Obavijesti

Sport

Komentari 194

Grčki potop: Nijemci ih kaznili sa četiri gola i ušli u polufinale!

Grčki potop: Nijemci ih kaznili sa četiri gola i ušli u polufinale!
19

Njemačka je nastavila sjajni stopostotni niz na Euru plasiravši se u polufinale pobjedom nad Grčkom 4-2. Nakon izjednačenja Grka, 'pomeli' su ih u 13 minuta

VIDEO

Treba vas konačno izbaciti, u dvosmislenom tonu pisali njemački mediji uoči četvrtfinalnog okršaja s Grčkom, aludirajući netrepeljivost prema 'rak rani' Europske Unije i potencijalnom izbacivanju iz Euro-zone.

Iako njemačka kancelarka nikako da izbaci dužnike, imala je velikog razloga za slavlje jer su njezini nogometaši izbacili Grčku s Europskog prvenstva i ušli u polufinale!

'Elf' je nastavio stopostotni niz razmontiravši Grčku 4-2 davši im do znanja što misle o njihovom 'anti-nogometu'. Uoči utakmice moglo se govoriti samo o novom iznenađenju Grka ili o potopu, a na zadovoljstvo svih ljubitelja nogometa dogodilo se ovo potonje.

Imali smo jako prilika, ali smo si zakomplicirali situaciju, komentirao je nakon utakmice njemački kapetan Lahm

Nijemci su im očitali bolnu nogometnu lekciju da su prvaci iz 2004. u jednom trenutku poželjeli da nisu pobijedili Rusiju i ušli u četvrtfinale.

Gotovo 70 posto posjeda lopte u nogama Nijemaca, 24 udarca naspram 9 Grčke, nijedan dodir lopte Grka u protivničkom 16-ercu u prvom dijelu govore kakav je bio odnos snaga u prvom dijelu u kojem je Njemačka povela 1-0 preko Lahma.

No i to nije obeshrabrilo nevjerojatnu Grčku koja je iz jedinog pravog udarca uspjela ponovno šokirati izjednačivši na 1-1 u 55. minuti preko Samarasa.

- S Njemačkom se nećete samo tako šaliti - vjerojatno su pomislili 'švabe' nakon primljenog gola.

Odigrali smo dobru utakmicu. Protiv Engleske ili Italije neće nam biti lako, ali ako ispunimo potencijal teško će nas pobijediti, rekao je strijelac Khedira

I te misli pretvorili su u djelo 'nemilosrdno 'utrpavši' tri gola u 'blitzkriegu' od 13 minuta zahvaljujući Khediri (61'), Kloseu (68') i Reusu (74').

Počasni gol zabio je Salpingidis iz penala u 89. minuti.

Njemačka je sjajnom predstavom spasila nogomet i polufinale od Grka, kojima tek slijedi pravi spas u domovini. Jer u Poljsku kao da su došli na godišnji odmor uživajući uz sirtaki i metaxu, no i kao takvi su uspjeli izluditi sve protivničke trenere i igrače neshvatljivim I iznimno efikasnim, ali nadasve borbenim nogometom.

Idućeg četvrtka, 28. lipnja, Njemačka će u polufinalu Eura u Kijevu igrati protiv pobjednika dvoboja između Engleske i Italije.

Zanimljivosti:

  • Njemačka je jedina reprezentacija na Euru s maksimalnom skorom ostvarivši sve pobjede
  • 'Elf' je pobjedom protiv Grčke ostvario 15. uzastopnu pobjedu u natjecateljskim utakmicama te je time oborila svjetski rekord
  • Grčka u prvom poluvremenu nije uspjela nijednom dotaknuti loptu u njemačkom 16-ercu
  • Grci su uspjeli 40 puta dotaknuti loptu na protivničkoj polovici u prvom dijelu, a čak tri igrača Njemačke uspjeli su sami napraviti više (Özil 62, Schweinsteiger 50 i Lahm 40)
  • Miroslav Klose 10 od 17 golova na velikim natjecanjima zabio je glavom
  • Na ovom Euru dodijeljena su samo dva penala - oba su išla u korist Grčke
  • Kloseu treba još samo dva gola kako bi se izjednačio s Gerd Müllerom po broju golova (19) na velikim natjecanjima
  • Özil i Schweinsteiger imali su 235 točnih dodavanja, 15 više od cijele grčke reprezentacije
  • Njemačka je zabila najviše golova u povijesti Europskih prvenstava, njih 64

Četvrtfinale Eura:

Njemačka - Grčka 4-2 (Lahm 39', Khedira 61', Klose 68', Reus 74'/Samaras 55', Salpingidis 89' (p))

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 194
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...