Obavijesti

Sport

Komentari 389

Vrhunski gol Čopa dovoljan za pobjedu Dinama protiv Splita

Vrhunski gol Čopa dovoljan za pobjedu Dinama protiv Splita
6

Dinamo je pobjedom od 1-0 zadržao svoj maksimalni učinak u MAXtv Prvoj ligi, a u utakmici protiv Splita debitirali su novi igrači Ognjen Vukojević i Angelo Henriquez

VIDEO

Duje Čop opet je zabio golčinu u Prvoj HNL. U 45. minuti utakmice primio je loptu na 20 metara od gola, malo s lijeve strane, okrenuo se i iz mjesta savršeno pogodio rašlje nemoćnog Andrije Vukovića. Lopta je od stative ušla u gol, za dodatni pljesak oko dvije tisuće gledatelja na maksimirskom stadionu. 

Zoran Mamić i Ivan Matić mogli su poslati sve najbolje što imaju na teren jer do sljedeće utakmice imaju gotovo tjedan dana odmora. Prve utakmice posljednjeg pretkola Europske lige igraju u četvrtak, Dinamo u gostima kod Petrolula, Split u Dugopolju protiv Torina

Šimunićeva ruka u 26. minuti

Matićevi igrači nisu bili previše impresionirani Dinamom. Marko Rog opet je bio aktivan u sredini, a u 16. minuti gosti su mogli povesti jer je ubacivanje Mate Bilića promašio Eduardo. No golmana su spasili domaći obrambeni igrači koji su nekako uspjeli očistiti tu situaciju. 

Deset minuta poslije Ivan Ibriks pobjegao je po desnoj strani, Joe Šimunić ga zaustavio uklizavanjem u kojem je odnio loptu, ali i igrao rukom u svojem šesnaestercu. Sudac Domagoj Vučkov nije ništa pokazao u toj situaciji. 

Split napadao sa šestoricom, ali bez učinka

U igri koja se stalno selila s jedne na drugu polovicu nedostajala su ona prava zadnja dodavanja da gledatelji vide još poneki gol. Najbolje to oslikava situacija iz 43. minute u kojoj je Split napao sa šestoricom, samo da bi Henri Belle izgubio loptu, pa u polukontri na drugoj strani Dinamovih pet igrača nije moglo ništa jer je Čop promašio dodavanje prema desnom krilu. 

Samo dvije minute poslije iskupio se za taj upropašteni napad i zabio šesti put u HNL-u. Kad bi još realizaciju iz prvenstva prenio u Europu...

Debitirali Vukojević i Henriquez, promašio Wilson

Ispostavilo se da je to bio jedini gol, ali ne i jedino uzbuđenje do kraja utakmice. U 67. minuti ušao je Ognjen Vukojević i s brojem 55 čuvao leđa veznoj liniji Dinama. Četiri minute poslije umjesto Čopa je zaigrao i Angelo Henriquez i promašio dvije dobre prilike za gol. 

Prvo u 77. minuti, kad je ostao sam na desetak metara od gola, samo da bi pucao u dobro postavljenog Vukovića, a onda i u 80. na odlično ubacivanje s desne strane. Čileanac je dobro reagirao, ne i odlično jer je njegov udarac dugo putovao i na kraju otputovao pored gola. 

I ta dva promašaja mala su stvar u odnosu na još jedno loše izdanje Wilsona. Henriquez mu je savršeno servirao loptu u 84. minuti na lijevu stranu, Wilson ostao sam, imao čak i vremena da se namjesti na desnu nogu i udarac, ali šutirao je slabo i neprecizno, čime je iznervirao i tih dvije tisuće gledatelja koji su petak navečer proveli na tribinama.

Mršić umalo izjednačio u 93.

Split je živnuo ulaskom Sokola Cikalleshija, no bez pravog udarca prema golu sve do 93. minute. Slobodni udarac s 25 metara izveo je Antonio Mršić, pucao nisko pored zida, a nakon što je lopta promijenila smjer, Eduardo je mogao samo gledati kako odlazi - nekoliko centimetara pored gola. 

Dinamo ostaje na vrhu ljestvice s maksimalnih 15 bodova. Split je izgubio dvije zaredom, od Rijeke i Dinama, pa je ostao na pet bodova, koliko je imao i nakon prve tri utakmice prvenstva.

  • Dinamo - Split 1-0 (Čop 45')
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 389
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu