Obavijesti

Sport

Komentari 41

Matić zadovoljan zamjenama: Dujmović je donio sigurnost...

Matić zadovoljan zamjenama: Dujmović je donio sigurnost...
16

Pred oko 1.000 domaćih i 50-ak gostujućih navijača na Parku mladeži igrači Splita slavili su protiv izraelske Hapoel Beer Sheve 2-1. Uzvratni susret igra se na Cipru...

VIDEO

Nogometaši Splita uspješno su odradili prvu utakmicu drugog pretkola Europske lige svladavši izraelsku Hapoel Beer Shevu 2-1. Strijelci za domaćine bili su Tomislav Dujmović u 78. te Mate Bilić u 85. minuti iz penala, dok je jedini gol za goste zabio Maor Bar Buzaglo u 31. minuti susreta.

VIDEO

Pred oko 1.000 domaćih i 50-ak gostujućih navijača na Parku mladeži igrači Splita dobro su otvorili utakmicu. Najzaposleniji igrači na terenu bila su dvojica golmana koja su zaustavila sve udarce, a u 31. minuti gosti su iznenada poveli preko 26-godišnjeg Izraelca Buzagla koji je fenomenalno pogodio iz slobodnog udarca s nekih 25-30 metara u rašlje . Bio je to odličan udarac gostujućeg igrača za šok domaćih navijača.

U drugom poluvremenu gosti su ozbiljno zaprijetili preko Barde i Buzagla , no nakon što je trener Ivan Matić napravio nekoliko zamjena, 'crveni' su proigrali. Dujmović , Rog i Belle unijeli su puno živosti i okrenuli vodu na mlin svoje momčadi. U 78. minuti Dujmović zabija za izjednačenje u Splitu. Centaršut iskosa iz slobodnog udarca izveo je Erceg, Dujmović je bio najviši u buketu igrača i glavom proslijedio loptu u mrežu nemoćnog Ejidea .

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Samo pet minuta kasnije golman gostiju, 30-godišnji Nigerijac Augustine Ejide , nepotrebno istrčava i pokušava boksati loptu, ali je pokosio Marka Roga , a 34 godišnji grčki sudac, Ilias Spathas , je pokazao na bijelu točku te dao žuti karton za gostujućeg golmana. S bijele točke siguran je Mate Bilić koji tako Splitu daje prednost pred uzvratnu utakmicu.

Zamjene donijele živost

- Zadovoljstvo je ovako pobijediti, na najbolji način smo se oprostili od Parka mladeži za Euro natjecanja. Igrači su pokazali karakter nakon neočekivano lošeg prvog dijela. Bili smo previše oprezni, bili smo impresionirani u startu, što je rezultiralo većim brojem grešaka. Nismo sačuvali mrežu netaknutom, ali kako se razvijala situacija u prvom dijelu, moramo biti zadovoljni rezultatom. Dujmović nam je donio sigurnost, Rog je skrenuo pozornost na sebe, Belleove kvalitete se znaju... zadovoljstvo je što imamo širinu i što možemo okrenuti igru i ritam kad to treba. Uzvrat je na Cipru, jedino nas zabrinjava popodnevni termin, što će biti zahtjevno fizički - rekao je trener Splita, Ivan Matić .

U nadu za prolaz još uvijek vjeruje i trener gostiju.

- Vidjeli smo dva potpuno različita poluvremena, u prvom smo mi igrali dobro, trebali smo zabiti još koji gol, no nismo i u drugom se igra okrenula. Split se vratio, pritisnuli su nas... Ovo je naš prvi meč ove sezone i očito nam treba vremena za uigravanje. Nakon ove utakmice čini mi se kako su i dalje šanse za plasman u treće pretkolo podjednake. Kad izgubiš nije nikad dobro, ali dali smo gol u gostima, nadamo se kako će to biti dovoljno za uzvrat. Na žalost stanje u Izraelu nije se nimalo promijenilo i moramo igrati na Cipru, u Larnaci - rekao je nakon utakmice trener Hapoel Beer Sheve, Levy Elisha .

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 41
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića