Obavijesti

Sport

Komentari 12

Hajduk produžio ugovore još četvorici svojih nogometaša

Hajduk produžio ugovore još četvorici svojih nogometaša
1

Nove ugovore s Hajdukom danas su potpisali Lovre Kalinić, Dante Stipica, Matej Jonjić i Filip Bradarić čime je Hajduk pokazao da će se oslanjati na mlade snage

VIDEO

Nakon što su jučer potpisali ili produžili ugovore sa čak petoricom igrača, danas su u Hajduku isto napravili s još četvoricom, golmanima Lovrom Kalinićemi i Danteom Stipicom,  stoperom Matejem Jonjićem, te veznjakom Filipom Bradarićem.

- Hajduk nastavlja putem oslonca na vlastite snage. Trojica igrača su produžila ugovore na još po dvije godine, dok je Filip potpisao prvi profesionalni ugovor do 2017. S obzirom da su sva četvorica u jednom dijelu svojih karijera bila na posudbi, to je jasna poruka kako Hajduk o svima vodi računa, te kako igrač koji ode na posudbu nije zaboravljen ili zapostavljen. S takvom praksom ćemo i nastaviti - kazao je predsjednik Marin Brbić.

Lovre Kalinić dobio je pred kraj prošle sezone priliku, branio i u finalu Kupa i objema rukama zgrabio ponuđenu prigodu. Ne samo da je opravdao povjerenje, nego je dobio i poziv izbornika Igora Štimca za reprezentativne pripreme u Međugorju.

- Sretan sam i ponosan, kraj prošle sezone dao mi je dodatni poticaj da nastavim raditi kao i do sada. No sada slijede nove pripreme, nova borba za mjesto prvog golmana Hajduka. Sada je na meni veća odgovornost, moram raditi više, što za mene i neće biti poseban problem – kazao je Kalinić, koji se ne boji konkurencije.

- I Dante i Goran su vrhunski golmani, no ja vjerujem u sebe. Nadam se da ćemo u ovoj sezoni jače konkurirati Dinamu nego prošle, jer smo iskusniji za jednu godinu zajedničkog rada.

 Dante Stipica vraća se na Poljud nakon sezone u Primorcu iz Stobreča.

- Zadovoljan sam produženjem suradnje i spreman na nove izazove. Vjerujem u sebe, a drago mi je da i uprava vjeruje u mene. U Primorcu sam branio konstantno godinu dana, zadovoljan sam učinkom iako smo ispali iz lige – kazao je Stipica i dodao kako je svaki dan na posudbi mislio samo o povratku, te kako se ne boji konkurencije.

- Zdrava konkurencija gura svakoga naprijed, nadam se kako će Hajduk od svakoga od nas profitirati jednoga dana.

Matej Jonjić bori se za poziciju u postavi s Maločom i Milovićem, no lako bi se moglo dogoditi da postane i najiskusniji stoper, ako se navedena dvojica prodaju u inozemstvo. 

- Moje je da se borim i da se nametnem treneru, a ako se njih dvojica prodaju spreman sam na svojim leđima iznijeti i veći teret. To vam je 'kupreški karakter' - nasmijao se Jonjić, koji je u nedjelju počastio suigrače. Oženio se, no prije nije bilo vremena.

Najmlađi Filip Bradarić potpisao je prvi profesionalni ugovor na četiri godine. 

- Ispunila mi se velika želja, sad je na meni da se dokažem trenerima, da izborim mjesto u prvom sastavu. Posudba u Primorcu mi je pomogla, igrao sam, dobio na iskustvu i spreman sam napraviti korak naprijed. Treba se dokazivati iz treninga u trening, u Hajduku ima puno kvalitetnih igrača, da sad ne govorim o imenima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica