Obavijesti

Sport

Komentari 19

Gdje su sad Turci? S Eura '08. nam prijete "samo" šestorica

Gdje su sad Turci? S Eura '08. nam prijete "samo" šestorica
1

Od 14 igrača iz Beča 2008. šestorica su na popisu za Hrvatsku. Nema strijelca Semiha i asistenta Rüstüa. Nihat ne može pronaći klub, a Asik je završio karijeru...

VIDEO

Na hrvatskoj klupi još je vladala euforija nakon Klasnićeva gola. Golman Rüstü Recber ispucao je loptu. Primio ju je Semih Sentürk, opalio iz okreta i pogodio. Stavio je potom prst na usta s porukom: “Tišina, Hrvati!”

Tri godine poslije Hrvatska i Turska ponovno se susreću, u dodatnim kvalifikacijama za Euro, a na popisu izbornika Hiddinka nema ni strijelca Sentürka ni asistenta Rüstüa.

- Znam da ga pamtite, ali Semih je na klupi čak i u svom Fenerbahčeu. Neće igrati važnu ulogu protiv Hrvatske - rekao je Galip Özturk, novinar turskog Sabaha, i prije nego što je Hiddink objavio popis bez Sentürka.

Od 14 igrača koji su igrali protiv Hrvatske, u kadru za okršaje u petak i utorak samo je njih šest - Hakan Balta, Mehmet Topal, Kazim Kazim, Sabri, Hamit Altintop i Arda Turan.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Neće biti lako, ali možemo proći Hrvatsku. Izbacili smo je 2008. godina, a od tada se njhova momčad nije previše promijenila - kaže Hiddinkov pomoćnik Oguz Çetin.

No promijenila se Turska. Nema Nihata Kahvecija, Tuncaya Sanlija, Emrea Asika, Ugura Borala... A nema ni Fatiha Terima, izbornika za kojim svi žale. Na njegovome mjestu danas je skupi i omraženi Guus Hiddink.

- Otkad je otišao Terim, nestao je karakter ove momčadi. Reprezentaciji više ne vjeruju ni navijači - kaže kolega Galip Özturk.

Tuncayu isto kao Klasniću

Proljetos je igrao s Mandžukićem u Wolfsburgu, a sad je s Klasnićem u Boltonu. Nema ga na Hiddinkovu popisu. On i Killer mogli bi zajedno gledati utakmicu na televiziji...

Nitko više ne želi Kahvecija

Nihat Kahveci na Euru je bio jedan od najboljih igrača Turske, no s 31 godinom više ne može pronaći klub. Bešiktaš ga se odrekao u svibnju i od tada je slobodan igrač.

Klinac iz Beča sad je rekorder

U kobnom četvrtfinalu Eura Arda Turan bio je talentirani 21-godišnjak. Ovog ljeta otišao je u Atletico za 12 milijuna eura, što je rekordan transfer nekog turskog nogometaša.

Srušio Barcu, a Guus ga neće

Izabrao sam Kazan jer ovdje živi puno muslimana, rekao je Karadeniz Gökdeniz potpisujući za Rubin. Zabio je za Ruse kad su slavili 2-1 na Nou Campu, ali sad nije na popisu.

Grubijan Asik je u mirovini

Tijekom karijere Emre Asik dobio je 108 žutih i 13 crvenih kartona. Umirovio se u ljeto 2010. godine, danas mu je 37 i kaže da će sigurno biti na tribinama u Istanbulu.

Prva zvijezda ne igra u Realu

Hamit Altintop bio je velika želja Josea Mourinha ovog ljeta. Došao je s velikim ambicijama na Santiago Bernabeu, ali ove sezone odigrao je samo dvije utakmice za Real.

Kazim je sad u Galatasarayu

Colin Kazim Kazim odrastao je u Engleskoj, no već četiri godine igra za Tursku. Dugo je bio u Feneru, lani u Toulouseu, a ovog ljeta postao je igrač Galatasaraya.

Mehmet Topal je na Mestalli

U ljeto 2010. otišao je iz Galatasaraya u Valenciju za 5,5 milijuna eura. Ulazi s klupe, sakupio je sedam nastupa ove sezone, a izborniku Hiddinku jedan je od stožernih igrača.

Terim je opet u Galatasarayu

Za Fatihom Terimom Turci i dalje žale. Bio je izbornik do 2009., a na početku ove sezone treći put je postao trener velikoga Galatasaraya.

Barem Sentürk neće sad zabiti

Zadnji gol za Tursku zabio je prije više od godinu dana. U Fenerbahčeu je od početka karijere, no i u klubu je uglavnom rezerva.

Ni s 38 Rüstü ne odustaje

Od reprezentacije se Rüstü Recber oprostio nakon Eura 2008., ali i s 38 godina još je aktivan. Čuva mrežu Bešiktaša od 2007.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi
PUNO NAVIJAČA NE ZNA

Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi

Nogometni travnjak je već desetljećima isti uz male izmjene dimenzija igrališta. Nepromijenjen je i polukrug ispred ruba kaznenog prostora kojeg svi nogometni zaljubljenici jako dobro poznaju. Ali znate li čemu služi?

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša
LJUBAV NEMA GRANICA

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša

Endrick i njegova djevojka obavezno moraju reći jednom drugom "volim te" u svakoj situaciji. Tu su i neke druge klauzule koje bi se trebale pobrinuti kako će ovom tinejdžeru uvijek prave stvari ostati prioritet
Bravo, Hrvatska! WRC nam nudi novi ugovor, potpisujemo na još tri godine. Evo, koji su benefiti
VOZAČI ODUŠEVLJENI

Bravo, Hrvatska! WRC nam nudi novi ugovor, potpisujemo na još tri godine. Evo, koji su benefiti

Plus+ Ukupni ekonomski učinci za Republiku Hrvatsku samo od prošle godine procjenjuju se na više od 105 milijuna eura! A utrke bi uživo trebalo pogledati više od 300.000 ljudi