Obavijesti

Sport

Komentari 20

Ivan Matić: Na Poljud dolazimo s ambicijama da pobijedimo...

Ivan Matić: Na Poljud dolazimo s ambicijama da pobijedimo...
1

Trener Splita Ivan Matić najavio je utakmicu protiv Hajduka kao vrlo inspirirajuću s obzirom da će se igrati pred publikom na Poljudu. No ipak, želi doći do sva tri boda

VIDEO

Uoči gradskog derbija Hajduka i Splita statistika je debelo na strani domaćina. Crveni, naime, nikad nisu slavili na Poljudu.

- Činjenica je da se nemamo čime pohvaliti na gostovanjima kod Hajduka, no posljednja utakmica s Lokomotivom daje nam razloga za optimizam, bila je to naša najbolja gostujuća predstava ove sezone, tako da svi vjerujemo kako ćemo se s Poljuda vratiti neporaženi - kaže trener Matić, o čijoj se smjeni dosta špekuliralo zadnjih tjedana, pa je iskoristio prigodu i zahvalio predsjedniku Slavenu Žužulu na podršci.

- Podrška predsjednika svima nama, od igrača, preko mojih suradnika i mene znači nam puno. Sada je na nama da opravdamo ukazano povjerenje.

Raduje ga i povratak publike na Poljud.

- Publici je mjesto na stadionu, vjerujem da će i nama biti dodatan motiv igrati u tom ozračju. Hajduk ima svojih problema i izostanaka i vjerujem da će nam to olakšati situaciju, ali ni mi ne možemo računati na ozlijeđene Bilića, Vrgoča i Ercega te Kvesića koji ima žute kartone.

Tudor je kazao kako je jači dio Splitove momčadi napad, a Matić uzvratio kako je Hajdukov vezni red jači dio momčadi.

- Izostankom Maglice oni imaju manjak rješenja u napadu, a u sredini ih je krasila Sušićeva individualnost i udarci iz daleka. Tu je njihova kvaliteta, ako tu budemo dominantni i agresivni, bit ćemo bliži svom cilju. Na Poljud idemo s ambicijom da uzmemo puni plijen, ali ne bih bio nezadovoljan ni jednim bodom. Atmosfera se podigla nakon zadnje utakmice, kvalitetu imamo. Zašto ne vjerovati da možemo uzeti i puni plijen iako je jasno tko je favorit?

U ulogu favorita Hajduka je gurnuo i stoper Nino Galović.

- Gostovanje kod Hajduka na Poljudu, s navijačima na tribinama, ne daje pravo nikome ni na što, pa tako ni nama. Mi ćemo se potruditi, pa što bude, zadovoljni bi bili i s tri i s jednim bodom - kaže Galović, koji je najopasnijim protivničkim igračima proglasio Kouassija i Gotala.

- Kouassi je jako neugodan, zadnji put nam je i Gotal bio velika prijetnja. Njih dvojica mogu stvoriti probleme. Milevski još nije na tom nivou da ga možemo smatrati prijetnjom, ali igrač takve klase mora biti budno motren.

Split je mali grad, većina igrača se dobro poznaje, no Galović otkriva kako uoči derbija nije kontaktirao s bilo kim iz Hajduka. Koncentriran je na utakmicu, a ne razmišlja ni o stanju na prvenstvenoj ljestvici.

- Apsolutno ne, sutra zatvaramo tek prvi dio prvenstva. Ima još puno utakmica u kojima se može popraviti dojam.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica