Obavijesti

Sport

Komentari 16

Hiddink: Podjednaki smo, čak bih prednost dao Hrvatskoj

Hiddink: Podjednaki smo, čak bih prednost dao Hrvatskoj
1

Bit će to okršaj podjednakih ekipa, a pitate li me tko je favorit, malu bih prednost dao Hrvatskoj! Ali imam igrače sposobne za odlazak na EP, rekao je Guus Hiddink

VIDEO

Ne izbaci li Hrvatsku, Guus Hiddink rastat će se s Turcima. Utakmica u Istanbulu za njega ima veliku težinu, a najavljuje ju ovako:

– Bit će to okršaj podjednakih momčadi, a pitate li me tko je favorit, malu bih prednost dao Hrvatskoj! Ali imam igrače sposobne za odlazak na EP. Naša je ambicija golema, naše je zajedništvo opipljivo i to su nam najveći aduti protiv jake Hrvatske.

Je li prednost Turske što ima iskusnijeg izbornika?

– Istina je da sam stariji od Bilića, ali on nije neiskusan, godinama je na vrhunskoj stručnoj razini. Godine ne moraju značiti baš ništa kad govorimo o iskustvu, međutim naglašavam da treneri nikad ne mogu biti prednost ili hendikep. Igrači su najvažniji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Imate li recept za pobjedu?

– Moramo kontrolirati emocije! Ne bi bilo dobro kad bismo igrali samo emotivno.

Koji je hrvatski igrač najopasniji?

– Mnogo je sjajnih igrača jakih s loptom koji znaju stvoriti šansu za gol. Moramo zaustaviti vezni red i spriječiti opasna dodavanja – govorio je Hiddink, hvaleći turskog napadača Buruka Yilmaza koji je sjedio kraj njega na presici:

– Yilmaz je izvrstan, ima veliko srce i sigurno će uskoro prijeći u veći klub. Ali najprije mora dobro naučiti engleski, dosad smo imali teškoća u sporazumijevanju – rekao je Hiddink za napadača Trabzonspora koji je u posljednjih osam utakmica zabio čak 13 golova!

Jeste li ljutiti na Real i Mourinha zbog Nurija Sahina? Nisu ga pustili u reprezentaciju, a igrao je u nedjelju za klub.

– Da i to razjasnimo: dugo sam telefonski razgovarao s Nurijem prošloga tjedna i zaključili smo da nakon sedmomjesečne stanke nije spreman za ovakvu utakmicu. Istina, Mourinho ga je uveo u nedjelju protiv Osasune zadnje 23 minute, ali tada je utakmica već bila odlučena i dobro je da mu je dao priliku. Jer Nuri se samo utakmicama može vratiti u formu, ali to mora biti postupno. Nisam, dakle, ljutit ni na Real ni na Mourinha.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
Srpski mediji ismijavaju: 'Hrvati slavili kao prvaci, a nitko nije čuo za to natjecanje u Egiptu...'
UMJESTO DA SE BAVE 'ORLOVIMA'

Srpski mediji ismijavaju: 'Hrvati slavili kao prvaci, a nitko nije čuo za to natjecanje u Egiptu...'

I Srbija je u ožujku odigrala dvije utakmice. U prijateljskoj u Moskvi protiv Rusije, čiji su klubovi i selekcije izbačeni iz Uefinih i Fifinih natjecanja, Srbija je izgubila 4-0. Potom je Srbija jedva pobijedila Cipar (1-0)