Obavijesti

Sport

Komentari 52

Dnjiprova kanonada povećala Lovri vrijednost za milijun €...

Dnjiprova kanonada povećala Lovri vrijednost za milijun €...
4

Predsjednik Hajduka Marin Brbić obećao je 12.000 eura premije po igraču uspiju li u četvrtak izbaciti Dnjipro. Spasitelju Lovri Kaliniću potpuno su se izlizale rukavice...

VIDEO

Rukavice su 'izgorjele' i idu u povijest, otkrio nam je sveti Lovre, koji se opet prometnuo u spasitelja Hajduka, a njegove obrane Splićanima bi mogle donijeti više od pet milijuna eura.

Golmanske rukavice obično se potroše nakon 5-10 utakmica, Lovrine su se od silnog posla protiv Dnjipra potpuno izlizale.

- Nikad nisam branio ovakvu utakmicu. Stvarno je sijevalo sa svih strana. Šteta što su one dvije ušle u gol, no nisam ih mogao zaustaviti - rekao je spasitelj Hajduka.

Protiv Šahtjora je u uzvratu skinuo zicer u 88. minuti i osigurao prolazak u doigravanje, a u Kijevu je sjajnim obranama odškrinuo vrata skupine Europske lige. Plasmanom te prodajom ulaznica i TV-prava Hajduk bi mogao zaraditi dovoljno da pokrije veći dio od 44 milijuna kuna duga. Da je obrana bolje reagirala, mogao je Lovre dobiti i čistu desetku, a Hajduk s puno više optimizma čekati uzvrat.

- Uoči utakmice saznao sam za poziv izbornika Kovača, u 35. sekundi skinuo sam vrlo težak šut Seleznjova i ušao u dobar ritam, što mi je dalo dodatno samopouzdanje i kasnije je sve bilo lakše - otkriva Kalinić.

Iznenadila ga je pohvala protivničkog trenera Markeviča, koji ga je proglasio "herojem koji zaslužuje stati na gol hrvatske reprezentacije". Osim pohvala trenera Dnjipra, čestitali su mu bivši treneri.

- Uvijek se javi moj prvi trener Zenga, pa Tonći Gabrić i Zoran Varvodić, bivši kolega Vjekoslav Tomić...

Trener golmana Sandro Tomić nakon utakmice ga je zagrlio i kazao mu: "Takvog te želim".

- Imao sam dosta teških trenutaka u karijeri, puno uspona i padova, omalovažavanja, pa sam naučio da treba gledati samo unaprijed i nikad se ne osvrćem unatrag. U sezonu sam ušao sa spoznajom da ću sjediti na klupi, no nisam se s tim pomirio, vjerovao sam u sebe. Sad sam dokazao i sebi, i treneru, i svima u klubu, i navijačima da zaslužujem biti na golu.

Zaslužio je i ovacije navijača, koji su u sitne noćne sate momčad na povratku iz Kijeva dočekali u splitskoj zračnoj luci.

- Teško je reći nešto pametno što već nije rečeno. Oni su jednostavno najbolji navijači na svijetu i to potvrđuju iz utakmice u utakmicu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 52
VIDEO

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening
Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu