Obavijesti

Sport

Komentari 68

Festival promašaja: Rijeci 34 udarca nedovoljna za pobjedu

Festival promašaja: Rijeci 34 udarca nedovoljna za pobjedu
2

Slaven Belupo remizirao je s Rijekom na Kantridi iako se morao suočiti s 34 udarca prema svom golu. Koprivničani su od dva udarca uopće zabili jedan, ali vrijedan gol

VIDEO

Kako ne osvojiti tri boda u utakmici u kojoj dominirate? Pitajte Matjaža Keka. Njegova je Rijeka u popodnevnoj utakmici 23. kola MAXtv Prve lige protiv Slaven Belupa na Kantridi uputila čak 34 udarca prema golu, ali je na kraju uzela samo bod. Završilo je 1-1.

Čudesan je bio golman "farmaceuta" Ivan Kardum koji je skupio čak 16 obrana! Toliko je puta, naime, domaća momčad pucala u okvir njegova gola.

U takvoj utakmici nije ni čudno što je Slaven poveo iz svog jedinog udarca u prvom poluvremenu. Igrala se 32. minuta kada je Petar Mišić pobjegao domaćoj obrani i dodao Ivanu Parlovu kojemu nije bilo teško zabiti gol u praznu mrežu za 0-1.

Ipak, tek što se krenulo s centra, Rijeka je izjednačila. Sjajan je to bio prvijenac pridošlice u momčad Matjaža Keka, Španjolca Álexa Fernándeza. Opalio je s ruba šesnaesterca i pogodio pod gredu za 1-1.

Nel Pavletić/PIXSELL

Nakon tog gola redale su se šanse pred Kardumom, među kojima je najveća bila ona Josipa Mišića u 73. minuti čiji je udarac završio u stativi. Slaven je mogao uzeti i sva tri boda iz drugog udarca na utakmici: Marko Mirić uposlio je Petra Mišića koji je u odličnoj situaciji pred Prskalom promašio cijeli gol.

Momčad Ante Čačića do kraja je izdržala pritisak i osvojila bod kojim je preskočila Split i zasjela na šesto mjesto ljestvice. Rijeka je, pak, ostala na 11 bodova iza Dinama koji je svladao Split 2-0 i tako se vjerojatno oprostila od moguće borbe za naslov prvaka.

Kek: Nedostajalo nam je krvi u nekim trenucima

- Čestitke gostima na korektnoj utakmici. Kada iz toliko udaraca i posjeda ne dođeš do kapitalne prednosti ili si bio premalo agresivan u 16 metara ili je nedostajao igrač koji bi bio odlučniji i konkretniji. Očekuje nas još takvih utakmica. Za četiri dana nas čeka nova utakmica, idemo dalje - rekao je Matjaž Kek nakon utakmice i istaknuo:

- Ovo je utakmica koja se dogodi i iz koje moramo izvući pouku i ja ću to napraviti. Slaven je odigrao pošteno, nedostajalo je malo "krvi" u nekim trenucima. Moramo nastaviti raditi i tražiti rješenja.

Ante Čačić priznao je da je domaćin zaslužio pobjedu.

- Imali smo dosta sreće, međutim čestitam im na disciplini i provođenju svega onoga što smo se dogovorili. Istinski su se borili i zato su zaslužili taj bod. Nisam zadovoljan tranzicijom, tu je bio puno pogrešaka u otvaranjima. Ovo je za nas ogroman bod, a još je veći jer je podstrek za svako sljedeće gostovanje na kojem, ako isprovociraš sreću kao večeras protiv favoriziranog domaćina, možeš do dobrog rezultata. Rijeka je danas, ali i u utakmici protiv Splita, a na osnovu svega što se događalo u tih 180 minuta, zaslužila pobijediti - rekao je trener Slaven Belupa.

MAXtv Prva liga, 23. kolo

  • Rijeka - Slaven Belupo 1-1 (Álex 33' / Parlov 32')
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 68
VIDEO

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!
NOVO LICE

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!

Kao što se već govorilo, kandidat je svojevremeno bio i legendarni hrvatski vaterpolist, a danas državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Josip Pavić, no on više nije u opticaju za spomenutu poziciju
Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu