Obavijesti

Sport

Komentari 106

Hajdukove legende su složne: NE istupanju 'bilih' iz HNL-a!

Hajdukove legende su složne: NE istupanju 'bilih' iz HNL-a!
9

MINISTRE, POMOZI! Predložio sam Hajduku da ignorira HNS. Već sam dogovorio sastanak s pomoćnicima ministra da bismo riješili ovaj problem, kaže Ivo Baldasar

VIDEO

Pogreška suca Domagoja Ljubičića, posljednja u nizu na štetu Hajduka, dovela je do toga da se sve glasnije čuju pozivi za istupanjem iz lige. Čak je i splitski gradonačelnik Ivo Baldasar izjavio da bi podržao takvu reakciju čelnika Hajduka.

- Sigurno bih podržao odluku uprave i navijača Hajduka o istupanju iz lige jer ovakvo je ponašanje prevršilo svaku mjeru. Međutim, takvu odluku, koja bi najviše naštetila Hajduku, treba donijeti hladne glave - rekao nam je jučer Baldasar.

A kad se glave doista i ohlade, malo tko je spreman poduprijeti tako rigorozan potez kao što je istupanje iz lige.

- Takva bi odluka zasigurno dovela u pitanje opstanak kluba. ‘Krađa’ je bilo i ranije, i u bivšoj Jugoslaviji i poslije u Hrvatskoj, ali je Hajduk bio puno bolji pa se to nije toliko osjetilo - misli Ivica Šurjak, s kojim se slaže igračka i trenerska legenda kluba Ivan Katalinić.

- Baš tako, ‘krali’ su nas i ranije, pa samo osvajali naslove. Hajduk mora biti jači, jer ako osjete da si slab, onda te svi tuku. Nepravdi je bilo i bit će ih, ali protiv njih se treba boriti - kaže Katalinić.

Na sličnom tragu je i Dražen Frfa Mužinić.

- Istupanje iz lige je predaja, a ja sam uvijek bio za borbu. Treba okupiti istomišljenike, jer ne možeš se sam boriti. Hajduk je prevelika institucija da bi se predao - rekao je Mužinić, dodajući kako se boji da “oni koji žele naštetiti Hajduku sve ovo danas rade s ciljem da proizvedu bijes navijača i da netko od njih napravi eksces”.

Navijačkih nereda boji se i Ante Miše, zadnji trener Hajduka koji je bio blizu Dinamu u borbi za naslov prvaka.

- Nepravdu sam osjetio i kao igrač, i kao trener. I, iskreno, nikad se nisam jadnije osjećao. Želiš nešto napraviti, a nemoćan si jer su institucije protiv tebe. Strah me da navijači ne uzmu stvar u svoje ruke, jer ovo je prevršilo svaku mjeru. Stalno se griješi na štetu Hajduka.

Gradonačelnik Baldasar misli da ima rješenje za to:

- Predložio sam upravi Hajduka da ignorira HNS, s njima više nema smisla komunicirati, pa sam ugovorio sastanak s pomoćnicima ministra Rokom Andričevićem te novoimenovanim Tomislavom Paškvalinom. Vjerujem da će ti sastanci uroditi plodom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 106
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu