Obavijesti

Sport

Komentari 24

Jurčević: Riječani, idite hrabro u juriš, obrana im je jako spora

Jurčević: Riječani, idite hrabro u juriš, obrana im je jako spora
3

JURČEVIĆEV RECEPT Obrana Feyenoorda je spora, to je za Rijeku velika šansa. Mislim da bi im mogli zabiti dva gola, rekao je Bilićev pomoćnik Nikola Jurčević...

VIDEO

Rijeka večeras ima velike šanse. Mislim da može zabiti dva gola jer je najslabiji dio Feyenoordove momčadi obrana, javio se Nikola Jurčević iz Beograda.

Njegov i Bilićev Bešiktaš izbacio je Nizozemce u 3. pretkolu Lige prvaka s dvije pobjede.

- Feyenoord je tad izgledao mnogo slabije nego sad. U međuvremenu su mu stigli neki igrači, ali to ništa ne znači. Rijeka je u šaci držala i Sevillu, koja je puno jača od Nizozemaca - rekao je Jurčević i dodao:

- Obrana Feyenoorda je jako spora. Treba napasti Nizozemce visoko, odigrati presing jer imaju problema s iznošenjem lopte. Upravo to smo im mi napravili i upalilo je.

Najveća opasnost za Rijeku bit će napadačka linija Feyenoorda pojačana Manuom.

- Oni su momčad koja se voli nadigravati. Neće se braniti, tipična su nizozemska škola. Strašno su jaki u pas igri, za tren ti mogu stvoriti priliku i zato će riječka obrana morati biti jako oprezna - kaže Jurčević koji pomno prati hrvatske predstavnike u Europskoj ligi.

- Vjerujem da uz malo sreće i Dinamo i Rijeka mogu do velikog rezultata.

Bešiktaš danas ide na Partizan.

- U jako smo izjednačenoj skupini, ali ogledi s Partizanom velika su nam prilika. Slaven je igračima rekao da moramo doći barem do četiri boda u ove dvije utakmice. 

Kek odahnuo: Koljeno je u redu, Moises može igrati

Želim što više igrača približiti oko Kramarića, tad ćemo biti puno, puno opasniji, rekao je Matjaž Kek.

Trener Rijeke pripremio je za Feyenoord dvije varijante, jednu s Moisesom i onu bez. No Brazilac je, čini se, zaliječio koljeno, te je normalno trenirao s momčadi, što je posebno razveselilo Keka. 

Također, momčadi se priključio Miral Samardžić, koji je imao rupturu mišića.

Nakon dva kola Rijeka ima jedan bod, no prema prikazanoj igri, mogla je imati i koji više.

- U Europi je to tako, sve se kažnjava. Ni igrači ni trener nemaju pravo na lošu večer, na jednu sitnu pogrešku, jer to protivnici odmah kažnjavaju - zaključio je Slovenac na klupi Rijeke. 

  • Rijeka je posljednji put na Kantridi europsku utakmicu izgubila 30. srpnja 2009. godine. Gost je bio ukrajinski Metalist Harkiv, Ukrajinci su pobijedili 2-1. Od tadašnje momčadi u Kekovu “rosteru” samo je Anas Sharbini. U posljednje četiri domaće utakmice Europske lige Rijeka ima četiri remija, a zadnji put doma nisu zabili 28. 11. 2013.
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka