Obavijesti

Sport

Komentari 130

Dinamo zakazao u Koprivnici, 'farmaceuti' odnijeli veliki bod

Dinamo zakazao u Koprivnici, 'farmaceuti' odnijeli veliki bod
10

Slaven Belupo iznenadio je Dinamo u utakmici desetog kola MAXtv Prve lige. Bez Šimunića i Brozovića u prvih 11 'modri' su djelovali nekonkretno i odigrali samo 0-0

VIDEO

Prvi protiv posljednjeg na ljestvici. Zicer nad zicerima, rekli bi kladioničari. Ali Slaven Belupo imao je drugačije planove protiv Dinama u utakmici desetog kola MAXtv Prve lige. "Farmaceuti" su zadržali Zagrepčane na nuli i uzeli veliki bod koji će Zoranu Mamiću zadati nove glavobolje uoči gostovanja kod Celtica u Europskoj ligi u četvrtak.

Trener Dinama u nešto je izmijenjenom sastavu krenuo po tri boda, no to se pokazao kao neuspješan pokus. Josip Šimunić nije niti bio u zapisniku, dok su Marcelo Brozović i Wilson Eduardo ostali na klupi za pričuve.

Domaćin odolio jakom pritisku na početku

Duje Čop mogao je odlično otvoriti utakmicu za maksimirski klub u žutim dresovima, ali udarac s ruba šesnaesterca sjajno mu je skinuo domaći golman Kardum. Pucao je i Ángelo Henríquez nedugo potom, ali nije pogodio.

Ipak, "farmaceuti" su preživjeli početnu dominaciju gostiju i odgovorili pokušajem Mirića nakon greške Eduarda pri ispucavanju, ali nije bilo veće opasnosti po Portugalčev gol. Na drugoj strani Kardum je bio puno zaposleniji, u 22. minuti obranio je čisti zicer Soudaniju nakon duplog pasa s Čopom.

U prilici je do predaha bio i Machado te ponovno Soudani, ali pomoćnik je zaustavio akciju zbog zaleđa. Hrabri domaćini početkom nastavka zaredali su s dobrim udarcima Ozobića i Cesarca koji su otišli malo pokraj okvira gola.

Nisu pomogli ni Brozović ni Pjaca

Marcelo Brozović ušao je u igru za Dinamo za posljednjih pola sata utakmice umjesto Arijana Ademija. Ušao je i Marko Pjaca umjesto Henríqueza, a Elvis Scoria pokušao s veteranom Davorom Vugrincem u završnici.

Eduardo spasio Zagrepčane poraza

Iako je držao bod, Dinamo je mogao ostati i bez njega. Eduardo je sačuvao svoju momčad neugodnog poraza 11 minuta prije kraja. Fantastično je iz poluvoleja s ruba šesnaesterca tukao Filip Ozobić, a Portugalac paradom odbio na peterac gdje je Glavina glavom promašio prazan gol. Soudani je pokušao uzvratiti već u idućem napadu, ali ponovno nije bilo preciznosti.

U zadnjim su minutama oba sastava imala win-situaciju. Glavina je još jednom zapucao priliku, ovaj put nogom pogodivši Eduarda s 12-13 metara, a u nadoknadi je Ivo Pinto bio neodlučan sam pred Kardumom, pa je umjesto udarca išao dodavati.

Rijeka ponovno u lovu na vrh

'Modri' su ovim remijem, drugim u deset kola, pružili priliku Rijeci da pobjedom protiv Zagreba u utakmici od 19 sati smanje zaostatak na čelu ljestvice na samo dva boda. Slaven je, osim velikog psihološkog dobitka, dobio i izjednačavanjem s Osijekom na dnu poretka. Oba kluba imaju po osam bodova, ali Slavonci moraju odraditi u nedjelju gostovanje kod Lokomotive (16 sati).

MAXtv Prva liga, 10. kolo

  • Slaven Belupo - Dinamo 0-0
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 130
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
VIDEO Ovo ima samo kod nas: Jednog od najboljih relijaša 'žicao' cigaretu nakon utrke?!
MORATE POGLEDATI

VIDEO Ovo ima samo kod nas: Jednog od najboljih relijaša 'žicao' cigaretu nakon utrke?!

Cijeli događaj je prošao bez incidenata, a novi predsjednik HAKS-a rekao je kako ćemo WRC u Hrvatskoj gledati i iduće tri godine. Odlična je to vijest za navijače