Obavijesti

Sport

Komentari 79

Luka: Brazil nema slabu točku, ali već smo dobivali 'velikane'

Luka: Brazil nema slabu točku, ali već smo dobivali 'velikane'
16

U kampu Tivoli, u mjestu Praia do Forte, pred novinare su na posljednjoj press konferenciji pred odlazak u Sao Paulo izašli Luka Modrić i Eduardo da Silva...

VIDEO

Utakmica otvaranja Svjetskog prvenstva sve je bliže, a Hrvatska nogometna reprezentacija odrađuje i zadnju press konferenciju prije odlaska u Sao Paulo gdje će se 12. lipnja suprotstaviti domaćinu Brazilu. U kampu Tivoli, u mjestu Praia do Forte, pred novinare su izašli Luka Modrić i Eduardo da Silva.

Pokretanje videa...

Dubravko Miličić/24sata VIDEO

- Na otvaranje mi stižu roditelji i obitelj, dolaze vidjeti spektakl. Za koga će navijati? Za nas, za Hrvatsku - odgovorio je Eduardo brazilskim novinarima te dodao:

- Brazil je favorit za naslov, baš sam jučer gledao da 80 godina nisu izgubili prvu utakmicu.

Novinare je zanimalo i pitanje Ivana Rakitića u Barceloni.

Rakitić "samo šuti"

- Raketa u Barci? Nismo komentirali. On samo šuti. Čekamo da prijavi - kratak je bio Eduardo koji je ponovno otkrio i tko mu je bio idol.

- Idol mi je uvijek bio Romario. Počeo sam ga gledati u PSV-u, pa u Barceloni, bio je čudo. Brazil 2006.? Nisam gledao utakmicu jer sam bio u avionu. Išao sam na pripreme s Dinamom.

Okupljeni novinari upitali su Luku Modrića misli li da je Hrvatska napredovala.

- Teško mi je govoriti jesmo li kao ekipa napredovali, ili nismo. Kao pojedinci većina igrača je napravila ogroman iskorak, a kao ekipa će se vidjeti jesmo ili nismo. Imali smo dosta problema u kvalifikacijama, ali uspjeli smo se kvalificirati. Ovo SP će pokazati jesmo, ili nismo. Kamo sreće da odemo dalje, i da prođemo grupu. Prošli put smo bili u teškoj grupi, ali vjerujem da sada možemo otići dalje - rekao je Luka te se osvrnuo na brazilsku momčad:

Bez slabe točke

- Kad se pogledaju imena, oni imaju fenomenalnu ekipu. Thiago Silva, Neymar, Marcelo, Brazilci po meni nemaju niti jednu slabu točku - pojasnio je Modrić te nastavio:

- Za nas je bitno da budemo pravi kao ekipa. Teško može jedan pojedinac nešto napraviti. Hrvatska je uvijek bila prava kad smo funkcionirali kao ekipa, tada smo pobjeđivali velike ekipe. Samo ako budemo igrali na visokoj razini, možemo očekivati dobar rezultat. Svi moramo biti kao jedan.

Veznjak Real Madrida nakratko se i naljutio na pitanje odgovara li mu pozicija koju igra u reprezentaciji.

- Moja uloga bit će kao i u zadnjim utakmicama. Igrao sam sto puta na ovoj poziciji i neće biti problema. Ne vidim uopće smisla da više odgovaram na pitanje odgovara li mi pozicija koju igram u reprezentaciji. N aš glavni cilj je proći grupu, ali uz malo sreće možemo i nešto više. Grupa je teška, ali ja vjerujem da imamo kvalitetu za prolazak dalje.

Strane novinare posebno je zanimalo hoće li našoj momčadi nedostajati Mario Mandžukić i neki ozlijeđeni igrači.

Ne smijemo si dopustiti još ozljeda

- Nama je svaki igrač jako važan. Ne možemo si baš dopustiti još ozljeda. Svaki igrač koji neće igrati će nam nedostajati. Mandžukić pogotovo, ali siguran sam da će igrači koji ih budu zamijenili odraditi pravi posao.

Kako će Hrvatska zaustaviti Neymara?

- Neymar je jako dobar igrač. Nije imao sjajnu sezonu u Barceloni, no on je odličan. Brazil nije samo Neymar, ali potrudit ćemo se i njega zaustaviti - rekao je Modrić.

Jednu stranu novinarku zanimala je i Modrićeva promjena imidža i misli li da je izgubio moć gubitkom kose.

- Nisam praznovjeran, barem ne toliko. Ne bojim se da će mi nedostatak kose oduzeti igračke kvalitete i igračku moć. Sad izgledam mlađe, a vidjet ćemo što će biti na terenu. Ako budem loš, stavit ću periku - kroz smijeh je objasnio Luka pa se ponovno vratio na ozbiljne teme.

Protiv Brazilaca ne smijemo se braniti

- Ako uspijemo zadržati kontrolu lopte i ritma, onda ćemo imati šanse protiv Brazila. Ako ćemo se samo braniti bez pokušaja prema naprijed, imat ćemo velikih problema. M islim da nas Brazilci ne podcjenjuju, imaju poštovanje prema nama, ali samo je na nama da pokažemo i dokažemo da smo dobri. Ova momčad je skupa već nekoliko godina i imamo kvalitetu na svim pozicijama. Za napraviti nešto više na ovakvim prvenstvima treba i malo sreće. Nismo je imali na nekoliko natjecanja, nadam se kako će sada biti uz nas - objasnio je Modrić te se na kratko osvrnuo i na transfer Ivana Rakitića u Barcelonu.

- Sevilla je veliki klub, ali Ivan Rakitić je definitivno zaslužio veći korak u svojoj karijeri.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 79
VIDEO

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica