Obavijesti

Sport

Komentari 22

Hazardovu Belgiju dobili 4-0, a gdje su sada ti naši klinci?!

Hazardovu Belgiju dobili 4-0, a gdje su sada ti naši klinci?!
6

Hazardovu Belgiju mladi hrvatski nogometaši s reprezentacijom U-17 dobili su 4-0, a danas ih većina igra po drugim ligama, u Orašju ili u HNL-u, u Lokomotivi, Hajduku

VIDEO

Sjajna belgijska U-17 generacija, predvođena Hazardom, plačući je napuštala stadion u Imotskom prije četiri godine. Kramarić, Vrsaljko, Ozobić i društvo očitali su im lekciju iz nogometa i pobijedili 4-0.

Bile su to kvalifikacije za EP U-17, 2008. godine. Hrvatska je igrala dobro i Belgija im ništa nije mogla. Hazard je bio daleko najbolji igrač te momčadi, no potpuno ga je zasjenio strijelac s te utakmice Andrej Kramarić. U to vrijeme 17-ogodišnji Andrej bio je u juniorima Dinama.

Nakon te utakmice, Andrejeva majka je sanjala da im Mamić dolazi na vrata i nosi naranče. San kao san, ništa posebno. Andrej se samo nasmijao. No sutradan je stvarno došao Zoki Mamić i mladi napadač je prebačen u prvu momčad Dinama! 

Ta utakmica protiv Belgije, lansirala ga je u “plavu devetku”, a otac Josip, iz šale je uzeo naranče i odnio Mamiću u Maksimir. Iste one koje su u snu stigle na vrata njhova doma...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Hazarda je u “džep” pospremio Franko Andrijašević. Splićanin je tada zasjenio danas najveću europsku mladu zvijezdu. 

- Znalo se da je čudesan, igrao je već tada u Lilleu. Izbornik Gudelj nas je upozoravao da ga čuvamo. Uh bio je hitar, brz, pametan... Mogu tek misliti kako sad igra, sigurno je tri puta bolji. Svaki put kad čujem za Hazarda, sjetim se da smo ih pobijedili - prisjetio se Franko.

Kapetan momčadi bio je izvjesni Kazimir Poljak, koji danas igra u drugoligašu Rudešu.

No, eto, sve se promijeni u četiri godine. Hazard danas vrijedi 40 milijuna eura, a Andrej 400.000. Baš za Kramarića Ivo Šušak kaže da ima mjesta u A-repki. U kojoj iz te generacije, koja je “pokopala” Belgiju, nema nikoga...

Čudesni Hazard tri godine nije mogao zabiti gol

Osam mjeseci nakon utakmice u Imotskom, debitirao je za reprezentaciju u prijateljskom susretu u Luksemburgu. Iako je igrao često, na prvi gol za Belgiju morao je čekati tri godine. Zabio ga je 2011. Kazahstanu.

Mario Tičinović

Sa 17 godina igrao je protiv Deportiva, a golom protiv Birkirkare postao najmlađi igrač Hajduka koji je zabio u Europi. Danas je u danskom Nordsjællandu.

Filip Ozobić

Jedan od najboljih igrača na Europskom prvenstvu do 19 godina. Odmah ga kupio moskovski Spartak. Danas igra u Hajduku i na kapaljku skuplja minute.

Andrej Kramarić

Proglašavali su ga nasljednikom Dražana Jerkovića i Cice Kranjčara. Nije dobio pravu šansu i iz Dinama su ga poslali u Lokomotivu gdje trenutno igra.

Kazimir Poljak

Bio je kapetan generacije koja je pobijedila Belgijance. Nakon toga igrao je u niželigašu Vrapču, a danas igra za Rudeš. Igračka mu je vrijednost oko 50.000 eura. 

Mato Ivanović

Bio je najbolji igrač na europskom turniru do 13 godina, primio pokal od Platinija. Bio u Ajaxu, a danas igra u Orašju.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Real Madrid u drami izbacio  Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid u drami izbacio Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale

Real Madrid izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u lutriji penala bio bolji od Manchester Cityja, a hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić promašili su penale za svoje momčadi
Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener