Obavijesti

Sport

Komentari 59

Idealna momčad Eura u izboru 24sata: Dominirali bi svijetom

Idealna momčad Eura u izboru 24sata: Dominirali bi svijetom
1

Izabrali smo najbolju momčad Europskog prvenstva 2012. godine: Casillas - Lahm, Ramos, Pepe, Alba - Silva, Pirlo, Iniesta, C. Ronaldo - Torres, Mario Mandžukić

VIDEO

Obzirom da je Španjolska osvojila Europsko prvenstvo, logično, u idealnoj momčadi Eura u izboru 24sata našlo se mjesta za šest nogometaša 'furije'. Mario Mandžukić bio je fantastičan u tri utakmice, koliko ih je Hrvatska odigrala, pa je partner u napadu Torresu ispred Marija Gomeza koji je zabio tri gola uz asistenciju, ali četvrtfinale nije igrao, a u polufinalu je zamijenjen već na poluvremenu.

Što se klubova tiče, u idealnih 11 najviše svojih predstavnika ima Real Madrid, čak četiri. Po dva igrača imaju Bayern i Barcelona, a po jednog M. City, Juventus i Chelsea.

Najbolji igrač Eura u našem izboru ipak je Andres Iniesta iako ima slabiju statistiku u odnosnu na Pirla. No, presudila je finalna utakmica u kojoj su 'azurri' potopljeni. 

Idealna momčad Eura u izboru 24sata:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Iker Casillas

Primio je jedan jedini gol na turniru, treba li što dodati?

Philipp Lahm

Odigrao je sve utakmice Njemačke, kapetan, nezamjenjiv. Univerzalac. Zabio i krasan gol Grčkoj. Problematična pozicija Eura, on je ipak bio bolji od ostalih.

Sergio Ramos

Hladnokrvno zabio penal Portugalu u polufinalu. Neprijelazan. Fantastičan stoper. Zbog njega nitko ne pita za Puyola.

Pepe

Inače se isticao po divljačkim prekršajima, ali na Euru je dokazao da je jedan od najboljih na svojoj poziciji na svijetu.

Jordi Alba

Otkriće Eura. U novoj sezoni igra u Barceloni, već sada je top 3 lijeva beka u svijetu. Brz, ima strahovitu moć ponavljanja. Zabio gol, jednom asistirao.

David Silva

Statistički najbolji igrač Eura, dva gola uz tri asistencije. I više nego dovoljno!

Andrea Pirlo

Kakav majstor! Da nije bilo loše talijanske izvedbe u finalu, bio bi proglašen za najboljeg nogometaša Eura. Igra kao mladić, a ima 33 godine. Trči, dijeli lopte, svi napadi kreću preko njega. Uz sve to stigao je uzeti bezbroj lopti, zabiti gol i dvaput asistirati. 

Andres Iniesta

Prva rečenica za Pirla vrijedi i za njega. Fantastičan igrač koji svakom novom utakmicom apsolutno oduševi. Na ovom Euru nije toliko statistčki bio dobar, ali da nema njega garantiramo da 'furija' ne bi opet došla na vrh.

Cristiano Ronaldo

Silno je htio nešto osvojiti s reprezentacijom i to se vidjelo. Poput 'dizelaša', sporije je ulazio u formu, ali onda je Portugalu donio četvrtfinale pa polufinale. Uz tri gola pogodio 'bezbroj' stativi. Što bi tek bilo da je zabio Španjolskoj onu priliku u 89. minuti...

Fernando Torres

Zlatna kopačka Eura. Tri gola i asistencija za samo 189 minuta! 

Mario Mandžukić

Igrao je u napadu, igrao je desno krilo. Što god je trebalo, a sve je napravio vrhunski. Terorizirao irsku, talijansku i španjolsku obranu i osigurao si transfer u Bayern. Apsolutno zasluženo.

Idealna momčad:

  • Casillas - Lahm, Ramos, Pepe, Alba - Silva, Pirlo, Iniesta, C. Ronaldo - Torres, Mandžukić 

Rezervna momčad:

  • Buffon - Hummels, B. Alves, Srna - Błaszczykowski, Modrić, Moutinho, Özil, Džagoev - Balotelli, Gomez
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 59
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
VIDEO Heroju 'kraljeva' signal dao Rüdiger: 'Pomogao mi je Modrić, znao sam gdje će Kova'
SNAŠLI SE

VIDEO Heroju 'kraljeva' signal dao Rüdiger: 'Pomogao mi je Modrić, znao sam gdje će Kova'

Andrij Lunjin (25) je jedan od dva penala nažalost obranio i našem Mateu Kovačiću (29), dok je za onaj Bernarda Silve (29) bio odlično informiran te ga je pričekao na sredini gola