Obavijesti

Sport

Komentari 413

Istra 1961 uzela bod, Hajduku nije dosuđen penal u 86. minuti

Istra 1961 uzela bod, Hajduku nije dosuđen penal u 86. minuti
6

Hajduk je opet dominirao protiv Istre 1961 i opet ostao bez dva boda jer su igrači Igora Pamića uz 27 posto posjeda zabili gol. Sudac Ljubičić ispraćen je zvižducima

VIDEO

Igor Tudor nije bio na klupi Hajduka zbog kazne, a Hari Vukas i Jurica Vučko s njegovog su mjesta gledali kako Istra uzima još jedan bod s Poljuda. Završilo je 1-1, uz zvižduke i uvrede za suca Domagoja Ljubičića iz Osijeka.

Splitskih osam i pol tisuća navijača zamjerilo mu je što u 86. minuti nije sudio penal na Antonu Maglici. Goran Jozinović ubacio je nisku loptu u šesnaesterac, Maglica došao do nje prije Grafa koji je promašio loptu i odnio Hajdukova napadača, no Ljubičić uz dugi pogled s desetak metara udaljenosti pokazuje kako prekršaja nije bilo. 

Zvižduci i uvrede nisu dugo trajali. Navijači su velikim pljeskom nagradili igrače Hajduka, koji su stvorili 17 prilika prema golu, imali šest udaraca u okvir i držali loptu u nogama čak 73 posto vremena. 

Gotal se predstavio golom

Jedini gol za Hajduk zabio je Sandro Gotal u 20. minuti. Odlično se prema sredini povukao Maglica i iz prve dao u prazan prostor za novog člana "bijelih". Gotal je lako zaobišao Brkića, spremio loptu u praznu mrežu i samo nastavio svoj trk prema sjevernoj tribini kako bi proslavio s Torcidom svoj prvi gol u Hajduku. 

Hajduk je poslije toga nastavio s pritiskom, Dante Stipica bio je jedini igrač koji nije bio na polovici Istre u većini prvog poluvremena. U 24. minuti odličnu akciju započeo je Maloča, dao za Maglicu na lijevo krilo, a ovaj samo proslijedio do Milića koji niskom loptom pronalazi Vlašića u sredini. Mladi veznjak pucao je iz prve lijevom nogom, ali Brkić nekako brani desnom rukom. 

Minutu poslije Gotal je ubacio s desne strane, no Kouassijev udarac glavom ide malo preko gola. Afrikanac je pokušao i u 30. minuti nakon kombinacije s Maločom, ali njegov ulazak u šesnaesterac gostiju omeo je - Maglica...

Ivančić utišao Poljud

I kad već u tom naletu Hajduk nije potvrdio premoć na terenu, Istra je u jedinom pravom izletu na Hajdukovu polovicu u prvom dijelu došla do gola. U 43. minuti Špehar je nadjačao Maloču, ušao u kazneni prostor i nesebično dao za Ivančića kojem nije bilo teško ugurati loptu u gol s pet metara. 

Cijelo drugo poluvrijeme prošlo je u Hajdukovim pokušajima, a jedna je lopta završila u golu. No Mijo Caktaš u 67. minuti bio je korak prebrz, zabio je iz zaleđa.

Caktaš u stativu, Bradarić pored gola

U 82. minuti Caktaša nije zaustavilo zaleđe nego stativa. Iz slobodnog udarca s 18 metara uputio je nisku loptu u golmanov kut, Brkić se nije ni pomaknuo, no lopta ostaje na okviru gola

Posljednja prilika, kad već nije bio penala u 86. minuti, bila je ona Bradarićeva u 93. minuti. Duga lopta u šesnaesterac Istre sletjela mu je ravno na volej s 15-ak metara, ali otišlo je par centimetara pored stative. 

Hajduk je bez obzira na remi prikazao dobru igru, pa ne mora strahovati za prolaz protiv Dundalka sljedećeg tjedna. Igoru Pamiću, s druge strane, odati priznanje jer je opet složio zanimljivu momčad, bez obzira na sve odlaske i turbulencije oko kluba. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 413
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani