Obavijesti

Sport

Komentari 639

Hajduk teniskim rezultatom do pobjede: U kolovozu zabili 16

Hajduk teniskim rezultatom do pobjede: U kolovozu zabili 16
12

Hajduk je na Poljudu nadigrao Zadar sa 6-0. S gol-razlikom 16-2 u posljednja četiri nastupa putuje u Ukrajinu pun samopouzdanja uoči europskog izazova u srijedu...

VIDEO

Artem Milevski i Dejan Mezga debitirali su za Hajduk, a prvi od njih dvojice uspio je doći i do asistencije nakon samo 15 minuta u bijelom dresu. Milevski je s centra iz prve proigrao Antona Maglicu, koji je zaobišao Matkovića i pogodio za konačnih 6-0 u 72. minuti. 

Maglica je prije toga pogodio u 25. minuti, a promašio je još jednom prazan gol, baš kao i protiv Lokomotive prošlog tjedna, nakon što ga je Milevski drugi put na utakmici savršeno poslužio. 

Dvojbeni početak

Splićani su poslije susreta objavili da je na Poljudu bilo desetak tisuća gledatelja, a svi su oni vidjeli zanimljiv početak utakmice. Jean Kouassi probio je lijevu stranu u 11. minuti i pao između dvojice Zadrana, a sudac Željko Frković odmah pokazao na bijelu točku, iako nije bilo previše kontakta Kouassija i gostiju.

Mijo Caktaš nije mario za to, u 12. minuti "Panenkom" iz penala donosi prednost bijelima uoči još jednog dvojbenog trenutka. 

U odličnoj akciji Kouassi je u sredini malo zakasnio na povratnu loptu s desne strane, no Antonio Milić stigao je do lopte i s lijeve strane još jednom vratio u sredinu, gdje Tino Sven Sušić petom pogađa stativu. U utrci do odbijene lopte bili su Matković i Maglica, splitski napadač je uklizao prema zadarskom golmanu, sudac prosudio da je prvo igrao loptom i pokazao na centar u 25. minuti.

Kouassi na četiri gola u posljednje dvije utakmice

I poslije početnih 2-0, Zadrani su se potpuno raspali, postali nervozni, pa su suci prije jednog kornera morali razdvajati Matkovića i Kouassija u bliskom susretu. 

Čim je korner izveden, baš je Kouassi nekako ostao potpuno sam na metar i pol od gola i samo gurnuo loptu u mrežu za 3-0 u 32. minuti i novi salto ispred Torcide. 

Zadar je bolje otvorio drugo poluvrijeme, ali što im to vrijedi kad je u prvom ozbiljnom napadu domaćih Sušić s centra asistirao Kouassiju koji situaciju jedan na jedan s desne strane šesnaesterca zaključuje lijevom nogom. Hajdukovom broju 77 to je već peti pogodak u prvenstvu, četvrti u posljednje dvije utakmice. 

Gotal promašio stopostotnu priliku pa se iskupio

U 55. minuti Sandro Gotal glumio je Maglicu. Ostao je sam nakon što je Kouassi preskakanjem lopte prevario cijelu zadarsku obranu, ali i nakon što je zaobišao golmana i imao prazan gol ispred sebe, pucao je - preko gola. 

Samo 20-ak sekundi poslije iskupio se za taj promašaj. Caktaš je odlično izbacio Avdiju Vršajevića na desno krilo, ovaj odmah vratio u sredinu, gdje je Gotal ostao miran i zabio četvrti put u sezoni, za 5-0 u 55. minuti. 

Nakon ulaska Milevskog, Mezge i Vlašića, Hajduk je nastavio s napadima, ali zbog nepreciznosti u završnici zabio još "samo" jedan gol, onaj već opisan u prvom paragrafu. Maglici je to bio treći gol u prvenstvu, a toliko ima i Caktaš. 

Hajduk u srijedu gostuje u Kijevu kod Dnjipra u posljednjem pretkolu Europske lige, a tamo odlazi kao trećeplasirani klub Prve HNL, s deset bodova, pet manje od Dinama i Rijeke. 

Zadar je s četiri boda i dalje u donjoj polovici ljestvice. Iza su samo Istra, Lokomotiva i Osijek.

  • Hajduk - Zadar 6-0 (Caktaš 12., Maglica 25. i 72., Kouassi 32. i 51., Gotal 55.) 
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 639
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka