko u današnjem nogometu može reći da je favorit? Svi će reći da će biti prvi ili drugi i baš zbog toga moramo biti oprezni. Evo, čim smo sletjeli, dobili smo vijest da ćemo prvu utakmicu protiv Turske igrati doma. Ako kazna ostane, to znači da ćemo igrati pred praznim tribinama i to mi je žao. Turska je dobar takmac i da bi stadion mogao biti pun. Žao mi je...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kvalifikacije za Rusiju počinju u rujnu 2016. godine. Nakon Turske kod kuće, Hrvatska gostuje kod Finske, a onda u goste dolazi Island koji smo izbacili u dodatnim kvalifikacijama za SP 2014. godine. Tri od prve četiri utakmice igramo kod kuće.

- Sad govorimo godinu, godinu i dva mjeseca unaprijed. Netko će se u međuvremenu dignuti, netko će pasti... No najvažnije je da smo vidjeli da je Rusija spremna. Vidjeli smo premijera i predsjednika koji su s ponosom pokazali ono što su napravili. Drago mi je što je SP u Europi i za to se treba početi spremati već danas. Trebamo početi razmišljati o tome, o našoj budućnosti. Bilo bi lijepo igrati u Francuskoj, a zatim i u Rusiji - kaže nam Šuker.

Oduzimanje jednoga boda, 100.000 eura i dvije iduće domaće utakmice pred praznim tribinama. Kazna je to koju je HNS-u “odrezala” Uefa. Pitali smo predsjednika sprema li HNS žalbu na ovu odluku.

- U petak je Izvršni odbor pa ćemo sve vidjeti što i kako dalje. Čekamo obrazloženje, a to će ipak potrajati desetak dana. Normalno je da ćemo u ovom trenutku napraviti ono što je optimalno. Što to znači?! Pa pogledajte samo koliko smo već puta kažnjeni. Kad bih počeo nabrajati, ostali bismo ovdje do ponedjeljka - rekao je Šuker.

Kazna za Hrvatsku je, naravno, bila tema i u St. Peterburgu.

- Kad pozdravljaš predsjednika, generalne tajnike, svoje prijatelje i ljude iz izvršnog odbora, normalno je da komentiraš, barem onoliko koliko možeš. Ponavljam, disciplinsko tijelo koje je donijelo odluku potpuno je neovisno, ima svoj sustav kažnjavanja i zna se otprilike što možemo očekivati da nas čeka sljedeće - dodao je Šuker i onda za kraj poručio:

- Baš zbog toga, zbog budućnosti, zamolio bih medije da prema državi, prema aparatima, prema svima koji mogu pomoći, upute pitanje koje ja možda ne bih trebao postaviti, ali ipak hoću: Koliko je huligana procesuirano? I jesu li ti huligani važniji od jednog europskog i svjetskog prvenstva ili od imidža hrvatske reprezentacije i hrvatske države u svijetu? - s upitnicima je završio Šuker.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 34
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska