Obavijesti

Sport

Komentari 236

Izgubio je bitku s leukemijom: Josip Kuže umro u 61. godini

Izgubio je bitku s leukemijom: Josip Kuže umro u 61. godini
7

Nakon višemjesečne borbe sa zloćudnom bolesti bivši trener Dinama preminuo je u 61. godini. Iako mu se stanje nedavno popravilo, bolest je, nažalost, bila prejaka

VIDEO

Legendarni bivši trener Dinama Josip Kuže preminuo je u nedjelju poslijepodne u 61. godini života nakon višemjesečne borbe s leukemijom.

Kuže je šokirao hrvatsku sportsku javnost u veljači priznavši da boluje od zloćudne bolesti, a sljedećih mjeseci proveo je na terapijama u bolnici Merkur. Iako je u travnju rekao da mu se, unatoč teškim tretmanima, zdravstveno stanje popravlja, bolest je, nažalost, bila jača.

Bivši igrač i trener 'modrih' rodio se 1952. godine u Vranju, a od 1971. do 1981. godine igrao je u Dinamu za koji je odigrao 384 utakmice i zabio 14 golova. U tom periodu je osvojio Kup maršala Tita 1980. godine.

Sudionik nikad odigrane utakmice sa Crvenom zvezdom 13. svibnja 1990.

Odmah po završetku igračke karijere posvetio se trenerskom poslu kad je 1982. godine preuzeo sydneysku Croatiju nakon koje je trenirao BSK Slavonski Brod, juniore Dinama i Borac iz Banja Luke nakon čega je preuzeo 'modre' u sezoni 1989./90. Iste te sezone bio je sudionik nikad odigrane utakmice protiv Crvene zvezde 13. svibnja 1990.

Vodio je njemačke klubove Rot-Wiess Erfurt, Mainz i Chemnitz te japansku Gamba Osaku, a onda se vratio u Hrvatsku u NK Zagreb te zaprešićki Inter.

Nakon punih 15 godina vratio se na klupu Dinama te u samo jednoj sezoni postao miljenik Bad Blue Boysa, a u tom kratkom razdoblju vratio je 'modrima' naslov 2006. Tako je donio titulu u Zagreb nakon dvije godine posta, a u to vrijeme Dinamo je igrao vjerojatno najljepši nogomet od povratka imena.

Miljenik Bad Blue Boysa: 'Jedan si od nas'

Hrvatski nogomet ponovno je napustio 2007. godine preuzevši reprezentaciju Ruande poslije koje je još vodio japanski JEF United, albansku reprezentaciju, a posljednji trenerski izazov imao je u kineskom Tianjin Tedu.

Nakon što je u javnost izašla vijest o Kužeovoj bolesti, Bad Blue Boysi su ispred bolnice Merkur postavili transparent "Josip Kuže - predaje nema jer jedan si od nas".

Dinamo izrazio sućut obitelji Josipa Kužea

Nakon što su doznali tužnu vijest o smrti bivšeg trenera, u Dinamu su izrazili sućut obitelji Josipa Kužea na službenoj stranici kluba.

"Teško je u ovim trenucima vjerovati da je naša legenda, velik igrač i prije svega velik čovjek koji je ostavio neizbrisivi trag u modrome klubu, izgubio bitku života. S ponosom samo možemo reći da će Joža zauvijek ostati upisan u povijest našeg Dinama.

GNK Dinamo na čelu s Upravom, igračima i stručnim stožerom ovim putem izražava iskrenu sućut obitelji i prijateljima našeg Josipa."

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 236
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani