Obavijesti

Sport

Komentari 28

Jean Kouassi mijenja Drogbu: "Slonovi" računaju na njega

Jean Kouassi mijenja Drogbu: "Slonovi" računaju na njega
3

Obala Bjelokosti ima staru reprezentaciju i treba je pomladiti. Jean Kouassi je jedan od igrača na koje računaju u tom procesu. Najprije će dobiti poziv u U-20 momčad

VIDEO

Menadžer Jeana Kouassija Mattias Feurich otkrio nam je kako se igre Hajdukova napadača prate i u stožeru reprezentacije Obale Bjelokosti.

- U kontaktu sam s njihovim menadžer Sabriem Lamouchiem, oni će uskoro pomlađivati reprezentaciju jer su Drogba i društvo u poznim godinama, a Jean je jedan od igrača na koje računaju. Bilo bi doista iznenađenje da ga odmah pozovu, no znam da ga prate i da će dobiti poziv U-20 reprezentacije za turnir u Francuskoj u rujnu. Pitanje je samo hoće li ga Hajduk pustiti tih desetak dana.

O transferu nije želio puno govoriti, kaže, još uvijek je prerano.

- Transfer je uvijek pitanje interesa i želja, kako novog kluba, tako i Hajduka, kojem pripada 70% odštete. Jean je mlad i talentiran i transfer bi mogao biti doista visok. Postoji interes nekoliko klubova iz Italije, Španjolske i Njemačke. Oni ga prate, ali smo dogovorili da ćemo službeno razgovarati tek na kraju sezone.

Rekordne transfere u novijoj povijesti Hajduka ostvarili su Nikola Kalinić i Senijad Ibričić, a Jean bi lako mogao nadmašiti obojicu. Hajduk je u Kouassiju dobio igrača koji bi mogao do vrha napuniti kronično praznu blagajnu, a dobio ga je praktično besplatno. Na Poljud je 'sletio s neba', na preporuku menadžer Darka Smoljana.

- Veliki sam hajdukovac i znao sam da će Kouassi vrlo brzo pokazati kvalitetu. Riječ je o nebrušenom dragulju koji uz pravilan rad može jako puno napredovati i ostvariti sjajnu karijeru te Hajduku donijeti lijepu zaradu - kaže Smoljan i dodaje:

- Neka se nitko ne naljuti, no vjerujem kako Jean može postići najveći transfer u novijoj povijesti Hajduka. Namjerno govorim u novijoj povijesti, jer poštujem stare igrače poput Zlatka Vujovića i Bake Sliškovića, s kojima se teško tko može mjeriti.

Iako ga on ne zastupa, Smoljan procjenjuje kako bi Kouassi, koji će u rujnu proslaviti 19. rođendan, za godinu dana biti spreman za inozemstvo.

- Meni je kao Hrvatu žao što takav igrač ne igra za Hrvatsku, jer će sigurno igrati u najboljim klubovima Lige 'petice'. Mlad je, iznimno fizički potentan, tehnički je također dobar i pred njim je velika budućnost.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica