Obavijesti

Sport

Komentari 20

Junak Leicestera je zatvorenik s elektronskom narukvicom...

Junak Leicestera je zatvorenik s elektronskom narukvicom...
4

Znao je igrati samo prvo poluvrijeme, potom bi sjeo u auto, stavio elektronsku narukvicu i morao se javiti policiji. Danas je igrač koji ruši Man. Utd i Van Gaala

VIDEO

Dok je Jamie Vardy 2007. kao zatvorenik igrao devetu ligu, njegov današnji suigrač Esteban Cambiasso bio je reprezentativac Argentine. Vardy je danas heroj Liecestera koji je protiv Manchester Uniteda zabio gol, iznudio dva penala te dvaput asistirao.

Nogomet je počeo igrati sa 16 godina u Sheffieldu, no otjerali su ga zbog - niskog rasta.

- Bio sam ljutit i odlučio sam prestati s nogometom - kaže Vardy.

Okrenuo se ulici, pubovima i tučnjavama te je zbog tradicionalne "rasprave" s protivničkim navijačima završio u zatvoru. Odlukom suda kao huligan morao je nositi elektronsku narukvicu te se svakog vikenda do 18.30 javiti u policijsku stanicu.

Godinu poslije odlučio se vratiti nogometu i počeo igrati za devetoligaša Stocksbridge. Sa 66 golova u 107 utakmica odveo je Stocksbridge u osmu ligu.

- Protivnički bekovi su ga tukli kao nikoga, no on nikad nije ležao. Ustao bi i nasmijao im se u lice - kaže tadašnji predsjednik Stocksbridgea Alan Battle.

No problem je bio što se Vardy svaki vikend morao javljati u policijsku stanicu. Tako bi svaku gostujuću utakmicu igrao samo prvo poluvrijeme, potom sjeo u auto, stavio elektronsku narukvicu i išao se javiti u policijsku stanicu. Tijekom tri sezone igranja za Stocksbridge isticao se golovima, ali i crvenim kartonima. Start sa dvije noge je bio njegov zaštitni znak. Osam puta dolazili su ga gledati iz Sheffield Uniteda, a on je na tih osam utakmica dva puta isključen. Više se nisu vraćali... Što će im takav "luđak"?

No u njega su vjerovali ljudi iz sedmoligaša Halifaxa i platili ga 20.000 eura. Zabio je 29 golova u 41 utakmicu, te prešao u petoligaša Fletwood, potom u drugoligaša Leicester.

Sa 27 godina prvi je put startao u Premiershipu. On, koji je do "jučer" igrao seosku ligu, protiv sebe je imao Rooneya, Van Persija, Falcaa, Di Mariju kvartet vrijedan 250 milijuna eura. Rušili su ga kao nekad u osmoj ligi no on se dizao i dizao. Više nema narukvicu, no možda bi Manchester bolje prošao da je ima i da se nakon prvog poluvremena morao javiti u - policijsku stanicu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani