Obavijesti

Sport

Komentari 27

Jerko Ferri Certić: Mogu biti novi Tito Kirigin za Hajduk...

Jerko Ferri Certić: Mogu biti novi Tito Kirigin za Hajduk...
1

KANDIDAT Marinu Brbiću na ljeto istječe ugovor, a mjesto predsjednika Hajduka preuzeo bi Jerko Ferri Certić, koji je sanacijski upravitelj dubrovačke bolnice...

VIDEO

Premda natječaj za predsjednika Hajduka formalno nije ni raspisan, započela je utrka za nasljednika Marina Brbića, a najdalje je otišao dr. Jerko Ferri Certić, koji nakon prvih konzultacija s važnim ljudima u Hajduku tvrdi: "Mogu biti dostojan nasljednik nekadašnjeg velikog predsjednika Tita Kirigina."

Bez obzira hoće li se Brbić provući bez vremenske kazne za neodigrani derbi u Maksimiru, njemu u lipnju istječe mandat, pa se oko Poljuda već špekulira s imenima potencijalnih nasljednika. 

Do sada su to bili pročelnik grada Splita Drago Davidović, te viceadmiral Ante Ulićbivši zapovjednik HRM-a, a novo ime je sanacijski upravitelj dubrovačke bolnice Jerko Ferri Certić, koji je već obavio i prve razgovore.

- Ozbiljan posao se ne radi na brzinu i bez pripreme. Predsjednik Hajduka nema taj luksuz da zasjedne u fotelju i tek tada snima stanje u klubu, odmah mora ubaciti u petu brzinu. Zato sam se već konzultirao s kolegom Josipom Paladinom, Ljubom Pavasovićem-Viskovićem i najvećim sponzorom Hajduka Tomislavom Mamićem - otkrio nam je ovaj rođeni Splićanin, nekadašnji veslač Gusara, koga je život odveo u Dubrovnik.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pohvalio je rad aktualnog predsjednika Brbića na sanaciji financijskog stanja u klubu, no smatra kako to nije dovoljno.

- Brbić je odličan "financijaš", direktor, no ne i predsjednik. Hajduku treba lider, treba mu jaka osoba poput Tita Kirigina, koji je znao lupiti šakom u stol i u Splitu, ali i šire. Nitko u HNS-u neće mrdnuti prstom za Hajduk, dok ih se na to ne prisili. Oni osjećaju da je Hajduk slab i zato rade što žele. A za to treba odlučan čovjek, lider poput Kirigina ili Ante Jerkovića koji je uspješno vodio Jug. Hajduku treba čovjek koji može neke stvari napraviti i bez novca. Zašto Pašalića ili Pericu Chelsea ne bi posudio Hajduku, a ne nekome drugome? Eto, ja ću takve stvari dogovoriti s Romanom Abramovićem - tvrdi Ferri, koji je u više navrata ručao s ruskim tajkunom za njegovih boravaka u Dubrovniku.

- Postojale su ideje da pokrenemo nogometni projekt u Dubrovniku, no Hajduk je ipak Hajduk, moja ljubav, strast... Boli me kad se Hajduk bori za drugo mjesto, a znam da može puno više.

Prvi Ferrijev potez bilo bi okupljanje svih Hajdukovaca "pod isti barjak" i pronalazak "novog Ivića".

- Igrači, uprava, navijači, simpatizeri, sponzori... Svi moramo biti kao jedan. Ne bi meni Torcida palila baklje, da plaćamo ogromne kazne. U zamjenu za pirotehniku, ponudio bi im velike utakmice, Europsku ligu... S njima bih prvima sjeo za stol, jer su oni, poput mene, ludi za Hajdukom - rekao je Ferri, od čijih smo suradnika čuli kako ne zakazuje operacije za vrijeme utakmica Hajduka.

- Odmah bi potražio i trenera, "novog Ivića", nekoga poput Keka u Rijeci. Ne znam je li Igor Tudor taj, ali onoga koga procijenim i izaberem, imao bi moju podršku na duži rok.

"Znate kakav je Split? Ako si uspješan, onda si kralj. A ako nisi, zauvijek te pokopaju. No ja se ne bojim izazova."

"Nitko tko se ozbiljnije vrtio oko našeg nogometa nije prošao čist, da nije bio u zatvoru. To nije moj svijet, ja sam ozbiljan čovjek."

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića