Obavijesti

Sport

Komentari 15

Klinci za budućnost: Mi imamo Brekala, a Nijemci Passlacka...

Klinci za budućnost: Mi imamo Brekala, a Nijemci Passlacka...
5

Josip Brekalo je prema statistikama najopasniji igrač SP-a u Čileu. Nijemci protiv kojih igramo u osmini finala, uzdaju se u Felixa Passlacka, sjajnog igrača Borussije

VIDEO

Hrvatska U-17 reprezentacija u četvrtak od 21 sat igra osminu finala Svjetskog prvenstva protiv Njemačke. Josip Brekalo jedna je od zvijezda Mundijala u Čileu, zajedno s kapetanom Nikolom Morom. 

- Kako protiv Njemačke? Recept je uvijek isti, igrati svoju igru s puno trke i brzog protoka lopte. Dosad smo tako stvorili puno šansi. Nadam se da će zbog nas navijači u domovini biti ponosni - rekao je Josip Brekalo, prema statistici, najopasniji igrač Svjetskog prvenstva.

Brekalo je u tri utakmice prvog kruga stvorio najviše šansi od svih reprezentacija na turniru (11), a s 13 udaraca je treći najopasniji igrač SP-a. Samo su Nigerijac Victor Osimhen i Sjevernokorejac Song pucali više od njega (15 udaraca u tri utakmice). 

Osimhen je i najbolji strijelac, a prvo mjesto dijeli s njemačkim igračem Johannesom Eggesteinom.

Nikola Moro bio je čudesan u utakmici protiv Nigerije. S dvije asistencije srušio je svjetske prvake iz 2013. godine. Kod prvog gola Hrvatske Moro je toliko izvrtio nigerijskog beka da kruži priča kako je Nigerijac pola sata pokušao pronaći svoju svlačionicu.

- Razmišljao sam pucati ili ne, na kraju je dobro ispalo. Prvi cilj smo ispunili, a sad idemo po ono po što smo došli. Samo nas medalja zanima - rekao je Moro kojeg su strani novinari usporedili s Lukom Modrićem.

Ako prođe Njemačku, Hrvatska će u četvrtfinalu igrati protiv boljeg iz utakmice Malija i Sjeverne Koreje. No prvo su na redu Nijemci, viceprvaci Europe u toj kategoriji. Čak 19 od 21 igrača koji su bili na Euru sad su u Čileu. 

Imaju jednog igrača Bayerna (Dorsch), trojicu iz Dortmunda, među kojima je i njihov najbolji igrač, kapetan i jedna od zvijezda SP-a Felix Passlack. Imaju i najboljeg strijelca turnira (Johannes Eggestein iz Werdera, četiri gola).

Zvijezde SP-a U-17

Josip Brekalo - prema učinku, najopasniji igrač SP-a. U tri utakmice stvorio je 11 šansi i pucao 13 puta prema golu. 

Nikola Moro - novi Luka Modrić, kako su ga nazvali Fifini novinari, oduševio je protiv Nigerije s dvije asistencije. Naš je kapetan i desetka, pravi vođa.

Felix Passlack - svestrani igrač dortmundske Borussije i kapetan Njemačke U-17 te, kako ga mnogi vide, novi Lahm. Najbolji njihov igrač, jedan od najboljih u svijetu u toj kategoriji. Može igrati ofenzivnog veznog, krilo, obje bekovske pozicije, neumoran trkač... Da smo ovu prethodnu rečenicu stavili na početak teksta, misli biste da smo opisali Lahma.

Johannes Eggestein - Dijeli prvo mjesto ljestvice najboljih strijelaca zajedno s Nigerijcem Osimhenom, obojica su zabila po četiri gola. Igra za Werder.

Victor Osimhen - Nigerijac sa četiri gola dijeli prvo mjesto s Eggesteinom. Ubojit napadač ima šansu postati treći Nigerijac sa Zlatnom kopačkom na kraju prvenstva, nakon Orume 1993. i Chrisantusa 2007.

Bilal Boutobba - jedan od najboljih francuskih igrača. Boutobba je debitirao za Marseille prije nego je navršio 17 godina i postao je najmlađi igrač tog kluba u povijesti. Francuzi mu uz kapetana Timothea Cognata iz Lyona predviđaju svijetlu budućnost. Upravo spomenuti Cognat dominira igrom, ali i gospodskim stilom na terenu. Uspoređuju ga s Platinijem.

Leandro - Brazilac je zabio osam golova u devet nastupa u Južnoameričkom U-17 prvenstvu u ožujku. Najbolji je brazilski igrač i na njega definitivno treba obratiti pozornost. 

SP U-17, osmina finala:

  • Brazil - Novi Zeland
  • Meksiko - Čile
  • Nigerija - Australija
  • Južna Koreja - Belgija
  • Hrvatska - Njemačka
  • Mali - Sjeverna Koreja
  • Rusija - Ekvador
  • Francuska - Kostarika
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 15

VIDEO

Šok u Rijadu! Hrgović je izgubio od Duboisa tehničkim nokautom
PRVI FILIPOV PORAZ

Šok u Rijadu! Hrgović je izgubio od Duboisa tehničkim nokautom

Filip Hrgović izgubio je prvi put u 18. profesionalnom meču tehničkim nokautom u osmoj rundi protiv Daniela Duboisa. Djelovao je bolje većinu meča, ali dvije posjekotine iznad očiju bile su kobne

Mavrović za 24sata: Hrgović je nakon meča morao u bolnicu. I liječnik i suci bili su Britanci...
NIJE NEZADOVOLJAN HRGOM

Mavrović za 24sata: Hrgović je nakon meča morao u bolnicu. I liječnik i suci bili su Britanci...

Moguće je da Filip završi na još kojoj ovakvoj priredbi. Tim više što nije doživio nokaut, bila je dobra borba, atraktivna, rekao nam je iz Rijada Željko Mavrović, koji je uvjeren da Hrga treba dobiti novu šansu
Stručnjaci o Hrgovićevoj borbi: 'Hrvat je lijen i nespreman, jel  on preskočio teretanu ili što?!'
VIDEO BORBE

Stručnjaci o Hrgovićevoj borbi: 'Hrvat je lijen i nespreman, jel on preskočio teretanu ili što?!'

Zanimljivo je bilo gledati meč preko komentara stručnjaka koji su ga prenosili uživo uz ring. To su ljudi s višegodišnjim iskustvom u boksu, a Filip ih je na startu oduševio. No oduševljenje se pretvorilo u nevjericu