Obavijesti

Sport

Komentari 158

Gotovo je: Suárez je novi igrač Barcelone, potpisuje do 2019.

Gotovo je: Suárez je novi igrač Barcelone, potpisuje do 2019.
3

Nakon nekoliko tjedana raznih napisa i pregovora, u ranim poslijepodnevnim satima petka dugoočekivani transfer dobio je potvrdu: Luis Suárez novi je igrač Barcelone...

VIDEO

Barcelona i Liverpool u petak su potvrdili najveći transfer ovoljetnog prijelaznog roka. Novi član "blaugrane" postaje Luis Suárez. Igrač se oprostio od kluba s Anfielda, a iz katalonskog su diva objavili informaciju kako će Urugvajac potpisati petogodišnji ugovor te će nastupati s devetkom na dresu. Liječnički pregled i potpis bit će idući tjedan u prostorijama Camp Noua. Vrijednost transfera procjenjuje se na oko 80 milijuna eura, čime je postao četvrti najskuplji u povijesti, iza Neymara, Cristiana Ronalda i Garetha Balea.

Suárez je prošle sezone u dresu Liverpoola zabio 31 gol u 37 nastupa, ali sjenu na sjajnu karijeru stavio je neobjašnjivim ugrizom Giorgija Chiellinija tijekom utakmice SP-a između Italije i Urugvaja, zbog čega ga je Fifa kaznila zabranom nastupa za urugvajsku reprezentaciju za devet međunarodnih utakmica te četiri mjeseca zabrane bavljenja bilo kakvim nogometnim aktivnostima, uključujući i treninzima u klubu.

Teška srca napušta Liverpool

- Teška srca napuštam Liverpool za novi život i nove izazove u Španjolskoj. Moja obitelj i ja zaljubili smo se u ovaj klub i grad, no najviše sam se zaljubio u nevjerojatne navijače. Uvijek ste me poštovali i mi kao obitelj to nikad nećemo zaboraviti, uvijek ćemo biti navijači Liverpoola - napisao je 27-godišnjak u obraćanju za Liverpoolove službene stranice.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Nadam se da svi možete razumjeti zašto sam donio ovu odluku. Klub je učinio sve što je u njegovoj moći kako bi me nagovorio da ostanem, ali karijera i život u Španjolskoj, gdje živi obitelj moje žene, životni mi je cilj i ambicija. Vjerujem da je sada pravo vrijeme - dodao je.

- Želim Brendanu Rodgersu (treneru Liverpoola, op.a.) i momčadi lijepu budućnost. Klub je u sjajnim rukama i siguran sam da će ponovno biti uspješan iduće sezone. Jako sam ponosan što sam odigrao svoj dio u Liverpoolovu povratku u elitu Premiershipa i posebno u Ligu prvaka - napisao je urugvajski reprezentativac zahvalivši se svima u "redsima" za sjajne trenutke i uspomene zaključivši poznatim geslom s Anfielda: "You'll Never Walk Alone".

Rodgers: "Nijedan pojedinac nije veći od kluba"

Trener Liverpoola Brendan Rodgers potvrdio je kako je uprava kluba pokušala učiniti sve što je u njihovoj moći da Suáreza zadrži u kadru, ali je "nakon dugih pregovora napokon prihvatila njegove želje za odlaskom u Španjolsku; nova iskustva i izazove".

- Luis je jako poseban talent i zahvaljujem mu za ulogu koju je odigrao u momčadi u posljednje dvije sezone, tijekom mog boravka u Liverpoolu - rekao je.

- Usredotočeni smo na budućnost jer se trudimo nastaviti s napretkom koji smo napravili prošle sezone i nastaviti sjajne igre u Premier ligi. Siguran sam da ćemo napredovati i biti jači za sljedeću sezonu kada ćemo se nadmetati u svim natjecanjima.

- Ako postoji jedna stvar koju nas je povijest ovoga kluba podučila, to je da je Liverpool veći nego bilo koji pojedinac. Nadam se da će naši navijači nastaviti sanjati i vjerovati da ćemo napredovati. Zajedno ćemo klubu donijeti uspjeh koji svi iščekujemo i zaslužujemo - zaključio je Rodgers.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 158
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu