Obavijesti

Sport

Komentari 195

Riječani "upucali" Šerifa: Volej Leovca za 16. pobjedu u nizu

Riječani "upucali" Šerifa: Volej Leovca za 16. pobjedu u nizu
10

Rijeka je u prvoj utakmici posljednjeg pretkola Europske lige pobijedila moldavski Šerif s 1-0. Jedini strijelac bio je Marin Leovac, koji je iz voleja zabio u 85. minuti...

VIDEO

Rijeka je pritiskala od početka do kraja utakmice, stalno igrala na polovici gostiju iz Tiraspola, ali do gola je došla tek pet minuta prije kraja, iz jubilarnog desetog udarca na gol Šerifa. Ivan Tomečak probio je desnu stranu, odlično ubacio, a obrana gostiju odbila točno na volej Marina Leovca na 15 metara od gola. 

Lijevi bek Rijeke spremno je to dočekao, odmah iz prve ljevicom je zakucao u sami kut gola Šerifa za erupciju oduševljenja potpuno ispunjene Kantride. Rijeka je pobijedila s 1-0, što je igračima Matjaža Keka 16. pobjeda u nizu.

Šerifu poništen gol u 11. minuti

Rijeka je ukupno imala 13 udaraca na gol, od toga sedam u okvir, a ukupno je pokrenula 42 opasna napada, kako su to precizno izračunali Uefini statističari. Šerif je imao pet udaraca, samo dva u okvir, a još jedan završio je u mreži na početku susreta. 

U 11. minuti potpuno je sam u petercu Rijeke ostao Balima i nije mu bilo teško ugurati loptu u gol. Belgijski suci pokazali su da je bilo zaleđe i poništili taj gol, iako se činilo da je Rijeka tu dobila pravi poklon sudačke ekipe. 

Kek počeo bez Sharbinija

U prvom poluvremenu Kek je ostavio na klupi novog reprezentativca Anasa Sharbinija, a i Brazilca Moisesa. Organizaciju igre posvetio je Jajalu i Brezovcu, koji je iz slobodnog udarca u osmoj minuti umalo pogodio rašlje. Golman Šerifa Degra nekako je uspio izvaditi tu loptu i izbaciti u korner. 

S desne strane stalno su prijetili Kvržić i Tomečak, no bez pravog završnog dodavanja za Jahovića, koji je počeo na mjestu ozlijeđenog Krstanovića, ili Kramarića. Najbolji napadač HNL-a u prvom je dijelu opasnije zapucao samo u 34. minuti, kad je njegov udarac odbijen u korner, a Jahović se stalno hrvao sa snažnim stoperima Zorana Zekića i nije uspio zaprijetiti golu. 

Uzvrat u četvrtak u 19 sati

U nastavku su ušli Sharbini i Moises umjesto Jugovića i Jahovića, što je donijelo domaćima dodatnu kreaciju u stvaranju novih napada protiv čvrstog bloka Šerifa. Sharbini je odmah nakon ulaska dvaput zapucao, bez učinka, pa pronašao Kramarića samog na pet metara od gola, no napadač nije uspio gurnuti loptu u okvir gola. 

Moises je s nekoliko driblinga uspio iznervirati goste, a upravo je on dao dobru loptu za Tomečaka u 85. minuti. Desni bek odmah je ubacio na peterac, gosti za trenutak odbili, samo da bi Leovac donio minimalnu prednost uoči uzvrata u Pridnjestrovlju sljedećeg četvrtka. 

  • Rijeka - Šerif 1-0 (Leovac 85.)
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 195
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani