Obavijesti

Sport

Komentari 17

Izbornik Kovač: Nećemo žuriti s Lukom, moramo biti oprezni

Izbornik Kovač: Nećemo žuriti s Lukom, moramo biti oprezni
5

Lako je moguće da Modrić propusti utakmicu s Norvežanima. Treba biti oprezan, rekao nam je izbornik Niko Kovač. Modrić se ozlijedio na utakmici protiv Italije

VIDEO

Realovi liječnici su rekli kako bi za Luku Modrića najbolje bilo da se prije travnja ne vraća na teren. To znači da bi naš veznjak propustio utakmicu s Norveškom 28. ožujka. Niko Kovač ne želi ići tako daleko i brzati sa zaključcima, ali...

- Ne treba žuriti s Lukinim oporavkom - javio nam se izbornik reprezentacije Niko Kovač, koji je gotovo stalno na liniji s Modrićem.

- Čujemo se svako malo. Luka mi je rekao kako stvari s mišićem idu na bolje. Treba biti oprezan i to zaliječiti kako treba. Da se, ne daj Bože, ne bi vratio na teren pa da mišić opet strada. To bi onda bila katastrofa. Nije lako zaliječiti ovakvu ozljedu i zato nema žurbe - dodaje Kovač.

Nakon što je Luka 16. studenog na Giuseppe Meazzi protiv Italije napustio teren u 28. minuti, prve su prognoze govorile da ga neće biti od četiri do šest tjedana. No dva dana kasnije na pregledu u Realu potvrđeno je da je puknuo bedreni mišić lijeve noge i najavljena stanka od tri mjeseca.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Liječnik hrvatske reprezentacije Zoran Bahtijarević pojasnio je kako će se iz Lukine krvi izolirati stanice koje će se koristiti za liječenje. Takvom se metodom liječi i u našoj reprezentaciji. Moguće je i da Luka uskoro dođe na rehabilitaciju u Hrvatsku.

Kod nas ima sjajnih stručnjaka, jedan od njih je svakako i svjetski poznati fizioterapuet Tomislav Vrbnjak, koji je godinama radio u Milanu. On je u reprezentaciji radio u Štimčevoj eri.

Niko Kovač uvijek je njemački studiozan, tako da će se sigurno pripremiti i za najlošiji scenarij, onaj u kojemu bi u Maksimiru protiv Norvežana u ožujku bio bez Luke Modrića.

Sigurno je bilo razloga za strah kad je Luka protiv Talijana odšepao s terena, ali je Hrvatska i bez svog ponajboljega igrača dominirala protiv “azzurra”. Mateo Kovačić dostojno je zamijenio Modrića i on bi u slučaju da Luka ne bi mogao igrati protiv Norveške, vjerojatno bio prvi izbor za njegovu zamjenu. Ivan Rakitić bi se u tom slučaju vratio malo nazad, a Marcelo Brozović bi također bio siguran u vezi jer u njega Niko Kovač ima veliko povjerenje.

Posljednji smo put u važnoj utakmici bez Luke Modrića bili u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, u lipnju prošle godine protiv Škotske u Maksimiru. Tad nije igrao zbog kartona. Izgubili smo 1-0, a izgledali smo baš slabo. Ta je utakmica označila početak kraja Igora Štimca na klupi. Bila je to prva važna utakmica bez Luke Modrića nakon rujna 2010. godine i prve utakmice u kvalifikacijama za Euro 2012. protiv Latvije. Tad je bio ozlijeđen, ali je Hrvatska lako pobijedila 3-0.

U kolovozu 2009. godine u Premiershipu je Modrića polomio Lee Bowyer, pa je propustio domaću pobjedu protiv Bjelorusije 1-0 i debakl protiv protiv Engleza na Wembleyu 1-5. Mnogi su kritizirali Lukine partije u dresu “kockastih”, ali nesumnjivo je da je Hrvatska s njim ipak puno ozbiljnija i mnogo jača nego bez njega.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska
Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...
ZGROZIO ŠPANJOLCE

Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...

Brazilac je uspio skupiti milijun eura jamčevine, a posljednjih dana pričalo se kako mu je novac posudio Memphis Depay, igrač Atletico Madrida