Obavijesti

Sport

Komentari 652

Kratka europska avantura: Dila Gori svladala i izbacila Hajduk

Kratka europska avantura: Dila Gori svladala i izbacila Hajduk
1

Nogometaši Hajduka nisu se uspjeli kvalifikacirati u 'play-off' Europske lige nakon što su i u Tbilisiju izgubili od gruzijske Dile Gori 1-0. 'Bijeli' su se oprostili od Europe

VIDEO

Prva utakmica na Poljudu unijela je velik optimizam u redove Hajduka unatoč neočekivanom minimalnom porazu (1-0) od Dile Gori u 3. pretkolu Europske lige. Kvaliteta, terenska i dominacija i mnogobrojne prilike bile su zalog za obećavajući i uvjerljiviji uzvrat u Tbilisiju.

No umjesto najavljenog preokreta momčad Igora Tudora dočekao je hladan tuš. Gruzijski predstavnik spustio je na zemlju 'bijelu' mladost svladavši ih ponovno 1-0 čime je Hajdukova europska avantura okončana nakon samo dvije utakmice.

Onaj adut koji je obećavao iz prve utakmice, igra, potpuno je zakazala u uzvratu, a realno bolji domaćini to su iskoristili u 83. minuti kad je pobjedu donio Dolidze sjajnim golom iz kontranapada.

Hajduk je u glavnom gruzijskom gradu u tjedan dana od razigranosti spao na neprepoznatljivu blijedu igru što nije predstavljao izazov kvalitetnijoj Dili Gori, koja je imala dominaciju i inicijativu praktički cijelu utakmicu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U prvom poluvremenu obrana 'bijelih' ostavljala je previše prostora rastrčanim ofenzivcima Dile Gori, koji su prijetili u 24. minuti preko Iluridzea u 24. i 36. minuti te Gvalie u prvoj minuti sudačke nadoknade, dok na drugoj strani Hajduk nije imao ozbiljniji pokušaj.

U nastavku domaćini su nastavili u istom ritmu, a samo sjajna reakcija golmana Kalinića spasila je Hajduk od primljenog gola kad je sjajno skinuo opasni pokušaj glavom Modebadzea u 65. minuti.

Hajduk se konačno probudio u 73. minuti kad je Mujan opalio snažni udarac s 20 metara koji je licnuo prečku, a u 81. minuti Magličin pokušaj iz slobodnog udarac fenomenalno skinuo golman Revivišvili. Nakon izvedenog kornera Dila Gori je uzela loptu te je povukla brzu kontru i ekspresno kaznila promašaje Splićana.

Točnije Dolidze, koji je s ruba 16-erca sjajno zabio opalivši desnom vanjskom u suprotne rašlje golmana Kalinića za vodstvo domaćina 1-0 u 83. minuti čime su sve nade u produžetke pale u vodu.

Hajduku već početkom kolovoza preostaje tek borba za pozicije u domaćem prvenstvu i Kupu.

3. pretkolo Europske lige:

Dila Gori - Hajduk 1-0 (Dolidze 83') (ukupno 2-0)

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 652
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu