Obavijesti

Sport

Komentari 20

Iz Manchestera došao u Split na utakmicu protiv Istre 1961

Iz Manchestera došao u Split na utakmicu protiv Istre 1961
1

TORCIDAŠ S OLD TRAFFORDA Frank Vlatko rođen je u Australiji, a u Engleskoj je pratio nećaka (15), talentiranog igrača. Došao je na utakmicu Hajduka i Istre...

VIDEO

U Engleskoj sam bio pratnja nećaku, koji je 15-ak dana bio u kampu za mlade nogometaše iz Australije. Kupio sam paket ulaznica za nekoliko utakmica, među kojima i onu Manchester Uniteda i Wolfsburga, kaže Frank Vlatko, australski Hrvat koji je u Hajdukovoj majici završio na fotografiji gola Juana Mate.

Djed i baka su mu s Korčule emigrirali u Brazil, gdje mu je rođen otac, koji je kasnije živio u Splitu pa se preselio u Australiju da ne bi morao u JNA. Frank je rođen u Sydneyju, govori hrvatski, ali osjeti se da mu nije primarni jezik.

Iz Engleske je u subotu navečer s nećakom došao u posjet rodbini u Split. Bio je na jučerašnjoj utakmici Hajduka i Istre, na koju ga je pozvao klub i uručio mu dar kao znak zahvalnosti za promidžbu Hajduka u svijetu.

- Svi u obitelji uvijek su bili hajdukovci. Otac je često gledao utakmice na Starom placu. Ja sam u jednom kampu u Poljskoj upoznao dečke iz Torcide, a na Poljudu sam bio 2012. kad je Hajduk igrao protiv Intera. Napravili smo transparent ‘Torcida Sydney’ od 12 metara - pohvalio se Vlatko.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Što se tiče fotografije s Old Trafforda, kaže da je samo bio na pravome mjestu. Neposredno iza gola, u prvom redu, idealno da se nađe u kadru dok Mata izvodi penal. Gledao je i Chelsea i Manchester City, ukupno pet utakmica, ali bez ovakvog efekta.

A cijeli put u Englesku može zahvaliti talentiranom nećaku, 15-godišnjem Luki Žanku.

- On je najbolji igrač države New South Wales u svojem godištu. U sezoni je zabio 28 golova u 27 utakmica, njegovi Northern Tigersi nisu izgubili niti jednu utakmicu. U Engleskoj je u kampu odigrao četiri utakmice i zabio 44 gola, poigravali su se s Englezima - kaže ponosni ujak.

Luku je upoznao s trenerom Burićem, pa tko zna, možda jednog dana postane nova zvijezda “bilih”. Zasad će malo ostati u Splitu kako bi bolje naučio hrvatski jezik.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener