Obavijesti

Sport

Komentari 97

Henriquez zabija češće od Lea Messija, Neymara, Diega Coste

Henriquez zabija češće od Lea Messija, Neymara, Diega Coste
1

Ángelo Henríquez zabija gol svake 52 minute. Od vodećih strijelaca Europe samo Cristiano Ronaldo zabija češće. Iza Čileanca su Neymar, Agüero, Messi, Costa...

VIDEO

Ma da? Velika mi je čast biti ispred takvih igrača kao što su Messi, Neymar, Diego Costa. Statistika barem ne laže, rekao je kroz smijeh napadač Dinama.

Ángelo Henríquez u prvenstvu je za Dinamo odigrao 311 minuta i zabio šest golova. U prosjeku zabija gol svake 52 minute. Prvi strijelac Bundeslige Mario Götze zabija svaku 81 minutu, a vodeći golgeter talijanske Serie A, Carlos Tévez, čini to svakih 88 minuta. Dinamovoj devetki u leđa gledaju Diego Costa, Sergio Agüero, Messi, Neymar, Gignac...

- Uh, kakvo je to društvo. Ne znam što reći kad se nađete među takvim strijelcima, a kamoli kad ste ispred Messija ili Neymara. Napadač sam kao i oni i golovi su moj posao. Mora da mi dobro ide - kaže Henríquez.

"Čast je uopće biti u tom društvu, a kamoli biti ispred Messija, Neymara i Carlosa Téveza" - Čileanac vjeruje da može i poboljšati prosjek

Jedini igrač koji je ispred Henríqueza je Cristiano Ronaldo. Portugalac je u osam utakmica zabio nevjerojatnih 15 golova, odnosno gol svake 42 minute.

- Dobro, nije sramota da je Cristiano Ronaldo ispred vas - kaže odlično raspoloženi Čileanac, koji uživa u Zagrebu.

- Stvarno se odlično osjećam u gradu i klubu. Momčad mi sve više vjeruje i to se odmah vidi na terenu. Naravno, to mi je i logično jer je ipak trebalo vremena da se priviknu na mene i ja na njih. Sad smo se uigrali i bit ćemo još bolji - kaže Henríquez.

Vijest da zabija rjeđe samo od Ronalda sigurno će doći i do njegova Čilea.

- Kako ne?! Prate oni sve, kako ne bi ovo. Najbolji pokazatelj je da su me igre u Dinamu vratile u reprezentaciju. Ma stvarno uživam u Zagrebu - rekao je Čileanac, koji opravdava etiketu "plava devetka".

Golovi i minutaža (minute - gol - prosjek)

  1. Cristiano Ronaldo (630 - 15 - 42)
  2. Ángelo Henríquez (311 - 6 - 52)
  3. Neymar (420 - 8 - 52,5)
  4. Sergio Agüero (528 - 9 - 59)
  5. Andrej Kramarić (847 - 14 - 60,5)
  6. Diego Costa (589 - 9 - 65,4)
  7. Mario Götze (486 - 6 - 81)
  8. Carlos Tévez (528 - 6 - 88)
  9. Lionel Messi (720 - 7 - 103)
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 97
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu