Obavijesti

Sport

Komentari 609

Dinamo uništio Astru: Soudani zabio hat-trick, pogodio i Ćorić

Dinamo uništio Astru: Soudani zabio hat-trick, pogodio i Ćorić
17

Dinamo je savršeno otvorio grupnu fazu Europske lige. Soudani je zabio hat-trick u prvih 45 minuta u pobjedi 5-1 protiv rumunjske Astre za prvo slavlje poslije 2010.

VIDEO

Hrvatski prvak voli igrati protiv rumunjskih klubova. Nakon Petrolula, Dinamo je bio uspješan i protiv Astre u prvom kolu grupne faze Europske lige. Na maksimirskom stadionu slavio je s glatkih 5-1.

Sve je sam u prvom poluvremenu napravio čudesni El Arbi Hillel Soudani. U 17. minuti završio je odličnu akciju u kojoj je Wilson Eduardo s lijeve strane pronašao Ivu Pinta na desnom krilu. Portugalac je odmah ubacio, na deset metara od gola najviši je bio Soudani za prvi pogodak glavom na susretu i 1-0. 

Zoran Mamić u sredinu je postavio Domagoja Antolića od prve minute. Veznjak mu je vratio asistencijom u 24. minuti, iz kornera, opet na trepavicu Soudanija za drugi gol glavom Alžirca i 2-0. 

Ovacije za Soudanija

Astra je bila potpuno nemoćna poslije dva gola Soudanija. Sve je bilo u znaku Dinama, a do kraja prvog poluvremena krilni igrač samo je završio svoj posao. 

U sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena Wilson je pobjegao na desnoj strani, poslao nisku loptu na peterac, gdje je Soudani ostao potpuno sam, kao na treningu i nije mu bilo pretjerano teško ugurati loptu u mrežu za svoj hat-trick. 

Publika je bila oduševljena njegovim nastupom, skandirala i ono poznato: "Javi se!", što je Alžirac poslušao nakon što su mu domaći igrači pojasnili što navijači s istoka traže od njega. 

Henriquez i Ćorić dovršili posao

Osim one oko Antolića i Machada, Mamić je imao još samo jednu dilemu za sastav Dinama. Duje Čop mučio se s povišenom temperaturom, no našao je mjesto u prvih 11, a Angelo Henriquez sjedio je na klupi. 

Ali čim je ušao u igru, Henriquez je pronašao put do gola. Druga asistencija Antolića bila je po travnjaku, Dinamova devetka školski je izbjegla zaleđe i u situaciji jedan na jedan lako riješila problem Lunga, golmana Astre, za 4-0 u 70. minuti. 

Jedini lošiji trenutak dogodio se u 82. minuti. Na jedno nisko ubacivanje s lijeve strane uklizao je Chitu i uspio prevariti obranu Dinama i Eduarda za smanjenje na 4-1. 

No da priča ima savršeni kraj, pobrinuo se Ante Ćorić. Dinamov 17-godišnjak pobjegao je preko lijeve strane, dobio pravovremenu loptu od Soudanija, ušao u šesnaesterac, namjestio se na desnu nogu i mirno pogodio suprotnu malu mrežicu za konačnih 5-1 u sudačkoj nadoknadi. 

Dinamu je to prva pobjeda u grupnoj fazi Europske lige na Maksimiru nakon četiri godine, nakon 1463 dana čekanja poslije utakmice protiv Villarreala, kad je bilo 2-0. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 609
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka