Obavijesti

Sport

Komentari 101

Klub velikih napadača: Torres, Kun, Falcao, Costa i - Mandžo

Klub velikih napadača: Torres, Kun, Falcao, Costa i - Mandžo
6

Mario Mandžukić nasljednik je velikih napadača Atletica Madrida u posljednjih desetak godina. Zamjena je za odličnog Diega Costu koji je otišao u Chelsea

VIDEO

Posljednjih godina Atletico Madrid u svijetu nogometa postao je simbol fantastičnih napadača. Doba napadača koji vladaju Španjolskom i Europom u 'crveno-bijelom' dresu počelo je s njihovim djetetom - Fernandom Torresom. Uvijek su Los Rojiblancosi imali odlične napadače, koji su se iz Atletica prodavali u još ambicioznije klubove, no tko god bio trener madridske momčadi, zamjene koje su dolazile iz godine u godinu bile su sve bolje i bolje.

Fernando Torres...

Fernando Torres u prvu je momčad upao 2001. godine i već tada bilo je jasno da se radi o strašnom talentu. Briljirao je u Atleticu, a već u sezoni 2002/03. zabio je 16 golova. Iz sezone u sezonu dokazivao se kao fantastičan napadač, a karijera je kulminirala 2007. godine kada se prodao u veliki Liverpool kao najbolji igrač i napadač Atletico Madrida.

Kun Agüero...

I dok su se navijači bojali velikog pada kvalitete odlaskom svoje prve zvijezde, čelnici su u momčadi već imali spremnog nasljednika. I to kakvog! Bio je to Kun Agüero koji je već u oproštajnoj Torresovoj sezoni u Atleticu zabio šest golova. Iduće sezone zabio ih je 19, a kao pojačanje doveden mu je iskusni Diego Forlan koji je kao zamjena za Torresa zabio 16 golova u debitantskoj sezone.

Diego Forlan...

Iduće sezone Kun i Diego zamijenili su uloge, prvi strijelac s 32 gola bio je Urugvajac, dok je Argentinac zabio 17. Ovaj dvojac Atleticom je 'drmao' sve do 2011. kada Kun odlazi Manchester City, a Forlan u Inter. Tek tada nastala je panika u redovima navijača Los Colchonerosa. 

Radamel Falcao...

No onda na Vicente Calderon slijeće Radamel Falcao. Čudesni Kolumbijac već u prvoj sezoni zabio je 24 gola i navijači su ubrzo zaboravili Torresa, Agüera, Forlana... Iduće sezone zabio je 28 golova i prodao se za velike novce u bolesno bogati Monaco.

Diego Costa...

No i tada su Rojiblancosi imali spremno rješenje. Diego Costa bio je glavni pomagač Falcau i sezonu prije, a njegovim odlaskom potpuno je zablistao. Prošlu sezonu vukao je Atletico do naslova prvaka Španjolske s 27 golova što je bilo dovoljno da Jose Mourinho na stol baci ponudu koju Atletico nije mogao odbiti.

Mario Mandžukić...

Kao njegova zamjena doveden je Mario Mandžukić, još jedan fantastičan napadač koji će, ne sumnjamo, drmati Španjolskom i Europom u godinama koje dolaze. Sretno, Mandžo!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 101
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka