Obavijesti

Sport

Komentari 142

Pašalić srušio Split, na Poljudu ga gledao direktor Chelseaja...

Pašalić srušio Split, na Poljudu ga gledao direktor Chelseaja...
5

Nogometaši Hajduka slavili su u 30. kolu HNL-a protiv Splita na Poljudu 1-0. Mario Pašalić zabio je jedini gol na utakmici. Marija je gledao sportski direktor Chelseaja

VIDEO

Bila je ovo jedna od najboljih utakmica Marija Pašalića, bio ga je pun teren, postigao je i lijep gol, razigravao, vraćao se u obranu... Fantastično! Mislio sam ga izvaditi da ga publika pozdravi aplauzom, no Kouassi se ozlijedio, rekao je Igor Tudor nakon pobjede protiv Splita na Poljudu. 

Mario Pašalić zabio je jedini gol na utakmici u 40. minuti. Odlično je opalio, a Zagorac nije mogao ništa. Samo dvije minute nakon toga Pašalić je pogodio stativu. 

Pašalića je gledao sportski direktor Chelseaja Michael Emenelo. Pašalić je već potpisao s Chelseajem, a Emenelo je mogao biti jako zadovoljan viđenim u Splitu jer je Mario bio igrač utakmice.

- Drago mi je da su me gledali, nadam se da su zadovoljni onim što su vidjeli - kazao je Pašalić.

Dominacija Hajduka na terenu bila je puno izraženija od konačnog rezultata. Povratnik Mijo Caktaš upisao je svoje prve minute nakon osam mjeseci pauze zbog ozljede koljena.

- Prvih dvadesetak minuta dok se nisam opustio bilo je malo nervoze, kasnije je sve došlo na svoje. Tko zna, zna, nisam zaboravio igrati nogomet u pauzi - nasmijao se Caktaš i dodao:

- Nadam se da ću se do kraja sezone nametnuti za mjesto u momčadi za sljedeću sezonu.

Gostujući trener nije uspio prekinuti "crnu tradiciju".

- Imali smo želju prekinuti tradiciju neuspjeha na Poljudu, do gola smo se dobro držali, no Hajduk je djelovao i agresivnije i čvršće i zasluženo pobijedio - kazao je trener gostiju Ivan Matić.

HNL, 30. kolo:

  • Hajduk - Split 1-0 (Pašalić 40)

UŽIVO:

  • 90' + 3' KRAJ UTAKMICE Hajduk je slavio na Poljudu u 30. kolu HNL-a protiv Splita 1-0. Mario Pašalić zabio je u 40. minuti utakmice za pobjedu. Hajduk je stvorio puno šansi, dominirao je protiv Splita, koji se nije prikazao u dobrom izdanju. Gosti su imali tek dvije šanse, od toga jednu pravu.
  • 90' Tri minute sudačke nadoknade.
  • 85' Pokušava se Split vratiti u igru, ali gostima ništa ne polazi za rukom. Prilično blijedo izdanje u gradskom derbiju. Hajduk je puno bolja momčad, stvorili su "bili" dosta šansi, ali samo je Mario Pašalić uspio zabiti.
  • 80' Split ima još 10 minuta nade u preokret.
  • 75' Nastavlja se dominacija Hajduka. Split se ne može sastati s loptom, a Hajduk prijeti preko Vršajevića, Maglice, Abdukholikova... Dosta toga su promašili domaći, ali Split zasad nema snage to kazniti.
  • 62' NOVI PROMAŠAJ HAJDUKA Dominira Hajduk u gradskom derbiju, a što je sada promašio Abdukholikov... Napadač Hajduka bio je potpuno sam na sedam metara od gola, no nije dobro zahvatio loptu. Split zasad nema snage preuzeti konce igre u svoje ruke. 
  • 52' Vojnović ulazi kod Splita umjesto Bellea.
  • 51' VELIKA ŠANSA ZA HAJDUK! Jozinović je ubacio s lijeve strane, Abdukholikov je bio najviši u skoku, ali njegov udarac brani Zagorac. Odmah nakon toga Pašalić je mogao zabiti, ali nije se snašao i ostaje 1-0 za Hajduk.
  • 46' Počelo je drugo poluvrijeme na Poljudu.
  • 45' KRAJ PRVOG DIJELA Hajduk u gradskom derbiju protiv Splita na Poljudu vodi 1-0 golom Marija Pašalića iz 40. minute utakmice.
  • 44' STATIVA Mario Pašalić mogao je zabiti za 2-0. Dobro je skočio Hajdukov veznjak nakon kornera i pucao glavom, ali lopta je pogodila stativu.
  • 40' GOOOOOL! Mario Pašalić zabio je za vodstvo Hajduka! Sjajan gol Hajdukovog veznjaka. Pašalić je uzeo loptu, povukao i odapeo s više od 20 metara. Lopta je završila iza Zagorca koji nije mogao ništa. Hajduk vodi 1-0.
  • 35' Odlično je pokušao Bradarić iz slobodnjaka, ali spreman je Zagorac. Hajdukov igrač izveo je slobodnjak s lijeve strane, pokušao je iznenaditi Splitovog golmana, ali Zagorac se ne da.
  • 30' Pola sata igre na Poljudu. Po jedna šansa sa svake strane. Roce je pokušao u 11. minuti utakmice, njegov udarac obranio je Kalinić. Hajduk uzvraća preko Abdukholikova, ali spreman je golman Splita.
  • 26' PRVA ŠANSA ZA HAJDUK! Abdukholikov je bio pred golmanom Splita, ali Zagorac je obranio njegov udarac. Pucao je lijevom nogom igrač Hajduka, ali Zagorac odbija u korner. Prvi je to udarac u okvir gola Hajdukovih igrača.
  • 22' Dujmović je dobio žuti karton kod Splita.
  • 18' Pokušao je Kouassi iznenaditi golmana Splita, prvi pokušaj Hajduka na utakmici. Još nema udarca u okvir gola od strane Hajduka. Vršajević se malo naljutio na Kouassija jer je smatrao kako je u boljoj situaciji od njega.
  • 11' VELIKA ŠANSA ZA SPLIT Belle je dao odličnu loptu Goranu Roci, ovaj puca s 10-ak metara s lijeve strane, ali brani to golman Hajduka. Najbolja šansa na utakmici zasad.
  • 5' Mirnih pet minuta na Poljudu pred više od 5000 navijača. Split još čeka prvu pobjedu na Poljudu, a Hajduk želi isprati gorak okus nakon teškog poraza na Kantridi u prošlom kolu.
  • 1' Počela je utakmica na Poljudu. Hajduk igra protiv gradskog rivala Splita, koji nikad nije slavio na Poljudu. Hajduku utakmica dolazi u nezgodnom razdoblju, nakon teškog poraza na Kantridi. Split je u zamahu, od zadnjih pet utakmica, četiri su dobili i jednu remizirali.

POSTAVE MOMČADI:

HAJDUK: Kalinić, Vršajević, Milović, Milić, Jozinović, Bradarić, Pašalić, Caktaš, Kouassi, Maglica, Abdukholikov

SPLIT: Zagorac, Ibriks, Vrgoč, Galović, Dujmović, Vidović, Glavina, Erceg, Bagarić, Belle, Roce.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 142
VIDEO

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica