Obavijesti

Sport

Komentari 110

Dinamo se nada pobjedi Red Bulla, Rijeka ovisi samo o sebi

Dinamo se nada pobjedi Red Bulla, Rijeka ovisi samo o sebi
5

'Modrima' trebaju obje pobjede i mala pomoć Salzburga, dok je situacija u skupini Kekove momčadi puno kompliciranija i sve četiri ekipe imaju realne šanse za prolaz

VIDEO

Porazima od Salzburga, odnosno Feyenoorda, Dinamo i Rijeka doveli su prolazak u daljnje natjecanje Europske lige pod znak pitanja. 'Modri' do kraja natjecanja moraju pobijediti Astru u gostima, što je i realno jer Rumunji imaju samo bod i na posljednjem su mjestu na tablici, te Celtic kod kuće u zadnjem kolu na Maksimiru i to po mogućnosti s dva gola razlike jer su Škoti kod kuće slavili 1-0. 

Salzburg je u toj skupini prvi s 10 bodova i plasirao se dalje, dok je Celtic na drugom mjestu s dva boda manje. Treći Dinamo ima tri i osvoji li svih šest bodova u posljednja dva kola, a Celtic izgubi obje utakmice, 'modri' idu dalje kao drugoplasirani. Odigra li Celtic neriješeno protiv Salzburga i s bodom iz te utakmice dođe na Maksimir, Dinamu treba pobjeda od dva razlike. Bit će 'modrima' dovoljna i pobjeda od jedan razlike, no samo pod uvjetom da zagrebačka momčad pobijedi Astru s tri razlike, što također nije nemoguće jer ih je Dinamo u prvom kolu na Maksimiru pobijedio čak 5-1. 

I gol razlika može odlučivati

Dakle borba Celtica i Dinama za plasman dalje uvelike ovisi o utakmici na Celtic parku u sljedećem kolu. Pobijedi li Salzburg, Dinamo ovisi sam o sebi. Bude li neriješeno, Dinamu će na Maksimiru protiv škotske momčadi najvjerojatnije trebati dva razlike. Pobijedi li Celtic, Dinamu nema spasa. Budući da se Salzburg već plasirao dalje, njihov jedini motiv na toj utakmici je osvajanje prvog mjesta u skupini koje nosi status nositelja za nokaut fazu. 

Rijekina skupina je pak puno kompliciranija i sve momčadi još uvijek zapravo imaju realne izglede za prolazak dalje. Sevilla je na čelu s osam bodova, Feyenoord je drugi s dva boda manje, a Standard i Rijeka imaju četiri boda. 

Momčad Matjaža Keka u posljednja dva kola igra doma protiv Standarda i gostuje kod Seville, a puno toga će ovisiti o utakmici u sljedećem kolu gdje Feyenoord dočekuje Sevillu

ZADNJA DVA KOLA:

SKUPINA D

Dinamo - gostuje kod Astre i doma protiv Celtica 

Salzburg - gostuje kod Celtica i doma protiv Astre

Astra - gostuje kod Dinama i kod Salzburga

Celtic - doma protiv Salzburga i gostuje kod Dinama

SKUPINA G

Rijeka - doma protiv Standarda i gostuje kod Seville

Feyenoord - doma protiv Seville i gostuje kod Standarda

Standard - gostuje kod Rijeke i doma s Feyenoordom

Sevilla - gostuje kod Feyenoorda i doma protiv Rijeke

TABLICE

Skupina D

  • 1. Salzubrg 10
  • 2. Celtic 8
  • 3. Dinamo 3
  • 4. Astra 1

Skupina G

  • 1. Sevilla 8
  • 2. Feyenoord 6
  • 3. Standard 4
  • 4. Rijeka 4
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 110
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica